Cum se gestionează dispozitivele în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 283658 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol arată cum se utilizează Manager dispozitive în Microsoft Windows XP.

Gestionarea dispozitivelor cu Manager dispozitive

Manager dispozitive furnizează o vizualizare grafică a hardware-ului instalat pe computer, precum și a driverelor de dispozitive și a resurselor asociate acelui hardware. Utilizarea Manager dispozitive oferă un punct central de schimbare a modului în care hardware-ul este configurat și interacționează cu microprocesorul computerului.

Utilizarea Managerului de dispozitive pentru gestionarea dispozitivelor și a driverelor acestora necesită următoarele permisiuni, toate fiind acordate administratorilor:
 • Privilegiul de încărcare\descărcare de drivere.
 • Permisiunile necesare copierii de fișiere în directorul system32\drivers.
 • Permisiunile necesare pentru scrierea de setări în registry.
Manager dispozitive permite următoarele funcționalități:
 • Determină dacă hardware-ul computerului funcționează corect.
 • Schimbă setările de configurație hardware.
 • Identifică driverele de dispozitiv care sunt încărcate pentru fiecare dispozitiv și obține informații despre fiecare driver de dispozitiv.
 • Modifică setările complexe și proprietățile dispozitivelor.
 • Instalează drivere de dispozitiv actualizate.
 • Dezactivează, activează și dezinstalează dispozitive.
 • Reinstalează versiunea anterioară a unui driver.
 • Identifică conflictele de dispozitive și configurează manual setările resurselor.
 • Imprimă un rezumat al dispozitivelor instalate pe computer.
De regulă, Manager dispozitive este utilizat pentru verificarea stării hardware-ului computerului și actualizarea driverelor de dispozitiv ale computerului. Dacă sunteți un utilizator avansat și cunoașteți în profunzime hardware-ul computerului, aveți posibilitatea să utilizați caracteristicile de diagnosticare ale Manager dispozitive pentru a rezolva conflictele de dispozitive și pentru a schimba setările de resurse.

Pentru a porni Manager dispozitive, utilizați una dintre următoarele metode:
 • Faceți clic pe Start, clic pe Executare, apoi tastați devmgmt.msc.
 • Faceți clic cu butonul din dreapta pe Computerul meu, pe Manage, apoi faceți clic pe Device Manager.
 • Faceți clic cu butonul din dreapta pe Computerul meu, pe Proprietăți, pe fila Hardware, apoi pe Manager dispozitive.
 • Tastați următoarea comandă la promptul de comandă:
  start devmgmt.msc
Dacă doriți să accesați Manager dispozitive pe un computer local sau la distanță:
 1. Faceți clic pe Start, pe Executare, apoi tastați mmc.
 2. Faceți clic pe Add/Remove Snap In în meniul File (sau apăsați CTRL+M), faceți clic pe Add, apoi faceți clic pe Device Manager.
Când utilizați această procedură, se creează o comandă rapidă către Manager dispozitive care poate fi utilizată pentru a deschide Manager dispozitive.

Vizualizarea informațiilor despre driverul unui dispozitiv

Petru a obține informații despre driverul unui dispozitiv, efectuați pașii următori:
 1. Faceți dublu clic pe tipul de dispozitiv pe care doriți să îl vizualizați.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe dispozitivul respectiv, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 3. În fila Driver, faceți clic pe Driver Details.

Pentru a vizualiza informații despre driverul dispozitivului

Aceste informații ajută la determinarea versiunii de fișier a driverului de dispozitiv. Lângă driverele de dispozitiv semnate digital apare o pictogramă.

Driverele de dispozitiv Windows și fișierele sistemului de operare au fost semnate digital de Microsoft pentru a asigura calitatea lor. O semnătură digitală Microsoft reprezintă o asigurare că un anumit fișier provine de la acel producător și că fișierul nu a fost modificat sau suprascris de procesul de instalare al altui program.

În funcție de modul de configurare al computerului, Windows fie ignoră driverele de dispozitiv nesemnate digital, fie afișează o avertizare dacă detectează drivere de dispozitiv care nu sunt semnate digital (comportament implicit), fie împiedică instalarea driverelor de dispozitiv nesemnate digital.

Vizualizări și caracteristici

Vizualizările și caracteristicile lor sunt disponibile în următoarele opțiuni cu descrieri:
 • Dispozitive după tip afișează dispozitivele după tipul dispozitivului instalat, cum ar fi Monitor sau Mouse. Numele conexiunii este listat sub tip.
 • Dispozitive după conexiune afișează dispozitivele după modul în care sunt conectate la computer. Fiecare dispozitiv este enumerat sub hardware-ul la care este conectat. De exemplu, dacă este enumerată o placă de interfață SCSI (Small Computer System Interface), dispozitivele atașate la placa SCSI vor fi listate sub ea.
 • Resurse după tip afișează starea tuturor resurselor alocate după tipul dispozitivelor care utilizează acele resurse. Resursele sunt memoria cu acces direct (DMA), canalele, porturile de intrare/ieșire (porturile I/O), solicitarea de întrerupere (IRQ) și adresele de memorie.
 • Resurse după conexiune afișează starea tuturor resurselor alocate după tipul conexiunii. Resursele sunt: Canalele DMA, porturile I/O, IRQ și adresele de memorie.
 • Afișare dispozitive ascunse include dispozitivele care nu sunt Plug and Play (dispozitive cu drivere Windows mai vechi).

Actualizarea sau schimbarea unui driver de dispozitiv

Asigurați-vă că ați încărcat în Windows XP cel mai recent driver pentru fiecare dispozitiv. Producătorii își actualizează frecvent driverele pentru a remedia problemele și a profita de avantajele caracteristicilor sistemelor de operare. Aceste drivere sunt disponibile de regulă de pe site-ul Web al producătorului, iar Microsoft menține, de asemenea, pe site-urile sale Web, fișiere de drivere pentru multe dispozitive.

La descărcarea driverelor, citiți instrucțiunile producătorului înainte de a încerca să utilizați fișierele pentru actualizarea dispozitivului. Deseori, fișierele de driver descărcate sunt comprimate într-un fișier autoexecutabil care trebuie să fie extras în vederea utilizării driverului. În Expert actualizare hardware, faceți clic pentru a selecta opțiunea Obținere disc, apoi faceți clic pe butonul Răsfoire pentru a localiza fișierele driverului.

Cum se instalează un driver nou din Manager dispozitive

 1. Faceți dublu clic pe tipul de dispozitiv pe care doriți să îl actualizați sau să îl schimbați.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe acel driver de dispozitiv pe care doriți să îl actualizați sau să îl schimbați.
 3. Faceți clic pe Actualizare driver pentru a deschide Expertul de actualizare hardware. Urmați instrucțiunile expertului.

Revenirea la o versiune anterioară a unui driver

Utilizați această caracteristică dacă întâlniți probleme după instalarea unui driver, cum ar fi mesaje de eroare la accesarea dispozitivului, comportament incorect al dispozitivului sau chiar imposibilitatea de a porni Windows.

Windows XP furnizează această revenire la o versiune anterioară, funcțională, a unui driver de dispozitiv:
 1. Faceți clic cu butonul din dreapta pe dispozitivul a cărui versiune anterioară de driver este dorită, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 2. Faceți clic pe fila Drivere.
 3. Faceți clic pe Roll Back Driver.

Depanarea problemelor

Dacă starea este Dezactivat, aceasta este de obicei rezultatul unei acțiuni a utilizatorului și nu înseamnă în mod necesar că dispozitivul are o problemă. Însă, uneori utilizatorii dezactivează un dispozitiv pentru că acela cauza o problemă și ar trebui să încercați activarea dispozitivului, pentru a vedea dacă are efecte negative asupra unui alt dispozitiv.

Dacă dispozitivul are o problemă, caseta Starea dispozitivului afișează tipul problemei. Se poate vedea un cod de problemă, un număr (sau ambele) și o propunere de soluție. Dacă apelați o linie de asistență, acest număr este util pentru determinarea și diagnosticarea problemei.

Depanarea unui dispozitiv necesită pași specifici acelui dispozitiv. Dacă în caseta Starea dispozitivului (Device Status) se afișează o problemă, faceți clic pe Depanare pentru a lansa depanatorul Windows XP pentru acel tip de dispozitiv. Furnizați informații și răspundeți la întrebări pe măsură ce vi se solicită.

Dacă problema nu se poate rezolva cu depanatorul, contactați producătorul.

REFERINȚE

Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
244601 Cum se depanează dispozitivele necunoscute care sunt enumerate în Device Manager din Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)
125174 Explicarea codurilor de eroare generate de Device Manager
133240 Depanarea conflictelor de dispozitive cu Manager dispozitive (articolul poate să fie în limba engleză)
304514 Cum se configurează Manager dispozitive pentru afișarea de informații detaliate (articolul poate să fie în limba engleză)
310126 Depanarea conflictelor de dispozitive cu Manager dispozitive (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 283658 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.3
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhardware kbhowtomaster KB283658

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com