Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω το τείχος προστασίας στο Windows XP Service Pack 2 ή σε νεότερες εκδόσεις;

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 283673 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR283673
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Εισαγωγή

Σε αυτό το άρθρο περιγράφεται ο τρόπος ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του τείχους προστασίας στο Windows XP Service Pack 2 και στο Service Pack 3. Μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας αν θέλετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα εφαρμογών οι οποίες δεν λειτουργούν όπως αναμενόταν όταν είναι ενεργοποιημένο το τείχος προστασίας.

Σημείωση To τείχος προστασίας είναι λογισμικό ή υλικό που ελέγχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το Internet ή από ένα δίκτυο. Τότε, το τείχος προστασίας αποκλείει τις πληροφορίες ή τις αφήνει να περάσουν από τον υπολογιστή σας. Ο αποκλεισμός ή το πέρασμα των πληροφοριών εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας. Ένα τείχος προστασίας μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό κακόβουλου λογισμικού (όπως worms) έτσι ώστε να μην έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας μέσω ενός δικτύου ή μέσω του Internet. Ένα τείχος προστασίας μπορεί επίσης να εμποδίσει την αποστολή κακόβουλου λογισμικού από τον υπολογιστή σας προς άλλους υπολογιστές. Τα Windows XP, Windows XP Service Pack 2 (SP2) και Windows XP Service Pack 3 (SP3) περιλαμβάνουν λογισμικό τείχους προστασίας.

Τρόπος ενεργοποίησης του τείχους προστασίαςΣημειώστε Αυτά τα βήματα ισχύουν μόνο για τα Windows XP SP2 και Windows XP SP3. Αυτά τα βήματα δεν αφορούν παλιότερες εκδόσεις των Windows XP. Αν δεν είστε βέβαιοι ποια έκδοση των Windows XP χρησιμοποιείτε, μεταβείτε στην ενότητα "Τρόπος προσδιορισμού του τρέχοντος service pack".

Για να ενεργοποιήσουμε το τείχος προστασίας για λογαριασμό σας, μεταβείτε στην ενότητα "Αυτόματη επίλυση". Εάν προτιμάτε να επιλύσετε το ζήτημα χωρίς τη βοήθειά μας, μεταβείτε στην ενότητα Let me fix it myself (Επίλυση από το χρήστη).

Αυτόματη επίλυση

Για να ενεργοποιήσετε αυτόματα το τείχος προστασίας, κάντε κλικ στη σύνδεση Επίλυση του προβλήματος. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση (Run) στο παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου (File Download) και ακολουθήστε τα βήματα αυτού του οδηγού.


Επίλυση του προβλήματος
Αυτόματη επίλυση της Microsoft 50102


Σημείωση Ο οδηγός αυτός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επιδιόρθωση λειτουργεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.

Σημείωση Αν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που παρουσιάζει το πρόβλημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αυτόματες επιδιορθώσεις σε μια μονάδα δίσκου flash ή σε ένα CD και να τις εκτελέσετε αργότερα στον υπολογιστή που θέλετε.

Επίλυση από το χρήστη

Για να ενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows (Windows Firewall), ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε Firewall.cpl και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 2. Στην καρτέλα Γενικά (General), κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση (προτείνεται) (On (recommended)).
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Σημείωση Αν η καρτέλα Γενικά (General) ή η επιλογή Ενεργοποίηση (προτείνεται) (On (recommended)) δεν είναι διαθέσιμη, ενδέχεται το σύστημα να διαθέτει μια πολιτική ενάντια στη χρήση του τείχους προστασίας. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματος για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίηση του τείχους προστασίας. Επιπλέον, το σύστημα ενδέχεται να χρησιμοποιεί ήδη ένα τείχος προστασίας άλλου κατασκευαστή (Zone Alarm ή Norton Internet Security, για παράδειγμα). Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματος για να προσδιορίσετε αν εκτελείται ήδη τείχος προστασίας στο σύστημα.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια μετά την επικοινωνία σας με τον διαχειριστή του συστήματος,επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης.

Τρόπος απενεργοποίησης του τείχους προστασίας

Σημείωση Αυτά τα βήματα ισχύουν μόνο για τα Windows XP SP2 και Windows SP3. Δεν ισχύουν για παλαιότερες εκδόσεις των Windows XP. Αν δεν είστε βέβαιοι ποια έκδοση των Windows XP χρησιμοποιείτε, μεταβείτε στην ενότητα "Τρόπος προσδιορισμού του τρέχοντος service pack".

Σημείωση Όταν απενεργοποιείτε το τείχος προστασίας, αφήνετε τον υπολογιστή σας εκτεθειμένο σε επιθέσεις. Επομένως, πριν να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας, αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας από όλα τα δίκτυα. Αυτό περιλαμβάνει και το Internet. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα τείχος προστασίας άλλου κατασκευαστή.

Για να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows (Windows Firewall), εκτελέστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε Firewall.cpl και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 2. Στην καρτέλα Γενικά (General), κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση (δεν προτείνεται) (Off (not recommended)).
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Τρόπος προσδιορισμού του τρέχοντος service pack

Πριν ξεκινήσετε τη λήψη ενός ενημερωμένου Service Pack, θα πρέπει να προσδιορίσετε ποιο service pack χρησιμοποιείτε. Για να προσδιορίσετε ποιο service pack χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή, ακολουθήστε το παρακάτω βήμα:
 • Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε sysdm.cpl και, τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Η τελευταία γραμμή στην περιοχή συστήματος υποδεικνύει ποιο service pack χρησιμοποιείτε. Εάν δεν αναγράφεται το service pack, χρησιμοποιείτε την τελική έκδοση των Windows XP.

Προειδοποίηση Αν χρησιμοποιείτε την τελική έκδοση των Windows XP ή του Windows XP Service Pack 1, ο κύκλος ζωής του προϊόντος έχει λήξει. Επομένως, δεν υπάρχει υποστήριξη της ενημέρωσης. Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ενημέρωση σε Windows XP SP3 όσο το δυνατόν συντομότερα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιο πρόσφατο Service Pack των Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
322389 Τρόπος λήψης του πιο πρόσφατου Service Pack των Windows XP

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στο Τείχος προστασίας των Windows (Windows Firewall) στο Windows XP SP2, ανατρέξτε στο άρθρο "Νέες δυνατότητες δικτύου στο Microsoft Windows XP Service Pack 2" του Ιανουαρίου 2004 - στήλη Cable Guy.

Τα προϊόντα άλλων κατασκευαστών που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο έχουν κατασκευαστεί από εταιρείες ανεξάρτητες από τη Microsoft. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, σιωπηρή ή άλλη, σχετικά με τις επιδόσεις ή την αξιοπιστία αυτών των προϊόντων.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 283673 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013 - Αναθεώρηση: 5.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbfirewall kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork KB283673

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com