A Windows XP rendszer kevés lemezterületről tájékoztató üzenete

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 285107 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Windows beállításjegyzékének ismertetése tapasztalt felhasználók számára
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ha egy Windows XP-alapú számítógépen kevés a lemezterület, erről rendszerüzenet tájékoztat, amelyre kattintva elindítható a Lemezkarbantartó varázsló. A cikk bemutatja, hogy milyen körülmények között jelenik meg ez az üzenet.

További információ

Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja. Amikor a szabad lemezterület 200 megabájtra (MB) csökken, a következő üzenet jelenik meg 10 másodpercre, munkamenetenként egy alkalommal:
Nincs több hely a(z) [meghajtóbetűjel] meghajtón. A régi vagy nem használt fájlok törléséhez kattintson ide.
Amikor a szabad lemezterület 80 MB-ra csökken, a következő üzenet jelenik meg 30 másodpercre, munkamenetenként két alkalommal:
A meghajtón [meghajtóbetűjel] egyre kevesebb a szabad hely. Ha a meghajtón régi vagy szükségtelen fájlok törlésével helyet akar felszabadítani, kattintson ide.
Amikor a szabad lemezterület 50 MB-ra csökken, a következő üzenet jelenik meg ötpercenként 30 másodpercre mindaddig, amíg a szabad lemezterület ismét 50 MB fölé nem emelkedik:
A meghajtón [meghajtóbetűjel] egyre kevesebb a szabad hely. Ha a meghajtón régi vagy szükségtelen fájlok törlésével helyet akar felszabadítani, kattintson ide.
Megjegyzés: A szolgáltatás a megfelelő beállításazonosítóval letiltható. A kevés lemezterületre vonatkozó ellenőrzés letiltásához hajtsa végre az alábbi lépéseket, jelentkezzen ki, majd jelentkezzen ismét be. Hajtsa végre az alábbi műveletsort, majd lépjen ki a beállításszerkesztőből (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő).
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. Keresse meg és jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
  4. Írja be a NoLowDiskSpaceChecks értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
  6. Írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 285107 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo KB285107
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com