Omschrijving van het bericht met lage schijfruimte in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 285107 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Wanneer een computer met Windows XP beschikt over schijfruimte onvoldoende, wordt een 'onvoldoende schijfruimte' dat wordt weergegeven wanneer erop wordt geklikt, begint de Wizard Schijfopruiming. Dit artikel beschrijft de omstandigheden waarin het foutbericht 'Onvoldoende schijfruimte'.

Meer informatie

Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het wijzigen van het register. Echter, kunnen ernstige problemen optreden als u het register onjuist bewerkt. Zorg er daarom voor dat u deze stappen zorgvuldig uitvoert. Maak een reservekopie van het register voordat u het wijzigt voor extra bescherming. Dan kunt u het register herstellen als er een probleem optreedt. Voor meer informatie over back-up en terugzetten van het register, klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base te bekijken:
322756 Back-up en terugzetten van het register in Windows
Wanneer de beschikbare schijfruimte 200 megabyte (MB) bedraagt, wordt het volgende bericht gedurende 10 seconden eenmaal per sessie:
Er is onvoldoende schijfruimte op [station] beschikbaar. Klik hier om ruimte vrij te maken op dit station door oude of overbodige bestanden te verwijderen.
Wanneer de beschikbare schijfruimte 80 MB bedraagt, wordt het volgende bericht gedurende 30 seconden getoond, tweemaal per sessie elke vier uur:
U werkt zeer weinig vrije schijfruimte op [station]. Klik hier om ruimte vrij te maken op dit station door oude of overbodige bestanden te verwijderen.
Wanneer de schijfruimte 50 MB bedraagt, wordt het volgende bericht gedurende 30 seconden elke vijf minuten weergegeven tot er meer dan 50 MB vrije ruimte is:
U werkt zeer weinig vrije schijfruimte op [station]. Klik hier om ruimte vrij te maken op dit station door oude of overbodige bestanden te verwijderen.
Opmerking Er is een registerwaarde die u instellen kunt om deze functie uitschakelen. Weinig ruimte controles uitschakelen, volgt u deze stappen, afmelden en opnieuw aanmelden:Volg deze stappen en sluit de Register-Editor:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ Regedit, en klik vervolgens op OK.
  2. Zoek en klik op de volgende sleutel in het register:
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  3. Op de Bewerken in het menu Nieuwe, en klik vervolgens op DWORD-waarde.
  4. Type NoLowDiskSpaceChecks, en druk vervolgens op ENTER.
  5. Op de Bewerken menu, klikt u op Wijzigen.
  6. Type 1, en vervolgens Klik op OK.

Referenties

Voor hulp bij het algemene systeemonderhoudstaken in Windows Vista, gaat u naar de volgende Microsoft-webpagina:
Oplossen van problemen met gemeenschappelijke systeem onderhoudstaken

Eigenschappen

Artikel ID: 285107 - Laatste beoordeling: woensdag 16 januari 2013 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbmt KB285107 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 285107

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com