Artikkelin tunnus: 287497 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI287497
Jos olet Small Business Customer -asiakas, voit etsiä lisää vianmääritys- ja oppimisresursseja Support for Small Business -sivustosta.
Tämän artikkelin Microsoft Outlook 2000 -ohjelmaa käsittelevä versio on 197316.
Tämän artikkelin Microsoft Outlook 2000 (IMO) -ohjelmaa käsittelevä versio on 197315. (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Tämän artikkelin Microsoft Outlook 98 -ohjelmaa käsittelevä versio on 181325. (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Saapuneet-kansion korjaustyökalun (Scanpst.exe) avulla voit palauttaa kansioita ja viestejä vioittuneesta omat kansiot -tiedostosta (.pst) tai offline-kansion tiedostosta (.ost) Microsoft Outlook 2010:ssä, Outlook 2007:ssä, Outlook 2003:ssa ja Outlook 2002:ssa. Scanpst.exe asennetaan automaattisesti Microsoft Officen ja Microsoft Outlookin asennuksen yhteydessä. Scanpst.exe ei ole saatavana lataustiedostona.

Tässä artikkelissa kuvataan, mitä Saapuneet-kansion korjaustyökalu tekee ja miten se vahvistaa ja korjaa .pst- tai .ost-tiedostossa olevat virheet.

Saapuneet-kansion korjaustyökalun käyttäminen

Voit palauttaa kansioita ja viestejä vioittuneesta .pst- tai .ost-tiedostosta Saapuneet-kansion korjaustyökalun avulla seuraavasti.


Video: Outlookin omat kansiot -tiedostojen (.pst) korjaaminen

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets video1
uuid=864d6ddc-b810-4c61-9737-9c4a1d6ca023 VideoUrl=http://www.microsoft.com/fi-fi/showcase/details.aspx?uuid=864d6ddc-b810-4c61-9737-9c4a1d6ca023
Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
assets video2


Huomautus Seuraavissa osioissa olevissa esimerkeissä kuvataan, miten Saapuneet-kansion korjaustyökalua käytetään .pst-tiedostolle, mutta voit käyttää samoja toimenpiteitä myös offline-kansion tiedostolle (.ost).

Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
2709618
Vaihe 1: Vianmääritys ja virheiden korjaus Saapuneet-kansion korjaustyökalulla


Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
2709619
Vaihe 2: Korjattujen kohteiden palauttaminen


Kutista tämä kuvaLaajenna tämä kuva
2709620
Vaihe 3: Korjattujen kohteiden palauttaminen varmuuskopiotiedostosta

Tarkempia tietoja

Tässä artikkelissa kuvataan tarkasti, mitä Saapuneet-kansion korjaustyökalu tekee ja miten se vahvistaa ja korjaa .pst- tai .ost-tiedostossa olevat virheet.

Saapuneet-kansion korjaustyökalun toiminta

Kun suoritat Saapuneet-kansio korjaustyökalun omat kansiot -tiedostolle (.pst), työkalu tekee seuraavaa:
 • Saapuneet-kansion korjaustyökalu analysoi omat kansiot -tiedoston (.pst) kansiorakenteen ja sanomien otsikkotiedot kansioiden ja sanomien korjaamista varten.
 • Jos Saapuneet-kansion korjaustyökalu palauttaa omat kansiot -tiedoston (.pst), tämä tarkoittaa sitä, että työkalu löysi ongelmia ja korjasi mahdollisimman suuren osan niistä.
 • Saapuneet-kansion korjaustyökalu yrittää muuttaa minkä tahansa tiedoston omat kansiot -tiedostoiksi (.pst). (Jos esimerkiksi nimeät suoritustiedoston uudelleen nimellä Jotakin.pst, työkalu muuttaa tiedoston käyttöön otettavaksi .pst-tiedostoksi.)
 • Saapuneet-kansion korjaustyökalu luo varmuuskopion omat kansiot -tiedostosta (.pst) ennen tiedoston korjausyritystä.

Saapuneet-kansion korjaustyökalun tapa vahvistaa ja korjata virheet

ScanPST vahvistaa ja korjaa enimmäkseen .pst-tiedoston sisäisissä datarakenteissa olevia virheitä. .pst-tiedosto on tietokantatiedosto. Siksi esimerkiksi BTrees- ja viitemäärärakenteet tarkistetaan ja korjataan tarpeen mukaan. Nämä alemman tason objektit eivät tiedä mitään ylemmän tason rakenteista, kuten viesteistä ja kalenterikohteista, vaikka ne perustuvat alempaan tasoon.

Jos ScanPST määrittää, että rakenteen tai taulukon tiettyä lohkoa ei voi lukea tai että se on vioittunut, ScanPST poistaa sen. Jos kyseinen lohko oli osa jotakin tiettyä Outlook-kohdetta, kohde poistetaan sen vahvistuksen yhteydessä.

Tällainen toiminta ei ehkä ole odotettavaa, mutta kohteen poisto kuuluu asiaan olosuhteet huomioiden. Tällainen tilanne on myös harvinainen, ja se lisätään aina ScanPST-lokitiedostoon.

Korkeammalla tasolla näkyvimmät muutokset koskevat usein kansioita ja viestejä.

Kansiot

ScanPST tutkii jokaisen .pst-tiedostossa olevan kansion ja suorittaa seuraavat toimenpiteet:
 1. ScanPST varmistaa, että kansioon on liitetty oikeat taulukot.
 2. ScanPST tarkistaa kunkin taulukon jokaisen rivin ja varmistaa, että viesti tai alikansio on järjestelmässä.
 3. Jos ScanPST ei löydä viestiä tai alikansiota, ScanPST poistaa rivin taulukosta.
 4. Jos ScanPST löytää viestin tai alikansion, ScanPST vahvistaa viestin tai kansion.
 5. Jos kyseinen vahvistus epäonnistuu, viesti tai kansio tulkitaan vioittuneeksi ja se poistetaan taulukosta ja tietokannasta.
 6. Jos vahvistus onnistuu, ScanPST tekee toisen analyysin ja varmistaa siten, että äskettäin palautetut viestiarvot ovat yhdenmukaisia taulukossa olevien arvojen kanssa. Vioittuneet kansiot luodaan tarvittaessa uudelleen alusta. Näissä kansioissa ei ole käyttäjätietoja.
Viestit

Useimpia käyttäjiä kiinnostavat viestitoiminnot, koska vioittunut kohde saattaa todennäköisesti poistaa jotakin .pst-tiedostosta. ScanPST suorittaa viesteille seuraavat toiminnot:
 1. ScanPST tekee perusvahvistuksen liite- ja vastaanottajataulukoille. Tämä toiminto tutkii sellaisen kansion toimintaa, jossa on viestejä.
 2. Heti kun vastaanottajataulukko on vahvistettu ja vastaanottajien muotoilun oikeellisuudesta voidaan olla varmoja, ScanPST tekee muutokset, joita tarvitaan tämän kelvollisen vastaanottajataulukkosisällön synkronointiin viestin vastaanottajaominaisuuksien kanssa. ScanPST varmistaa myös, että viestin yläkansio viittaa kelvolliseen kansioon. Seuraavista viestiominaisuuksista tarkistetaan, että ne ovat kelvollisten tietomuotojen mukaisia:
  • PR_MESSAGE_CLASS

   ScanPST tarkistaa, että tämä ominaisuus on olemassa. Jos ominaisuutta ei ole, sen arvoksi on määritetty IPM.Note.
  • PR_MESSAGE_FLAGS

   Kukin merkintä vahvistetaan erikseen.
  • PR_SUBMIT_FLAGS

   Tämä vahvistus tarkistaa viestimerkintöjen toiminnan.
  • PR_CLIENT_SUBMIT_TIME

   Jos lähetysmerkit ilmaisevat, että viesti on merkitty lähetetyksi, tämän ominaisuuden on oltava olemassa. Jos lähetysmerkit eivät ilmaise, että viesti on merkitty lähetetyksi, ajaksi on määritetty nykyhetki (Now).
  • PR_SEARCH_KEY

   Tämän ominaisuuden on oltava olemassa. Jos ominaisuutta ei ole, sille luodaan satunnainen GUID-tunnus.
  • PR_CREATION_TIME

   Tämän ominaisuuden on oltava olemassa. Jos ominaisuutta ei ole, ajaksi on määritetty nykyhetki (Now).
  • PR_LAST_MODIFICATION_TIME

   Tämän ominaisuuden on oltava olemassa. Jos ominaisuutta ei ole, ajaksi on määritetty nykyhetki (Now).
  • PR_MESSAGE_SIZE

   Koot lasketaan uudelleen ja niitä verrataan tallennettuihin arvoihin. Jos koot vaihtelevat jonkin muutosarvon verran, laskettu arvo kirjoitetaan.
  Vahvistusta ei tehdä erikseen tekstiosaan eikä aiheeseen liittyville ominaisuuksille, paitsi implisiittisessä alemman tason vahvistuksessa, jota käsiteltiin edellä tässä artikkelissa. Vastaanottajan näyttämisominaisuuksia muutetaan siten, että ne ovat yhdenmukaisia palautetun vastaanottajataulukon kanssa. Heti kun tämä toiminto on valmis, muut algoritmit suoritetaan, jotta kaikki orpoviestit voidaan kerätä ja asettaa niille tarkoitettuun kansioon.

  Lisätietoja sidoksista (btrees) on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
  Laajamittainen datarakennetutkimus
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 287497 - Viimeisin tarkistus: 22. maaliskuuta 2013 - Versio: 1.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
Hakusanat: 
kbrepair kbhowto kbvideocontent KB287497

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com