Távoli asztali kapcsolat – "A rendszer helyi házirendje nem teszi lehetővé az interaktív bejelentkezést."

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 289289 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha Ön nem rendszergazda, és megpróbálja használni a Távoli asztali kapcsolat eszközt, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
A rendszer helyi házirendje nem teszi lehetővé az interaktív bejelentkezést.

Oka

A hiba azért történik, mert a felhasználói fiók nem tagja az Asztal távoli felhasználói csoportnak.

A megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen az Automatikus javítás című szakaszra. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50570

Megjegyzések
 • Ha tartományi felhasználói fiókot szeretne felvenni a helyi Asztal távoli felhasználói csoportba, használja a következő formátumot:
  Tartomány\felhasználónév
 • Ha helyi felhasználói fiókot szeretne felvenni a helyi Asztal távoli felhasználói csoportba, használja a következő formátumot:
  Felhasználónév vagy .\Felhasználónév
 • Ha több felhasználói fiókot szeretne felvenni a helyi Asztal távoli felhasználói csoportba, használjon pontosvesszőt (;) elválasztó karakterként. Példa:
  Felhasználónév1;Felhasználónév2
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően ugorjon a Megoldódott a probléma? című szakaszra.Kézi javítás

A probléma megoldásához vegyen fel engedélyezett felhasználókat az Asztal távoli felhasználói listára:
 1. Mutasson a Start menü Beállítások pontjára, majd kattintson a Vezérlőpult parancsra.
 2. Kattintson duplán a Rendszer ikonra, majd a Távoli használat lapon kattintson a Távoli felhasználók kijelölése gombra.
 3. Kattintson a Hozzáadás gombra, írja be a felhasználói fiók nevét, majd kattintson az OK gombra.

  Ha több felhasználónevet ír be, azokat pontosvesszővel válassza el.
Megjegyzés: Az asztal távoli felhasználóinak csoportjához csak akkor adhat felhasználót, ha rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve.

Ellenőrizze azt is, hogy az Asztal távoli felhasználói csoport megfelelő engedélyekkel rendelkezik a terminálszolgáltatásokon keresztüli bejelentkezésre. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a secpol.msc parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Bontsa ki a Helyi házirend csomópontot, majd kattintson a Felhasználói jogok kiosztása mappára.
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a Be lehessen jelentkezni terminálszolgáltatások használatával elemre. Győződjön meg arról, hogy a Távoli asztali felhasználók csoport szerepel a listán.
 4. Kattintson az OK gombra.
 5. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a Ne lehessen bejelentkezni terminálszolgáltatások használatával elemre. Győződjön meg arról, hogy a Távoli asztali felhasználók csoport nem szerepel a listán, majd kattintson az OK gombra.
 6. Zárja be a Helyi biztonsági beállítások beépülő modult.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 289289 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 7.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbnetwork kbprb kbfixme kbmsifixme KB289289
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com