Útmutató: Szervizcsomag telepítésekor létrehozott visszaállítási fájlok és mappák eltávolítása a Windows rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 290402 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebben a cikkben a szervizcsomag eltávolítási mappájának ($NtServicePackUninstall$) biztonságos törléséről talál információt. Ezenkívül a cikk útmutatót ad a ServicePackFiles mappa áthelyezéséről a Windows fájlvédelmi szolgáltatás működésének leállása és a szervizcsomag frissített fájljainak elvesztése nélkül (a mappát további összetevők telepítésekor használja a rendszer).

Windows 2000 szervizcsomag telepítése és tesztelése után előfordulhat, hogy merevlemez-terület felszabadítása miatt szeretné eltávolítani vagy törölni a szervizcsomag mappáit. Figyelem: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.
Ha szükséges, lemezterületet szabadíthat fel a szervizcsomag eltávolítási mappájának törlésével (erről „A szervizcsomag eltávolítási mappájának törlése” című részben olvashat bővebben). Áthelyezheti a ServicePackFiles mappát egy másik meghajtóra, vagy a hálózat egy központi megosztott mappájába (a „ServicePackFiles mappa áthelyezése” című szakaszban talál bővebb információt). Mindkét művelet egymástól függetlenül elvégezhető.

A szervizcsomag eltávolítási mappájának törlése

MEGJEGYZÉS: A szervizcsomag eltávolításának lehetőségét csak akkor szüntesse meg, miután meggyőződött arról, hogy nem lesz szükség a rendszer visszaállítására a szervizcsomag telepítése előtti állapotba.

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
268989 Fontos tudnivalók a Windows 2000 Service Pack 1 szervizcsomag eltávolításáról (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A szervizcsomag eltávolítási mappája rejtett. Ha nem találja az alábbi helyen, akkor ellenőrizze, hogy a Mappa beállításai párbeszédpanel Nézet lapján a Rejtett fájlok és mappák beállítás „megjelenítése” választógombja be van-e jelölve:
 1. Keresse meg a szervizcsomag eltávolítási mappáját a %Systemroot%\$NtServicePackUninstall$ mappában.
 2. Jelölje ki az $NtServicePackUninstall$ mappát, és törölje.
 3. A Programok telepítése és törlése menüben a szervizcsomaghoz tartozó eltávolítás szolgáltatás törléséhez törölje az alábbi rendszerleíró kulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Windows 2000 Service Pack x
  Az x jelöli a telepített szervizcsomag verziószámát.

Hibaelhárítás

Ha törli a ServicePackFiles mappát, akkor a Windows fájlvédelemi rendszer nem fog működni a szervizcsomag sérülése esetén. A Windows fájlvédelemi rendszer nem kéri a fájl egy másik példányának a helyét, és nem állítja vissza a sérült fájlt. A ServicePackFiles mappa eltávolítását követően ha választható összetevőket próbál telepíteni (például a DHCP és a WINS szolgáltatás), a rendszer nem tudja automatikusan telepíteni a fájlok legfrissebb szervizcsomagban található verzióját. Ekkor a fájlok telepítéséhez meg kell adni egy olyan mappát, amelyben megtalálhatóak a telepítőfájlok.

Mindkét probléma megkerüléséhez és a lemezterület felszabadításához útmutatót talál a mappa végleges áthelyezéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében:
271484 Új fájlok és mappák jelennek meg egy szervizcsomag telepítése után (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Hivatkozások

A ServicePackFiles mappa áthelyezése

A ServicePackFiles mappa a szervizcsomag által telepített Windows 2000 rendszerfájlok legfrissebb verzióit tartalmazza. Ez a mappa tartalmazza a legutóbb telepített összetevőket, hogy meg lehessen állapítani, hogy a fájlok legújabb verziói vannak-e a rendszeren. A Windows fájlvédelemi szolgáltatás is ezt a mappát használja, ha sérült vagy hiányzó szervizcsomagfájlokat kell visszaállítania.

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
274215 A rendszer módosítása után nincs szükség a Windows 2000 SP1 szervizcsomag újratelepítésére (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 290402 - Utolsó ellenőrzés: 2007. október 26. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server SP1
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Server SP2
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP1
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP2
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP3
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP1
 • Microsoft Windows 2000 Professional SP2
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbenv kbsetup kbproductlink KB290402
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com