A biztonság beállítása a munkacsoport tagjaként telepített Windows XP Professional rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 290403 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a rendszerleíró adatbázis módosításával is foglalkozik. A rendszerleíró adatbázisról módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani az adatbázist. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk ismerteti, hogy miként állíthatók be az engedélyek egy munkacsoportban a Microsoft Windows 2000 Professional rendszerről Microsoft Windows XP Professional rendszerre történő frissítést követően.

További információ

Figyelem: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Ha munkacsoportban használja a Windows XP Home Edition és a Windows XP Professional rendszert, a Biztonság lap alapértelmezés szerint el van rejtve. Ez a jelenség azért fordul elő, mert a Windows XP Home Edition és a Windows XP Professional rendszerben a vendégeknek munkacsoportba kell bejelentkezniük.

Megjegyzés: A biztonság csak NTFS fájlrendszerű partíción állítható be. Ha eltávolítja a Mindenki csoportot az NTFS-engedélyek közül, a fájl vagy mappa nem érhető el a hálózatban.

Az egyszerű fájlmegosztás engedélyezése esetén a felhasználók a klasszikus „Biztonság” és „Megosztás” lapok helyett az egyszerű fájlmegosztási kezelőfelületet használják. Alapértelmezés szerint az új kezelőfelület látható a Windows XP, Windows XP Home Edition és Windows XP Professional rendszerben, amennyiben munkacsoport tagjaként használja a számítógépet. A számítógép csökkentett módban indul el, és megjelenik az ACL-szerkesztő.

Az egyszerű fájlmegosztás kezelői felülete nem egyezik meg a Dokumentumok és a benne található mappák esetén. A Dokumentumok mappa megnyitásakor az alábbi beállítások jelennek meg:
  • Saját használatúvá tétel
  • A mappa megosztása a hálózaton
    Megosztási név:
  • Más felhasználók módosíthatják a fájljaimat
A többi mappa megnyitásakor az alábbi beállítások jelennek meg:
  • Megosztási név:
  • Más felhasználók módosíthatják a fájljaimat
Amikor a Vezérlőpult segítségével jelszót hoz létre a fiókjához, ezenkívül egy olyan beállítás is megjelenik, amellyel saját használatúvá teheti a Dokumentumok mappában található fájljokat és mappákat. Windows XP Professional alapú számítógépen a klasszikus biztonsági kezelőfelület megjelenítéséhez csak Ön módosíthatja a rendszerleíró adatbázist.

Rendszerleíró kulcsok és értékek

A biztonsági beállítások Windows XP rendszerben történő beállításához a következő rendszerleíró kulcsok használandók:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
Az értékek a következők:
  • ForceGuest=1: a vendégfiók bekapcsolására szolgáló érték
  • ForceGuest=0: a vendégfiók kikapcsolására szolgáló érték
A következő táblázatban a ForceGuest rendszerleíró kulcs alapértelmezett értékének ismertetése található az operációs rendszer működési módja és a megosztás kezelőfelülete, illetve az ACL-szerkesztő tulajdonsága szerint.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Operációs rendszer és módForceGuestMegosztás kezelőfelületeACL-szerkesztő
Personal1 (nem választható)EgyszerűNem érhető el
Personal csökkentett módban1 (nem választható)KlasszikusElérhető
Professional0*KlasszikusElérhető
Professional1EgyszerűNem érhető el
Professional csökkentett módban0KlasszikusElérhető
Professional csökkentett módban1KlasszikusElérhető
A Windows XP Professional alapértelmezés szerint normál hitelesítést használ, a rendszer azonban támogatja a Vendégként való bejelentkezés lehetőségét. Ha például Windows XP Home Edition, Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98 vagy Microsoft Windows 98 Second Edition rendszerről frissítette a számítógépet, a (munkacsoportban üzemelő) Windows XP Professional rendszerek alapértelmezés szerint támogatják a vendégként való bejelentkezés lehetőségét.

Megjegyzés: Ha az egyszerű fájlmegosztás és biztonság beállításához a Saját használatúvá tétel beállítást adta meg, a Dokumentumok mappában található mappa a továbbiakban nem osztható meg. Amikor beállítja a fölérendelt mappa biztonságát, a biztonság minden alárendelt mappára érvényes lesz, és az alárendelt mappákból nem lehet módosítani.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 290403 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbui KB290403
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com