Outlook 2002: Invoegtoepassing of aangepaste oplossing veroorzaakt een waarschuwingsbericht

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 290498 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL290498
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Als u gebruikmaakt van een invoegtoepassing van een andere fabrikant, een aangepaste oplossing of een ander programma dat in Outlook 2002 wordt geïntegreerd, kan een van de volgende waarschuwingsberichten worden weergegeven:
Er wordt vanuit een programma geprobeerd namens u automatisch e-mail te verzenden. Wilt u dit toestaan? Als u deze bewerking niet had verwacht, is er mogelijk sprake van een virus en moet u Nee kiezen.
Er wordt vanuit een programma geprobeerd toegang te verkrijgen tot e-mailadressen die u in Outlook hebt opgeslagen. Wilt u dit toestaan? Als u deze bewerking niet had verwacht, is er mogelijk sprake van een virus en moet u Nee kiezen.
Deze waarschuwingsberichten houden doorgaans verband met software die ontworpen is om Outlook-gegevens te synchroniseren met draagbare computers, maar kunnen ook worden weergegeven voor elk type invoegtoepassing of aangepaste oplossing.

Meer informatie

Outlook 2002 is uitgerust met beveiligingsfuncties om te verhinderen dat andere programma's toegang krijgen tot uw e-mailadressen of e-mailberichten uit uw naam kunnen verzenden.

Enkele betrouwbare programma's hebben mogelijk toegang tot contactpersonen of e-mailadressen om in bepaalde gevallen e-mailadressen op te halen. Het is echter voorgekomen dat het systeem van nietsvermoedende gebruikers geïnfecteerd werd door bepaalde virussen die op dezelfde wijze werken en zich op die manier verspreiden. Deze virussen verzenden e-mailberichten met schadelijke code om zich via e-mail te verspreiden. Dit gebeurt doorgaans zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.

De ingebouwde beveiligingsfuncties van Outlook 2002 maken deze processen, die meestal niet zichtbaar zijn voor de gebruiker, waarneembaar.

Nadat u hebt gecontroleerd of het programma of de invoegtoepassing die toegang zoekt tot uw e-mailadressen of die uit uw naam e-mailberichten verzendt, betrouwbaar is, kunt u de toepassing toegang geven tot de e-mailadressen of de berichten laten verzenden.

Een voorbeeld van een programma dat toegang zoekt tot e-mailadressen in Outlook is de invoegtoepassing COM (Component Object Model), die geïnstalleerd wordt door ICQ 2000. Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:
288083 OL2002: ICQ Integration Causes Address Security Warning

De beveiligingsinstellingen aanpassen

In een Microsoft Exchange Server-omgeving kunnen beheerders de beveiliging van Outlook controleren. Raadpleeg de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:

290499 Outlook 2002: Informatie voor beheerders over beveiligingsfuncties voor e-mail

Eigenschappen

Artikel ID: 290498 - Laatste beoordeling: maandag 19 december 2005 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbinfo KB290498

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com