OL2002: Tillägg eller anpassad lösning orsakar varning

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 290498 - Visa produkter som artikeln gäller.
Denna artikel har tidigare publicerats under SV290498
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

Om du använder ett tillägg, en anpassad lösning eller något annat program från en annan tillverkare som integreras med Outlook 2002 kan du få en eller flera av följande varningar:
Ett program försöker att automatiskt skicka e-post åt dig. Tillåter du detta? Om det är oväntat kan det vara ett virus och du bör i sådana fall välja Nej.
Ett program försöker att få åtkomst till e-postadresser som är lagrade i Outlook. Tillåter du detta? Om det är oväntat kan det vara ett virus och du bör i sådana fall välja Nej.
Dessa varningar visas vanligen i samband med program som ska synkronisera Outlook-data med handdatorer, men de kan förekomma vid alla slags tillägg eller anpassade lösningar.

Mer Information

I Outlook 2002 ingår säkerhetsfunktioner som ska hindra andra program från att komma åt dina e-postadresser eller skicka e-postmeddelanden för din räkning.

Några pålitliga program kan komma åt kontakter eller e-postadresser för att hämta e-postadresser av olika skäl, men godtrogna användare har drabbats av vissa virus som gör samma sak för att sprida sig. För att dessa virus ska spridas med e-post skickas meddelanden med skadlig kod till andra användare. Vanligen sker detta utan att användaren är medveten om det.

De säkerhetsfunktioner som är inbyggda i Outlook 2002 gör dessa vanligen dolda processer synliga för användaren.

När du har kontrollerat att det program eller tillägg som kommer åt e-postadresser eller skickar e-postmeddelanden för din räkning är pålitligt, kan du välja att låta det komma åt adresserna eller skicka meddelandena.

Ett exempel på ett program som kommer åt e-postadresser i Outlook är det COM-tillägg (Component Object Model) som installeras av ICQ 2000. Om du vill veta mer kan du läsa följande artikel i Microsoft Knowledge Base:
288083 OL2002: ICQ Integration Causes Address Security Warning

How to Customize the Security Settings

I en Microsoft Exchange Server-miljö vill kanske en administratör styra Outlooks säkerhetsfunktioner. Mer information finns i följande artiklar i Microsoft Knowledge Base:

290499 OL2002: Administrator Information About E-mail Security Features

Egenskaper

Artikel-id: 290498 - Senaste granskning: den 20 januari 2006 - Revision: 3.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
Nyckelord: 
kbinfo KB290498

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com