A Word 2003, illetve a Word 2002 alkalmazásban makrók futtatásakor a makrók letiltott állapotára figyelmeztető üzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 290949 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Makrókat tartalmazó dokumentumok megnyitásakor előfordulhat, hogy nem jelenik meg a makrók engedélyezésére vagy letiltására rákérdező üzenet. Amikor megkísérli futtatni a makrót, az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
The macros in the project are disabled. Please refer to the online help or documentation of the host application determine how to enable macros. (A projekt makrói le vannak tiltva. A makrók engedélyezésének módjáról az online súgóban vagy a gazdaalkalmazás dokumentációjában tájékozódhat.)

Oka

A makrók biztonsági szintje Magas értékre van állítva. A makróvírusok széles körű elterjedtsége miatt a Magas biztonsági szint az alapértelmezett.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként zárja be a dokumentumot, és módosítsa a makrók biztonsági szintjét Közepes értékre. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a Biztonság lapon a Makróvédelem gombra.
  2. A Biztonsági szint lapon jelölje be a Közepes választógombot, majd kattintson az OK gombra.
  3. A Fájl menü Kilépés parancsára kattintva lépjen ki a Microsoft Word alkalmazásból.

    Megjegyzés: Bár nem jelenik meg erre figyelmeztető üzenet, a biztonsági szint módosításának érvényesítéséhez be kell zárnia, majd újra kell indítania a Microsoft Word alkalmazást.
Ezt követően a Közepes lesz az érvényes biztonsági szint, és a dokumentum újbóli megnyitásakor a makrók engedélyezésére vagy letiltására felszólító biztonsági figyelmeztetés jelenik meg.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 290949 - Utolsó ellenőrzés: 2008. február 21. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Office Word 2003
  • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbmacro kbsecurity kbprb KB290949
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com