ID articol: 291073 - View products that this article applies to.
Dacă sunteți client Small Business, găsiți resurse suplimentare pentru depanare și studiere pe site-ul Support for Small Business.
Măriți totul | Reduceți totul

Rezumat

Microsoft Excel oferă mai multe controale pentru foile de dialog, care sunt utile pentru selectarea elementelor dintr-o listă. Exemple de controale sunt casete listă, combo cutii, spin butoane, și defilați baruri.

Pentru informații suplimentare despre controalele de machete din Excel, consultați Prezentarea generală a machetelor, controalelor de machete și controalelor ActiveX dintr-o foaie de calcul.

Informații suplimentare

Metodele următoare arată cum se utilizează casetele listă, casetele combo, butoanele de incrementare/decrementare și barele de defilare. Exemplele utilizează aceeași listă, aceeași legătură la celulă și aceeași funcție Index.

Activați fila Dezvoltator

Pentru a utiliza controalele din machete din Excel 2010, trebuie să activați fila Dezvoltator. Pentru aceasta, urmați acești pași:
 1. Face?i clic pe Fi?ier, apoi pe Op?iuni.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775592
 2. Faceți clic pe Particularizare Panglică în panoul din stânga.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775593
 3. Bifați caseta de selectare Dezvoltator din Filele principale din partea dreaptă și apoi faceți clic pe OK.
Pentru a utiliza controalele de machete în Excel 2007, trebuie să activați fila Dezvoltator. Pentru aceasta, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe butonul Microsoft Office, apoi pe Opțiuni Excel.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775594
 2. Faceți clic pe Populare, bifați caseta de selectare Afișare filă Dezvoltator în Panglică și apoi faceți clic pe OK.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775595

Modul de configurare a listei, a legăturii la celulă și a indexului

 1. Într-o foaie de lucru nouă, tastați următoarele elemente în intervalul H1:H20:
     H1 : Patine cu rotile
     H2 : VCR
     H3 : Birou
     H4 : Cană
     H5 : Automobil
     H6 : Mașină de spălat
     H7 : Lansator de rachete
     H8 : Bicicletă
     H9 : Telefon
     H10: Lumânare
     H11: Bomboană
     H12: Difuzoare
     H13: Rochie
     H14: Pătură
     H15: Uscător de păr
     H16: Chitară
     H17: Uscător de păr
     H18: Trusă de scule
     H19: VCR
     H20: Hard disk
  					
 2. În celula A1, tastați următoarea formulă:
  =INDEX(H1:H20,G1,0)

Exemplu de casetă listă

 1. Pentru a adăuga o casetă listă în Excel 2010 și Excel 2007, faceți clic pe fila Dezvoltator, pe Inserare, pe grupul Controale și apoi pe Machetă Casetă listă (Control) din secțiunea Controale machetă.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775596


  Pentru a adăuga o casetă listă în Excel 2003 și în versiunile anterioare de Excel, faceți clic pe butonul Casetă listă din bara de instrumente Machete. Dacă bara de instrumente Machete (Forms) nu este vizibilă, indicați spre Bare de instrumente (Toolbars) din meniul Vizualizare (View), apoi faceți clic pe Machete (Forms).
 2. Faceți clic pe locația foii de calcul în care doriți să apară colțul din stânga-sus al casetei listă și apoi trageți caseta listă în locul în care doriți să se afle colțul din dreapta-jos al casetei listă. În acest exemplu, să creați o casetă listă care acoperă celule B2:E10.
 3. În grupul Controale, face?i clic pe Proprietăți.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775597
 4. În fereastra Formatare obiect, tastați următoarele informații, apoi faceți clic pe ?OK.
  1. Pentru a specifica intervalul listei, tastați H1:H20 în caseta Zonă de intrare.
  2. Pentru a pune o valoare numerică în celula G1 (în funcție de elementele selectate în listă), tastați G1 în caseta Legătură la celulă.

   Notă Formula INDEX() utilizează valoarea din G1 pentru a returna elementul corect din listă.
  3. Sub Tip selecție, asigurați-vă că este selectată opțiunea Simplă.

   Notă Opțiunile Multiplă și Extinsă sunt utile numai când utilizați o procedură Microsoft Visual Basic for Applications pentru a returna valorile listei. Rețineți, de asemenea, că se poate adăuga un aspect tridimensional casetei listă cu ajutorul casetei de selectare Umbrire 3-D.

   Reduceți imagineaMăriți imaginea
   2775598
 5. Caseta listă trebuie să afișeze lista de elemente. Pentru a utiliza caseta listă, faceți clic pe orice celulă, astfel încât să nu se selecteze caseta listă. Dacă faceți clic pe un element din listă, celula G1 se actualizează la un număr care indică poziția elementului selectat din listă. Formula INDEX din celula A1 utilizează acest număr pentru a afișa numele elementului.

Exemplu de casetă combo

 1. Pentru a adăuga o casetă combo în Excel 2010 și Excel 2007, faceți clic pe fila Dezvoltator, pe Inserare, apoi pe Casetă combo din Controale machetă.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775599


  Pentru a adăuga o casetă combo în Excel 2003 și în versiunile anterioare de Excel, faceți clic pe butonul Casetă combo (Combo Box) din bara de instrumente Machete (Forms).
 2. Faceți clic pe locația foii de calcul în care doriți să apară colțul din stânga-sus al casetei combo și apoi trageți caseta combo în locul în care doriți să se afle colțul din dreapta-jos al casetei listă. În acest exemplu, să creați o casetă combo care acoperă celule B2:E2.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775601
 3. Faceți clic cu butonul din dreapta pe caseta combo, apoi faceți clic pe Formatare control.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775602
 4. Tastați următoarele informații, apoi faceți clic pe OK:
  1. Pentru a specifica intervalul listei, tastați H1:H20 în caseta Zonă de intrare.
  2. Pentru a pune o valoare numerică în celula G1 (în funcție de elementele selectate în listă), tastați G1 în caseta Legătură la celulă.

   Notă Formula INDEX utilizează valoarea din G1 pentru a returna elementul corect din listă.
  3. În caseta Linii verticale, tastați 10. Această intrare determină numărul de elemente care se vor afișa înainte de a fi necesar să utilizați bara de defilare pentru a fi vizualizate celelalte elemente.

   Notaumbrire 3-D caseta de selectare este opțională. Aceasta adaugă un aspect tridimensional pentru verticală sau caseta combo.

   Reduceți imagineaMăriți imaginea
   2775603
 5. Caseta listă verticală sau caseta combo trebuie să afișeze lista de elemente. Pentru a utiliza caseta listă verticală sau caseta combo, faceți clic pe orice celulă, astfel încât să nu se selecteze obiectul. Dacă faceți clic pe un element din caseta listă verticală sau din caseta combo, celula G1 se actualizează la un număr care indică poziția din listă a elementului selectat. Formula INDEX din celula A1 utilizează acest număr pentru a afișa numele elementului.

Exemplu de butonul spin

 1. Pentru a adăuga un buton de incrementare/decrementare în Excel 2010 și Excel 2007, faceți clic pe fila Dezvoltator, pe Inserare, apoi pe Buton de incrementare/decrementare din Controale machetă.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775605


  Pentru a adăuga un buton de incrementare/decrementare în Excel 2003 și în versiunile anterioare de Excel, faceți clic pe butonul Buton de incrementare/decrementare din bara de instrumente Machete.
 2. Faceți clic pe locația foii de calcul în care doriți să apară colțul din stânga-sus al butonul de incrementare/decrementare și apoi trageți butonul de incrementare/decrementare în locul în care doriți să se afle colțul din dreapta-jos al butonul de incrementare/decrementare. În acest exemplu, creați un buton de spin, care cuprinde celulele B2: B3.
 3. Faceți clic dreapta pe butonul de incrementare/decrementare, apoi faceți clic pe Control machetă.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775606
 4. Tastați următoarele informații, apoi faceți clic pe OK:
  1. În caseta Valoare curentă, tastați 1.

   Această valoare inițializează butonul de incrementare/decrementare, astfel încât formula INDEX va indica la primul element din listă.
  2. În caseta Valoare minimă, tastați 1.

   Această valoare restricționează limita superioară a butonului de incrementare/decrementare la primul element din listă.
  3. În caseta Valoare maximă, tastați 20.

   Acest număr specifică numărul maxim de intrări în listă.
  4. În caseta Modificare incrementală, tastați 1.

   Această valoare controlează cât de mult poate incrementa butonul de incrementare/decrementare valoarea curentă.
  5. Pentru a pune o valoare numerică în celula G1 (în funcție de elementele selectate în listă), tastați G1 în caseta Legătură la celulă.

   Reduceți imagineaMăriți imaginea
   2775607
 5. Faceți clic pe orice celulă astfel încât să nu se selecteze butonul de incrementare/decrementare. Când faceți clic pe controlul superior sau inferior de pe butonul de incrementare/decrementare, celula G1 se actualizează la un număr care indică valoarea curentă a controlului de incrementare/decrementare plus sau minus modificarea incrementală a butonului. Acest număr actualizează formula INDEX din celula A1 pentru a afișa elementul următor sau anterior.

  Valoarea butonului de incrementare nu se va modifica dacă valoarea curentă este 1 și faceți clic pe controlul inferior sau dacă valoare curentă este 20 și faceți clic pe controlul superior.

Exemplu de bara de defilare

 1. Pentru a adăuga o bară de defilare în Excel 2010 și Excel 2007, faceți clic pe fila Dezvoltator, pe Inserare, apoi pe Bară de defilare din Controale machetă.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775608


  Pentru a adăuga o bară de defilare în Excel 2003 și în versiunile anterioare de Excel, faceți clic pe butonul Bară de defilare din bara de instrumente Machete.
 2. Faceți clic pe locația foii de calcul în care doriți să apară colțul din stânga-sus al barei de defilare și apoi trageți bara de defilare în locul în care doriți să se afle colțul din dreapta-jos al barei de defilare. În acest exemplu, creați o bară de defilare care să acopere celulele B2:B6 pe înălțime și care să aibă o pătrime din lățimea unei coloane.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775609
 3. Faceți clic cu butonul din dreapta pe bara de defilare, apoi faceți clic pe Formatare control.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  2775610
 4. Tastați următoarele informații, apoi faceți clic pe OK:
  1. În caseta Valoare curentă, tastați 1.

   Această valoare inițializează bara de defilare, astfel încât formula INDEX va indica la primul element din listă.
  2. În caseta Valoare minimă, tastați 1.

   Această valoare restricționează limita superioară a barei de defilare la primul element din listă.
  3. În caseta Valoare maximă, tastați 20. Acest număr specifică numărul maxim de intrări în listă.
  4. În caseta Modificare incrementală, tastați 1.

   Această valoare controlează cât de mult poate incrementa bara de defilare valoarea curentă.
  5. În caseta Modificare pagină, tastați 5. Această valoare controlează cât de mult se va incrementa valoarea curentă dacă faceți clic în interiorul barei de defilare pe oricare dintre laturile acesteia).
  6. Pentru a pune o valoare numerică în celula G1 (în funcție de elementele selectate în listă), tastați G1 în caseta Legătură la celulă.

   Reduceți imagineaMăriți imaginea
   2775611


   Notaumbrire 3-D caseta de selectare este opțională. Se adaugă un aspect tridimensional barei de defilare.
 5. Faceți clic pe orice celulă astfel încât să nu se selecteze bara de defilare. Când faceți clic pe controlul superior sau inferior din bara de defilare, celula G1 se actualizează la un număr care indică valoarea curentă a barei de defilare plus sau minus modificarea incrementală a barei. Acest număr se utilizează în formula INDEX din celula A1 pentru a afișa elementul aflat înainte sau după elementului curent. De asemenea, aveți posibilitatea să glisați caseta de defilare pentru a modifica valoarea sau să faceți clic pe bara de defilare în oricare dintre laturile sale pentru a o incrementa cu 5 (valoarea Modificare pagină). Valoarea din bara de defilare nu se va modifica dacă valoarea curentă este 1 și faceți clic pe controlul inferior sau dacă valoare curentă este 20 și faceți clic pe controlul superior.
Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 291073 - Ultima examinare: 22 octombrie 2012 - Revizie: 2.0
Se aplică la:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Excel 2004 for Mac
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2001 pentru Mac
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 98 pentru Macintosh
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2010
Cuvinte cheie: 
kbexpertisebeginner kbhowto kbforms kbsmbportal KB291073

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com