ID articol: 291387 - View products that this article applies to.
Pentru informații despre diferențele dintre clienții de poștă electronică Microsoft Outlook și Microsoft Outlook Express, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
257824 Diferențe între Outlook și Outlook Express
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie mai multe caracteristici noi incluse în Microsoft Outlook Express 6 care sunt proiectate să protejeze împotriva virușilor care pot fi transmiși prin poșta electronică.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Caracteristicile de protecție împotriva virușilor din Outlook Express 6 se găsesc în fila Securitate din caseta de dialog Opțiuni, meniul Instrumente.

Utilizarea zonelor de securitate din Internet Explorer pentru a dezactiva conținutul activ în poșta electronică de tip HTML

Zonele de securitate vă permit să alegeți dacă se execută conținutul activ, cum ar fi scripturile sau controalele ActiveX, din mesajele de poștă electronică de tip HTML din Outlook Express. În mod implicit, Outlook Express 6 utilizează Zona restricționată în loc de Zona Internet. Microsoft Outlook Express 5.0 și Microsoft Outlook Express 5.5 au utilizat zona Internet, care permitea executarea majorității conținutului activ. Pentru a particulariza setările zonei de securitate din Internet Explorer pentru Outlook Express:

ATENȚIE: Modificarea setărilor zonei de securitate pot expune computerul la cod care poate provoca stricăciuni. Modificați aceste setări cu precauție.
 1. Porniți Start Outlook Express, apoi, în meniul Instrumente, faceți clic pe Opțiuni.
 2. Faceți clic pe fila Securitate, apoi faceți clic pe Zona siturilor restricționate sau pe Zona Internet (opțiune mai puțin sigură, dar mai funcțională) în secțiunea Protecție împotriva virușilor, sub Selectați zona de securitate a Internet Explorer care se utilizează.
 3. Faceți clic pe OK pentru a închide caseta de opțiuni Opțiuni, apoi închideți Outlook Express.
 4. Porniți Internet Explorer, faceți clic pe Opțiuni Internet, în meniul Instrumente, apoi faceți clic pe Securitate.
 5. Faceți clic pe Nivel particularizat pentru zona de securitate pe care ați selectat-o în Outlook Express. Setările de securitate pe care le alegeți se aplică atât în Outlook Express, cât și în Internet Explorer.

Citirea tuturor mesajelor în mod text simplu (Doar pentru Service Pack 1)

Începând cu Service Pack 1, aveți posibilitatea să configurați Outlook Express să citească toate mesajele de poștă electronică în format text simplu. Este posibil ca anumite mesaje de poștă electronică de tip HTML să nu se afișeze corect ca text simplu, dar când activați această setare nu se mai execută conținut activ în aceste mesaje de poștă electronică. Pentru a citi toate mesajele ca text simplu în Outlook Express Service Pack 1:
 1. Porniți Start Outlook Express, apoi, în meniul Instrumente, faceți clic pe Opțiuni.
 2. Faceți clic pe fila Citit, apoi faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Se citesc toate mesajele din textul simplu sub Citire mesaje.
 3. Faceți clic pe OK.

Cum se împiedică programele să trimită mesaje de poștă electronică fără aprobarea dvs.

În cazul în care configurați Outlook Express ca fiind programul implicit de lucru cu poșta electronică (sau client Simple MAPI) în fila General, atunci Outlook Express procesează solicitările prin utilizarea de apeluri Simple MAPI. Unii viruși pot utiliza această funcționalitate și se pot răspândi către persoanele dvs. de contact prin trimiterea de mesaje electronice conținând viruși. În mod implicit, Outlook Express 6 împiedică mesajele de poștă electronică de la trimiterea programată din Outlook Express, fără cunoștința dvs., prin afișarea unei casete de dialog care vă permite să alegeți dacă un mesaj de poștă electronică se trimite sau nu.

Utilizarea listei de fișiere nesigure din Internet Explorer pentru a filtra atașările de poștă electronică

Pentru a utiliza lista de fișiere nesigure din Internet Explorer pentru a filtra atașările de poștă electronică:
 1. Porniți Start Outlook Express, apoi, în meniul Instrumente, faceți clic pe Opțiuni.
 2. Faceți clic pe fila Securitate, apoi faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Nu se permite deschiderea sau salvarea atașărilor care ar putea ascunde viruși sub Protecție împotriva virușilor.
Această opțiune este activată în mod implicit în Outlook Express Service Pack 1 (SP1). Dacă activați această opțiune, Outlook Express utilizează lista de fișiere nesigure din Internet Explorer 6 și setarea Confirmare deschidere după încărcare din Opțiuni folder pentru a determina dacă un fișier este sigur. Orice atașare de poștă electronică cu tip de fișier raportat ca fiind "nesigur" este blocată de la descărcare.

NOTĂ: Lista de fișiere nesigure Internet Explorer 6 include orice tipuri de fișiere care pot avea script sau cod asociat. Pentru a adăuga tipuri de fișiere suplimentare care să fie blocate sau pentru a elimina tipuri de fișiere care nu ar trebui să fie blocate:
 1. Faceți clic pe Start, indicați către Setări (sau faceți clic pe Panoul de control), apoi faceți clic pe Panoul de control (sau comutați la Vizualizarea clasică sau la View All Control Panel Options).
 2. Faceți dublu clic pe Opțiuni folder.
 3. În fila Tipuri de fișier, faceți clic pentru a selecta tipul de fișier pe care doriți să-l permiteți sau să-l blocați, apoi faceți clic pe Complex. Dacă tipul de fișier de adăugat nu este în listă, efectuați pașii:
  1. Faceți clic pe Nou.
  2. În caseta de dialog Creare extensie nouă, tastați extensia de fișier pe care doriți să o adăugați la lista de fișiere nesigure.
  3. Faceți clic pe OK, apoi pe Complex.
 4. Faceți clic pentru a bifa (blocare) sau a debifa (permitere) caseta de selectare Confirmare deschidere după încărcare.
NOTĂ: Nu este posibilă debifarea opțiunii Confirmare deschidere după încărcare pentru a permite anumite tipuri de fișiere. De exemplu, fișierele .exe se află în lista implicită de fișiere nesigure în Internet Explorer și nu pot fi permise.

Cum se determină când o atașare a fost blocată de Outlook Express

Când Outlook Express blochează o atașare, se afișează următorul mesaj de avertizare în bara de mesaje de avertizare din partea de sus a mesajului de poștă electronică:
Outlook Express a eliminat accesul la următoarele atașări nesigure din corespondența dvs.: fișier_nume1, fișier_nume2 și așa mai departe.

Proprietă?i

ID articol: 291387 - Ultima examinare: 6 octombrie 2006 - Revizie: 4.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Outlook Express 6.0
 • Microsoft Outlook Express 6.0
 • Microsoft Outlook Express 6.0
 • Microsoft Outlook Express 6.0, când se utilizează cu:
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo KB291387

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com