ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Ενεργοποίηση και χρήση της εντολής "Χρήστης/Εκτέλεση ως" (Run As) κατά την εκτέλεση προγραμμάτων στα Windows

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 294676 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR294676
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Στα Windows 2000 και τα Windows XP, μπορείτε να εκτελείτε προγράμματα ως διαφορετικός χρήστης από το χρήστη που είναι συνδεδεμένος τη συγκεκριμένη στιγμή. Για να το κάνετε αυτό στα Windows 2000, πρέπει να εκτελείται η υπηρεσία RunAs, ενώ για τα Windows XP, πρέπει να εκτελείται η υπηρεσία "Δευτερεύουσα Σύνδεση" (Secondary Logon). Οι υπηρεσίες RunAs και "Δευτερεύουσα Σύνδεση" (Secondary Logon) είναι η ίδια υπηρεσία με διαφορετικά ονόματα. Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα περιγράφει τον τρόπο ενεργοποίησης και χρήσης της εντολής Χρήστης/Εκτέλεση ως (Run As) σε υπολογιστή Windows 2000 ή σε υπολογιστή Windows XP.

Απαιτήσεις • Ένας υπολογιστής που εκτελεί μια έκδοση των Windows 2000 ή των Windows XP.
 • Δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή.

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας RunAs σε υπολογιστή Windows 2000 ή της υπηρεσίας "Δευτερεύουσα Σύνδεση" (Secondary Logon) σε υπολογιστή Windows XPΗ υπηρεσία που απαιτείται για την εκτέλεση της εντολής Χρήστης/Εκτέλεση ως (Run As), από προεπιλογή, ξεκινά αυτόματα όταν εγκαθιστάτε τα Windows. Ωστόσο, είναι δυνατή η απενεργοποίηση της υπηρεσίας από ένα διαχειριστή. Εάν η υπηρεσία είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να την επανενεργοποιήσετε, χρησιμοποιώντας τα εξής βήματα:
 1. Συνδεθείτε στον υπολογιστή ως διαχειριστής (Administrator) ή συνδεθείτε ως χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή.
 2. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Διαχείριση (Manage).
 3. Στη Διαχείριση Υπολογιστή (Computer Management), αναπτύξτε τον κόμβο Υπηρεσίες και εφαρμογές (Services and Applications) και κατόπιν κάντε κλικ στο στοιχείο Υπηρεσίες (Services).
 4. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα βήματα, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε:
  • Windows 2000: Στο παράθυρο λεπτομερειών, κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο στοιχείο Υπηρεσία RunAs (RunAs Service) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
  • Windows XP: Στο παράθυρο λεπτομερειών, κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στην υπηρεσία Δευτερεύουσα Σύνδεση (Secondary Logon) και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
 5. Στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες (Properties), ρυθμίστε την επιλογή Τύπος εκκίνησης (Startup type) σε Αυτόματη (Automatic) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση (Start).
 6. Όταν ο υπολογιστής ξεκινήσει την υπηρεσία, κάντε κλικ στο κουμπί OK, για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες (Properties), και κατόπιν κλείστε τη Διαχείριση Υπολογιστή (Computer Management).
Η υπηρεσία που απαιτείται για την εκτέλεση της εντολής Χρήστης/Εκτέλεση ως (Run As) εκτελείται τώρα στον υπολογιστή σας.

Χρήση της εντολής "Χρήστης/Εκτέλεση ως" (Run As) με συντόμευση 1. Μεταβείτε στο στοιχείο συντόμευσης: κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Προγράμματα (Programs) και κατόπιν εντοπίστε το στοιχείο συντόμευσης στο μενού Προγράμματα (Programs).

  Εάν η συντόμευση δεν βρίσκεται στο φάκελο "Προγράμματα" (Programs) του μενού Έναρξη (Start), μεταβείτε στην κατάλληλη θέση της συντόμευσης.
 2. Πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT, ενώ κάνετε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στο στοιχείο συντόμευσης, και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Χρήστης/Εκτέλεση ως (Run as).
 3. Εκτελέστε ένα από τα ακόλουθα βήματα, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε:
  • Windows 2000: Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση ως διαφορετικός χρήστης (Run As Other User), πληκτρολογήστε τις επιλογές σας στα πλαίσια Όνομα χρήστη (User name), Κωδικός πρόσβασης (Password) και Τομέας (Domain) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  • Windows XP: Στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση ως (Run As), κάντε κλικ στην επιλογή ο παρακάτω χρήστης (the following user), πληκτρολογήστε ή επιλέξτε ένα όνομα για το πλαίσιο Όνομα χρήστη (User name), πληκτρολογήστε τον κωδικό στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης (Password) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Αντιμετώπιση προβλημάτων • Εάν προσπαθείτε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα, όπως μια κονσόλα MMC ή ένα στοιχείο του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), από μια θέση δικτύου χρησιμοποιώντας την εντολή Χρήστης/Εκτέλεση ως (Run As), η ενέργεια ενδέχεται να αποτύχει, εάν οι πιστοποιήσεις που χρησιμοποιούνται για σύνδεση με το κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου είναι διαφορετικές από τις πιστοποιήσεις που χρησιμοποιούνται για την εκκίνηση του προγράμματος. Οι πιστοποιήσεις που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση του προγράμματος ίσως να μην είναι δυνατό να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίδιο κοινόχρηστο στοιχείο δικτύου.
 • Οι υπηρεσίες RunAs και "Δευτερεύουσα Σύνδεση" (Secondary Logon) δέχονται μόνο έλεγχο ταυτότητας μέσω κωδικού πρόσβασης. Εάν οι πολιτικές απαιτούν σύνδεση έξυπνης κάρτας, τότε η εντολή Χρήστης/Εκτέλεση ως (Run As) δεν θα λειτουργήσει.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 294676 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - Αναθεώρηση: 3.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbhowtomaster kbtool kbui KB294676

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com