Slik aktiverer og bruker kommandoen "Run As" når du kjører programmer i Windows

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 294676 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.

Viktig merknad for brukere av Windows XP: Støtte for dette produktet slutter 8 April 2014. Å sikre at du får alle viktige sikkerhetsoppdateringer for Windows må du oppgradere til en senere versjon, for eksempel Windows 7.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne websiden for Microsoft: Støtte avsluttes for enkelte versjoner av Windows

Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

I Microsoft Windows 2000 og Windows XP, kan du kjøre programmer som en annen bruker enn den-pålogget bruker. Hvis du vil gjøre dette i Windows 2000, må du kjøre RunAs-tjenesten, og for å gjøre dette i Windows XP, må du kjøre den sekundære påloggingstjenesten. RunAs og sekundær pålogging tjenestene er den samme tjenesten, men de bruker forskjellige navn. Denne trinnvise artikkelen beskriver hvordan du aktiverer og bruke Kjør som -kommandoen på en Windows 2000-basert datamaskin eller en Windows XP-basert datamaskin.

Krav til

 • En datamaskin som kjører en versjon av Windows 2000 eller Windows XP.
 • Administrative rettigheter på datamaskinen.

Aktivere RunAs-tjenesten på en Windows 2000-basert datamaskin, eller den sekundære påloggingstjenesten på en Windows XP-basert datamaskin

Hvis du vil at vi skal aktivere RunAs-tjenesten for deg, kan du gå til den "Løs problemet for meg"-delen. Hvis du foretrekker å løse dette problemet selv, kan du gå til den "La meg løse det selv"-delen.

Løs problemet for meg



Hvis du vil løse dette problemet automatisk, klikker du Reparer knappen eller koblingen. Klikk Kjør i den Nedlasting av en fildialogboksen boksen, og følg trinnene i reparasjonen den veiviseren.


Løs dette problemet!
Microsoft Fix it 50404


Notater
 • Denne veiviseren kan være på engelsk. Den automatiske reparasjonen fungerer imidlertid også for andre språkversjoner av Windows.
 • Hvis du ikke er på datamaskinen som har problemet, lagre Fix it-løsningen til en minnepinn eller en CD og kjør den på datamaskinen som har problemet.

Deretter kan du gå til den "Løste dette problemet?"-delen.



La meg løse det selv

Som standard er tjenesten som er nødvendig for å kjøre kommandoen Kjør som startes automatisk når du installerer Windows. Tjenesten kan imidlertid deaktiveres av en administrator. Hvis tjenesten er deaktivert, kan du aktivere tjenesten på nytt. Bruk følgende fremgangsmåte for å gjøre dette:
 1. Logg deg på datamaskinen som Administrator, eller Logg på som en bruker med administratorrettigheter.
 2. Høyreklikk ikonet Min datamaskin , og klikk deretter Behandle.
 3. I Datamaskinbehandling, kan du utvide den Tjenester og programmer noden, og velger deretter tjenester.
 4. Gjør ett av følgende, avhengig av hvilket operativsystem du har:
  • Windows 2000: Høyreklikk RunAs -tjenesten i Detaljer-ruten, og klikk deretter Egenskaper.
  • Windows XP: Høyreklikk den sekundære påloggingstjenesten i Detaljer-ruten, og klikk deretter Egenskaper.
 5. Sett oppstartstypen til automatiski dialogboksen Egenskaper , og klikk deretter Start.
 6. Når datamaskinen starter tjenesten, klikker du OK for å lukke dialogboksen Egenskaper , og lukk deretter Datamaskinbehandling.
Tjenesten som er nødvendig for å kjøre kommandoen Kjør som nå kjører på datamaskinen.

Bruke Kjør som-kommandoen ved hjelp av en snarvei

 1. Finn snarveien element. Klikk Start, pek på programmerog deretter Finn snarveien element i programmer -menyen.

  Hvis snarveien ikke er plassert i programmer-mappen på Start -menyen, blar du til den riktige plasseringen av snarveien.
 2. Trykk SKIFT, og hold nede mens du høyreklikker du snarveiselementet, og klikk deretter Kjør som.
 3. Gjør ett av følgende, avhengig av hvilket operativsystem du har:
  • Windows 2000: I Kjøre som en annen bruker, Skriv inn den Brukernavn, Passord, og Domene, og klikk deretter OK.
  • Windows XP: I Kjør som, klikker du følgende bruker alternativet, skriver du inn eller velger den Brukernavn, Skriv inn den Passord, og klikk deretter OK.

Løste dette problemet?

 • Kontroller om problemet er løst. Hvis problemet er løst, er du ferdig med denne delen. Hvis problemet ikke er løst, kan du Kontakt kundestøtte.
 • Vi setter pris på din tilbakemelding. Hvis du vil gi tilbakemelding eller rapportere eventuelle problemer med denne løsningen, kan legge inn en kommentar på den "Løs problemet for meg"blogg eller send oss en e- e-post.

Feilsøking i forbindelse med

 • Hvis du prøver å starte et program, for eksempel en MMC eller et Kontrollpanel-element fra en nettverksplassering ved å bruke kommandoen Kjør som , kan det ikke virker hvis legitimasjonen som brukes til å koble til den delte nettverksressursen er forskjellige fra legitimasjonsbeskrivelsene som brukes til å starte programmet. Legitimasjonen som brukes til å kjøre programmet kanskje ikke kunne få tilgang til den samme delte nettverksressursen.
 • RunAs og sekundær pålogging services i Windows 2000 godtar bare passordgodkjenning. Hvis policyer krever pålogging med smartkort, fungerer ikke Kjør som -kommandoen. Smartkort-godkjenning kan brukes med Kjør som -kommandoen i Windows XP.
 • Kjør som -kommandoen kan ikke brukes fra LocalSystem-kontoen i Windows XP Service Pack 2.

Egenskaper

Artikkel-ID: 294676 - Forrige gjennomgang: 20. november 2012 - Gjennomgang: 2.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Nøkkelord: 
kbhowto kbhowtomaster kbui kbmsifixme kbfixme kbmt KB294676 KbMtno
Maskinoversatt
Viktig: Denne artikkelen har blitt maskinoversatt, og dermed ikke oversatt av en person. For at alle artikler i vår database skal være oversatt til ditt språk, vil Microsoft benytte både personoversatte og maskinoversatte artikler. Det er viktig å merke seg at en maskinoversatt artikkel ikke alltid er perfekt. Det kan forekomme stave, strukturelle eller grammatiske feil. Microsoft er ikke ansvarlig for unøyaktigheter, feil eller skade ved bruk av innhold i artikkel som måtte forårsakes av feiloversettelse. Microsoft vil jevnlig oppdatere sitt maskinoversettelses programvare.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 294676

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com