Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων αναγνώρισης ομιλίας στο Word 2002

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 295947 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Για την έκδοση του Microsoft Office Word 2003 αυτού του άρθρου, ανατρέξτε στην ενότητα826323.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Microsoft Word 2002 περιλαμβάνει δύο νέες μεθόδους εισόδου: την αναγνώριση ομιλίας και αναγνώρισης χειρογράφου.

Η δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας σάς επιτρέπει κυριολεκτικά να μιλάτε στον υπολογιστή σας μέσω ενός μικροφώνου. Εάν το σύστημά σας πληροί τις απαιτήσεις, μπορείτε να υπαγορεύσετε κείμενο στο Word. Μπορείτε επίσης να εκφωνήσετε εντολές έτσι ώστε, για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση λειτουργίας εισόδου σε προφορικών εντολών. Αυτό σας επιτρέπει να ελέγξετε το Word χωρίς να κάνετε κλικ στα μενού.

Αυτό το άρθρο παραθέτει σε λίστα τις απαιτήσεις συστήματος για την αναγνώριση ομιλίας. Αυτό το άρθρο περιγράφει επίσης τα πιο συνηθισμένα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν η αναγνώριση ομιλίας δεν λειτουργεί σωστά.

Απαιτήσεις συστήματος

Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για την αναγνώριση ομιλίας, είναι οι εξής:
 • Μια 400 megahertz (MHz) ή υψηλότερη Pentium επεξεργαστή.
 • Μνήμη RAM 128 megabyte (MB). Περισσότερη μνήμη βελτιώνει τις επιδόσεις.
 • Τα Microsoft Windows 98 ή νεότερη έκδοση ή Microsoft Windows NT 4.0 ή νεότερη έκδοση.
 • Ο Microsoft Internet Explorer 5 ή νεότερη έκδοση.
 • Ένα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας κοντινής (απόστασης κεφαλής), με υποστήριξη προσαρμογής κέρδους.
Εάν το σύστημα του υπολογιστή σας δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις αυτές, η δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας ενδέχεται να μην εγκατασταθεί σωστά ή χρόνου απόκρισης αναγνώρισης ενδέχεται να είναι αργή. Για την αναγνώριση ομιλίας για να λειτουργήσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς αλλοιωμένες επιδόσεων, που ενδέχεται να πρέπει να αυξήσετε το μέγεθος της μνήμης RAM, αυξάνει την ταχύτητα του επεξεργαστή ή αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Εάν η αναγνώριση ομιλίας δεν λειτουργεί στο Microsoft Office όλα τα προγράμματα, ίσως χρειαστεί να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση του Office (ή του Word), εκτελώντας τον Οδηγό συντήρησης του Office.

Ελέγξτε για πιθανά κατεστραμμένου εγγράφου

Εάν η αναγνώριση ομιλίας δεν λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο έγγραφο, δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο του Word και να ελέγξετε την αναγνώριση ομιλίας. Εάν η αναγνώριση ομιλίας λειτουργεί στο νέο έγγραφο, μπορεί να έχετε ένα κατεστραμμένο έγγραφο (έχει καταστραφεί).

Εάν η αναγνώριση ομιλίας δεν λειτουργεί σε το Word νέο έγγραφο, για να επαληθεύσετε εάν οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προκαλεί αυτό το ζήτημα:
 • Ένα πρόσθετο τρίτου κατασκευαστή
 • Ένα κατεστραμμένο πρότυπο Normal.dot
 • Μια ρύθμιση του μητρώου
Για να προσδιορίσετε εάν οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία προκαλεί το ζήτημα, επαναφέρετε το Word να χρησιμοποιήσει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Επαναφέρετε το Word με χρήση των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων

Τα ακόλουθα στοιχεία συνήθως φορτώνονται κατά την εκκίνηση του Microsoft Word:
 • Το κλειδί μητρώου δεδομένων
 • Το καθολικό πρότυπο Normal.dot
 • Πρόσθετα και πρότυπα
 • Πρόσθετα COM
 • Το κλειδί μητρώου Options
Εάν ένα από αυτά τα στοιχεία είναι κατεστραμμένο ή μη συμβατό, μπορεί να έχετε προβλήματα κατά την πρόσβαση ή τη χρήση της δυνατότητας αναγνώρισης ομιλίας στο Word. Μπορείτε να παρακάμψετε προσωρινά αυτά τα στοιχεία, ξεκινώντας το Word με το/aΔιακόπτης.

Για να ξεκινήσετε το Word χρησιμοποιώντας το/aΕναλλαγή, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΕκτέλεση.
 2. ΣτοΕκτέλεσηπαράθυρο διαλόγου, κάντε ένα από τα εξής:
  • ΣτοOpenπληκτρολογήστεWinword.exe /a.

   -ή-
  • Κάντε κλικΑναζήτηση. Εντοπίστε και επιλέξτε τοWinWord.exeFILE. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: (Use the tools in the Windows Recovery Environment to repair Windows Vista. To do this, follow these steps:):
   1. ΣτοΑναζητήστε στο φάκελολίστα, επιλέξτε το φάκελο που περιέχει τα αρχεία προγράμματος του Word. Επιλέξτε τοWinWord.exeτο αρχείο και στη συνέχεια κάντε κλικOpen. Αυτό το βήμα συμπληρώνει τοOpenστο τοΕκτέλεσηπαράθυρο διαλόγου.
   2. ΣτοOpenπλαίσιο, μετακινήστε το σημείο παρεμβολής μετά το Winword.exe.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή προς το αρχείο Winword.exe στο στοΕκτέλεσηπαράθυρο διαλόγου περικλείεται σε εισαγωγικά. Θα πρέπει να μετακινήσετε το σημείο παρεμβολής στα δεξιά των εισαγωγικών κλεισίματος.
   3. Πληκτρολογήστε ένα κενό διάστημα και κατόπιν πληκτρολογήστε/a.

    Η πρόταση τηςOpenπλαίσιο θα πρέπει να μοιάζει με το ακόλουθο:
    /A "C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\Winword.exe"
 3. ΣτοΕκτέλεσηπαράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο κουμπίOk.
Εάν το Word ξεκινά και η δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας λειτουργεί κανονικά όταν χρησιμοποιείτε το/aο διακόπτης, το πρόβλημα που σχετίζεται με ένα από τα στοιχεία που παρατίθενται στην αρχή αυτής της ενότητας. Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων για τον προσδιορισμό του στοιχείου που προκαλεί το πρόβλημα. Για να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε Support.dot.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βοηθητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
289506Τρόπος εγκατάστασης και χρήσης του προτύπου Support.dot στο Word 2002
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το ζήτημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται κατά την εκκίνηση του Word με το/aο διακόπτης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων με το βοηθητικό πρόγραμμα.

Ελέγξτε για πιθανά τη ρύθμιση μητρώου είναι κατεστραμμένο και μετονομασία των φακέλων ομιλίας

ΣημαντικόΑυτή ενότητα, μέθοδο ή εργασία περιέχει βήματα που θα σας πληροφορήσει πώς να τροποποιήσετε το μητρώο. Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν δεν τροποποιήσετε σωστά το μητρώο. Κατά συνέπεια, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τα εξής βήματα. Για επιπλέον προστασία, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου προτού το τροποποιήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επαναφέρετε το μητρώο εάν προκύψει πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
322756Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς του μητρώου στα Windows


Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για την πρώτη πίσω και, στη συνέχεια, διαγράψτε το κλειδί μητρώου ομιλίας:
 1. Κλείστε όλα τα προγράμματα του Office.
 2. Κάντε κλικStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΕκτέλεση.
 3. ΣτοOpenπληκτρολογήστεRegeditκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίOk.
 4. Αναπτύξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας μητρώου στο ακόλουθο κλειδί μητρώου:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Speech
 5. Με επιλεγμένο το φάκελο της ομιλίας, κάντε κλικ στο κουμπίΕξαγωγή αρχείου μητρώουΣτο διακομιστήΜητρώοΜενού (Menu). Αποθήκευση αυτού του φακέλου ως αντίγραφο ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τις αρχικές ρυθμίσεις, εάν το κλειδί μητρώου δεν είναι το πρόβλημα.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα Microsoft Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπίΕξαγωγήΣτο διακομιστήFILEΜενού (Menu).
 6. Μετά την εξαγωγή του κλειδιού της ομιλίας, κάντε κλικ στο κουμπίDeleteΣτο διακομιστήΕπεξεργαστείτε τη διαδρομήΜενού (Menu). Κάντε κλικYESτο ακόλουθο μήνυμα:
  Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε αυτό το κλειδί και όλα τα δευτερεύοντα κλειδιά του; (Are you sure you want to delete this key and all of its subkeys?)?
 7. Στο διακομιστήΜητρώομενού, κάντε κλικ στο κουμπίΈξοδος (Exit).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπίΈξοδος (Exit)Στο διακομιστήFILEΜενού (Menu).
Αφού εξαγάγετε και διαγράψτε το κλειδί στο μητρώο των Windows ομιλίας, μετονομάστε τους φακέλους ομιλίας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: (Use the tools in the Windows Recovery Environment to repair Windows Vista. To do this, follow these steps:):
 1. Κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείοStart, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΕξερευνήστε.
 2. Στην Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer), εντοπίστε τον εξής φάκελο:
  Files\Common C:\Program Files\Microsoft Shared\Speech
 3. Κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο ομιλίας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίrename.
 4. Ονομάστε το φάκελο OldSpeech.
 5. Στην Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer), εντοπίστε τον εξής φάκελο:
  C:\Program files\Common Files\SpeechEngines
 6. Κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο ομιλίας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίrename.
 7. Ονομάστε το φάκελο OldSpeechEngines.
Αφού εξαγάγετε και διαγράψτε το κλειδί ομιλίας στο μητρώο των Windows και μετονομάστε τους φακέλους ομιλίας, επιδιορθώστε την εγκατάσταση του Office. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο"Επιδιόρθωση του Office"αυτού του άρθρου. Μετά την επιδιόρθωση της εγκατάστασης του Office, ξεκινήστε το Microsoft Word και να προσδιορίσετε αν η δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας λειτουργεί σωστά.

Εάν αντιμετωπίσετε τα ίδια ζητήματα, ίσως θελήσετε να επαναφέρετε την αρχική ρυθμίσεις μητρώου αναγνώρισης ομιλίας. Για να γίνει αυτό, κλείστε όλα τα προγράμματα του Office και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο που αποθηκεύσατε στο βήμα 5.

Έλεγχος για πιθανές διενέξεις άλλων κατασκευαστών

Ένα πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή που έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας ενδέχεται να έρχονται σε διένεξη με την αναγνώριση ομιλίας στο Word. Για να προσδιορίσετε αν ένα πρόγραμμα άλλου κατασκευαστή εγκαθίσταται ή ενημερώνεται όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται από την αναγνώριση ομιλίας, βεβαιωθείτε ότι οι αριθμοί έκδοσης των στοιχείων αναγνώρισης ομιλίας.

Η έκδοση του SAPI που περιλαμβάνεται στο Office XP είναι 5.0.2602.00. Εάν το SAPI έκδοση στον υπολογιστή σας είναι παλαιότερη από την 5.0.2602.00, προσπαθήστε να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση του Office. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο"Επιδιόρθωση του Office"αυτού του άρθρου.

Αρχεία της διασύνδεσης προγραμματισμού εφαρμογών (SAPI) ομιλίας

Για να επαληθεύσετε τους αριθμούς έκδοσης των αρχείων του SAPI, χρησιμοποιήστε την κατάλληλη μέθοδο για τον υπολογιστή σας:

Μέθοδος 1: Ελέγξτε τις πληροφορίες για τη σελίδα:
 1. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηρυθμίσεις, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου. (Στα Windows XP, επιλέξτεStart, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου.)
 2. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελοΟμιλίαΕικονίδιο (Icon).
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλαaboutTAB.
Μέθοδος 2: Έλεγχος ρυθμίσεων:
 1. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηρυθμίσεις, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου. (Στα Windows XP, επιλέξτεStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου.)
 2. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελοΟμιλίαΕικονίδιο (Icon).
 3. Στο διακομιστήΗ αναγνώριση ομιλίαςκαρτέλα, κάντε κλικ στο κουμπίρυθμίσεις(στην οθόνηΓλώσσα).
Μέθοδος 3: Ελέγξτε την έκδοση των αρχείων SAPI:

Για να ελέγξετε το SAPI έκδοση εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείοStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΕξερευνήστεαπό το μενού συντόμευσης.
 2. Στην Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer), εντοπίστε τον εξής φάκελο:
  C:\Program Files\Common Files\SpeechEngines\Microsoft\SR
 3. Κάντε δεξιό κλικ είτε στοSpsreng.dllή στοSpsrx.dllτο αρχείο και κάντε κλικ στοΙδιότητες (Properties)από το μενού συντόμευσης.
 4. Επιβεβαιώστε την έκδοση του αρχείου από τοVERSIONTAB.

Σχετιζόμενα αρχεία αναγνώρισης ομιλίας

Για να επαληθεύσετε τις εκδόσεις των άλλων αρχείων αναγνώρισης ομιλίας σχετικές, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηΕύρεση, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΑρχεία ή φάκελοι.
 2. ΣτοΜε το όνομαπληκτρολογήστεMsctf.dll, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΕύρεση τώρα.
 3. Κάντε δεξιό κλικ στοMsctf.dllτο αρχείο και στη συνέχεια κάντε κλικΙδιότητες (Properties)από το μενού συντόμευσης.
 4. Κάντε κλικ στην καρτέλαVERSIONκαρτέλα και, στη συνέχεια, σημειώστε τον αριθμό έκδοσης.
 5. Επαναλάβετε τα βήματα 2 έως 4, για να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο Ctfmon.exe αρχείου.
Ο αριθμός έκδοσης Msctf.dll και Ctfmon.exe, τα οποία συμπεριλαμβάνονται με το Office XP, είναι 5.1.2409.7. Εάν ο αριθμός έκδοσης αυτών των αρχείων στον υπολογιστή σας είναι παλαιότερη από την 5.1.2409.7, προσπαθήστε να επιδιορθώσετε το Office εγκατάστασης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο"Επιδιόρθωση του Office"αυτού του άρθρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με γνωστά διένεξη άλλου κατασκευαστή με γέφυρα κειμένου και την αναγνώριση ομιλίας στο Word 2002, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
302598Η λειτουργία υπαγόρευσης δεν ξεκινά κατά την εκκίνηση της αναγνώρισης ομιλίας

Επιδιόρθωση του Office

 1. Κλείστε όλα τα προγράμματα των Windows.
 2. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηρυθμίσεις, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου. (Στα Windows XP, επιλέξτεStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου.)
 3. Κάντε διπλό κλικ στο φάκελοΠροσθαφαίρεση προγραμμάτωνεικονίδιο, και στη συνέχεια ακολουθήστε τα βήματα για τον υπολογιστή σας λειτουργικό του σύστημα.
  • Στα Microsoft Windows 98 ή τα Microsoft Windows NT 4.0:
   • Εάν εγκαταστήσατε το πρόγραμμα του Word ως τμήμα του Office, κάντε κλικ στο κουμπίMicrosoft OfficeΣτο διακομιστήΕγκατάσταση/απεγκατάστασηκαρτέλα και στη συνέχεια κάντε κλικΠροσθήκη/Κατάργηση.

    -ή-
   • Εάν έχετε εγκαταστήσει το Word ως αυτόνομο πρόγραμμα, κάντε κλικ στο κουμπίMicrosoft WordΣτο διακομιστήΕγκατάσταση/απεγκατάστασηκαρτέλα και στη συνέχεια κάντε κλικΠροσθήκη/Κατάργηση.
  • Στο Microsoft Windows XP, Microsoft Windows Millennium Edition (Me), ή τα Windows 2000:
   • Εάν έχετε εγκαταστήσει το Word ως τμήμα του Office, κάντε κλικ στο κουμπίMicrosoft OfficeΣτοΕγκατεστημένα προγράμματαπλαίσιο και στη συνέχεια κάντε κλικΑλλαγή.

    -ή-
   • Εάν έχετε εγκαταστήσει το Word ως αυτόνομο πρόγραμμα, κάντε κλικ στο κουμπίMicrosoft WordΣτοΕγκατεστημένα προγράμματαπλαίσιο και στη συνέχεια κάντε κλικΑλλαγή.
 4. Στον Οδηγό συντήρησης του Office, κάντε κλικ στο κουμπίΕπιδιόρθωση του Office.
 5. Επιλέξτε τοΕντοπισμός και επιδιόρθωση σφαλμάτων στην μου του Office εγκατάστασηςεπιλογή και στη συνέχεια κάντε κλικOk.
Σημαντικό: Ως ένα επιπλέον βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορείτε να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου συστήματος, όπως η Εξέταση Δίσκων ή ανασυγκρότηση δίσκων, πριν από την επιδιόρθωση του Office. Για να εντοπίσετε αυτά τα βοηθητικά προγράμματα των Windows, κάντε κλικ στο κουμπίStart, τοποθετήστε το δείκτηΠρογράμματα (Programs)(στα Windows XP, τοποθετήστε το δείκτηΌλα τα προγράμματα), τοποθετήστε το δείκτηΒοηθήματα, και στη συνέχεια στην εντολήΤα Εργαλεία συστήματος.

Προσδιορίστε εάν το πρόβλημα είναι που σχετίζονται με το υλικό

Εάν έχετε καμία λειτουργία αναγνώρισης ομιλίας στον υπολογιστή σας, αλλά η αναγνώριση ομιλίας φαίνεται να είναι εγκατεστημένη και ενεργοποιημένη, ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μικρόφωνο ή κάποια άλλη συσκευή υλικού. Για να προσδιορίσετε αν το μικρόφωνο έχει κάποιο πρόβλημα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηρυθμίσεις, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου. (Στα Windows XP, επιλέξτεStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου.)
 2. Διπλό κλικΟι υπηρεσίες κειμένου. (Στα Windows XP, επιλέξτεΆλλες Πίνακας ελέγχου επιλογέςΣτοΔείτε επίσηςη ενότητα και στη συνέχεια κάντε κλικΟι υπηρεσίες κειμένου.)
 3. Κάντε κλικΡυθμίστε τις παραμέτρους του μικροφώνου. (Στα Windows XP, επιλέξτεΗ αναγνώριση ομιλίαςΣτοΕγκατεστημένες υπηρεσίεςλίστα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΙδιότητες (Properties). Στο διακομιστήΗ αναγνώριση ομιλίαςκαρτέλα, κάντε κλικ στο κουμπίΡυθμίστε τις παραμέτρους του μικροφώνου.)
Δραστηριότητα στην οθόνη έντασης μικροφώνου δηλώνει ότι το μικρόφωνο λειτουργεί σωστά.

Εάν δεν υπάρχει δραστηριότητα εμφανίζεται στην οθόνη έντασης μικροφώνου, τον υπολογιστή σας ίσως δεν είναι εγγραφή κανέναν ήχο. Για να ελέγξετε τον ήχο στο σύστημά σας, χρησιμοποιήστε την Ηχογράφηση. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: (Use the tools in the Windows Recovery Environment to repair Windows Vista. To do this, follow these steps:):
 1. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηΠρογράμματα (Programs)(στα Windows XP, τοποθετήστε το δείκτηΌλα τα προγράμματα), τοποθετήστε το δείκτηΒοηθήματα, τοποθετήστε το δείκτηΔιασκέδαση, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΗχογράφηση.
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλαΕγγραφήκουμπί και, στη συνέχεια, μιλήστε στο μικρόφωνο.
Εάν δεν υπάρχει δραστηριότητα όταν μιλάτε στο μικρόφωνο, κάρτα ήχου ή ένα άλλο πρόγραμμα οδήγησης υλικού ενδέχεται να έχει κάποιο πρόβλημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων μικροφώνου στα Windows 98, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
266677Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων μικροφώνου

Προσδιορίστε αν είναι το ζήτημα με τον επεξεργαστή εισόδου κειμένου (TIP)

Εάν η δυνατότητα αναγνώρισης χειρόγραφου στο Word να λειτουργεί σωστά, αλλά η αναγνώριση ομιλίας δεν λειτουργεί σωστά, ίσως είναι κατεστραμμένο το επεξεργαστή εισόδου κειμένου.

Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, καταργήστε και εγκαταστήστε ξανά τη δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Εγκατάστασης (Setup) του Office.

Βεβαιωθείτε ότι η γλώσσα και ρυθμίσεων πληκτρολογίου

Επεξεργαστές εισαγωγής κειμένου είναι συγκεκριμένη γλώσσα. Για να προσδιορίσετε αν η γλώσσα έχει οριστεί σε αγγλικά η.π.α., ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικStart, τοποθετήστε το δείκτηρυθμίσεις, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου. (Στα Windows XP, επιλέξτεStartκαι, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίΟ πίνακας ελέγχου.)
 2. Διπλό κλικΟι υπηρεσίες κειμένου. (Στα Windows XP, επιλέξτεΆλλες Πίνακας ελέγχου επιλογέςΣτοΔείτε επίσηςη ενότητα και στη συνέχεια κάντε κλικΟι υπηρεσίες κειμένου.)
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλαΡύθμισηκαρτέλα βεβαιωθείτε ότι που τοΠροεπιλεγμένη γλώσσα πληκτρολογίουέχει οριστεί σεΑγγλικά (Η.Π.Α.).
 4. ΣτοΕγκατεστημένες υπηρεσίεςλίστα, βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το πληκτρολόγιο των η.π.α. με ένα εγκατεστημένο πληκτρολόγιο. Εάν δεν εμφανίζεται το πληκτρολόγιο των η.π.α., ακολουθήστε τα εξής βήματα:
  1. Κάντε κλικADD.
  2. ΣτοΠροσθήκη γλώσσας εισόδουπαράθυρο διαλόγου, η αλλαγή τουΓλώσσα εισόδουπλαίσιοΑγγλικά (Η.Π.Α.).
  3. Κάντε κλικOk.

Έλεγχος για ζητήματα Multilingual

Εάν εκτελείτε τα Windows NT 4.0 με την απλοποιημένη κινεζική έκδοση του Office ή την ιαπωνική έκδοση του Office, κατάσταση φωνητικών εντολών είναι διαθέσιμη μόνο σε Word 2002. Η αναγνώριση ομιλίας δεν είναι διαθέσιμη εάν χρησιμοποιείτε μια αυτόνομη έκδοση της Microsoft Access 2002, Microsoft Excel 2002, Microsoft FrontPage 2002, Microsoft Outlook 2002, Microsoft PowerPoint 2002 ή Microsoft Publisher 2002.

Εάν υπαγόρευσης και προφορικών εντολών δεν εμφανίζεται στο OfficeΓλώσσαγραμμή, μπορεί να χρησιμοποιείτε ένα Input Method Editor (IME) από μια προηγούμενη έκδοση του Microsoft Office.

Για να χρησιμοποιήσετε την αναγνώριση ομιλίας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα IME το οποίο περιλαμβάνεται στο Office XP ή του Microsoft Office XP Multilingual User Interface Pack.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
293624Καθολικό IME δεν λειτουργεί μετά την εγκατάσταση του Office XPΑναφορές

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση ομιλίας, κάντε κλικ στο κουμπίΒοήθεια για το Microsoft WordΣτο διακομιστήΒοήθεια (Help)μενού, πληκτρολογήστεομιλίαο Βοηθός του Office ή της "Οδηγός απαντήσεων" και στη συνέχεια κάντε κλικΑναζήτησηΓια να προβάλετε το θέμα.
Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις προόδους που αφορούν την αναγνώριση ομιλίας στη Microsoft, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
http://www.Microsoft.com/Speech/
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγνώριση ομιλίας στο Word 2002, κάντε κλικ στο παρακάτω αριθμούς άρθρων για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
278927Περιγραφή των μεθόδων αναγνώρισης ομιλίας και χειρόγραφου στο Word 2002
283160Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη δυνατότητα αναγνώρισης χειρόγραφου στο Word 2003 και το Word 2002
304861"Αναγνώρισης χειρόγραφου στο Office XP" λευκή βίβλο είναι διαθέσιμη για λήψη
304860Περιγραφή της στη λευκή βίβλο "Ομιλία αναγνώριση στο Office XP"


Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 295947 - Τελευταία αναθεώρηση: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbspeech kbtshoot kbhowtomaster kbmt KB295947 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:295947

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com