Alkalmi zárolás beállítása a Windows rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 296264 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Alapértelmezés szerint az olyan SMB-ügyfeleknél, amelyeken a cikk elején felsorolt egyik Windows operációs rendszer fut, engedélyezve van az alkalmi zárolás. Az alkalmi zárolás lehetővé teszi az ügyfelek számára a fájlok zárolását és az adatok helyi gyorstárazását annak a veszélye nélkül, hogy egy másik felhasználó megváltoztatná a fájlt. Bár ezzel számos fájlműveletnél jobb teljesítmény érhető el, másoknál teljesítménycsökkenést okozhat, mert az alkalmi zárolást engedélyező kiszolgálónak kezelnie kell a zárolás feloldását, amikor egy másik felhasználó hozzáférést kér a fájlhoz.

További információ

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatából fakadó problémák megoldhatóságát, ezért a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.Az ügyfél alkalmi zárolásra vonatkozó rendszerleíró bejegyzésének helye megváltozott a Microsoft Windows NT operációs rendszerhez képest. A Windows újabb verzióiban az alkalmi zárolás letiltható az alábbi rendszerleíró bejegyzés „1” értékűre állításával:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\MRXSmb\Parameters\
OplocksDisabled REG_DWORD 0 vagy 1
Alapértelmezett: 0 (nincs tiltva)

Megjegyzés: Az OplocksDisabled rendszerleíró érték azt állítja be, hogy a Windows ügyfélszámítógépek kérelmezzék-e az alkalmi zárolást távoli fájlok esetén.
Az alkalmi zárolások engedélyezését az alábbi rendszerleíró bejegyzés „0” értékűre állításával is megtagadhatja:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
EnableOplocks REG_DWORD 0 vagy 1
Alapértelmezett: 1 (alapértelmezés szerint engedélyezve)

Megjegyzés: Az EnableOplocks bejegyzés értéke az állítja be, hogy Windows alapú kiszolgálók (így fájlokat megosztó munkaállomások is) engedélyezzék vagy megtagadják a helyi fájlok alkalmi zárolását.
Azokon a Windows alapú számítógépeken, amelyek engedélyezték az alkalmi zárolást, az alábbi értékek használhatók az alkalmi zárolás finomhangolására.

Az alábbi érték azt a legkisebb átviteli sebességet határozza meg egy kapcsolatnál, amelyet a kiszolgáló még engedélyez, mielőtt letiltaná a nyers és alkalmi zárolásokat a kapcsolatra vonatkozóan:
MinLinkThroughput REG_DWORD 0-tól végtelen számú bit másodpercenként
Alapértelmezett: 0
Az alábbi érték a maximális késleltetési időt határozza meg kapcsolatoknál. Amennyiben a késleltetések meghaladják ezt a számot, a kiszolgáló letiltja a kapcsolatnál a nyers ki- és bemenetet, valamint az alkalmi zárolást:
MaxLinkDelay REG_DWORD 0-tól 100 000 másodpercig
Alapértelmezett: 60
Az alábbi érték azt az időt határozza meg, ameddig a kiszolgáló várakozik arra, hogy egy ügyfélszámítógép válaszoljon az alkalmi zárolások feloldására irányuló kérelemre (alacsony értékekkel gyorsabban észlelhetők a lefagyott ügyfélszámítógépek, de magukban hordozzák a gyorstárazott adatok elvesztésének lehetőségét is):
OplockBreakWait REG_DWORD 10-tól 180 másodpercig
Alapértelmezett: 35


Megjegyzés: A rendszerleíró adatbázis módosításainak érvénybe lépéséhez újra kell indítani a számítógépet.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 296264 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 3. - Verziószám: 6.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbfilesystems w2000fs kbenv KB296264
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com