Új meghajtó vagy csatlakoztatott hálózati meghajtó nem érhető el a Windows Intézőben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 297694 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ez akkor fordul elő, ha
 • Új kötetet hoz létre egy helyi lemezen.
 • Létező kötetekkel rendelkező cserélhető lemezt csatlakoztat.
 • Cserélhető meghajtót (például USB csatlakozású hajlékonylemezes meghajtót vagy PCMCIA flash kártyát) csatlakoztat.
 • Fizikai merevlemezt vagy CD-ROM-meghajtót épít a számítógépbe.
 • Offline fájlokat használ, és az elemek szinkronizálása bejelentkezéskor történik.
A következő jelenségeket tapasztalhatja:
 • Egy létező csatlakoztatott hálózati meghajtó többé nem érhető el a Windows Intézőben.
 • Az új meghajtó nem érhető el a Windows Intézőben.
 • Az új meghajtó megjelenik a Windows Intézőben, de a megnyitásakor a létező meghajtó tartalma jelenik meg.
 • A létező meghajtó megjelenik a Windows Intézőben, de a megnyitásakor az új meghajtó tartalma jelenik meg.
 • A számítógép indítását követően a hálózati meghajtó helyett az új meghajtó jelenhet meg.
 • Az új meghajtó leválasztása után a csatlakoztatott hálózati meghajtó logikai meghajtóbetűjele nem változik. Ugyanaz marad, ami az új meghajtó csatlakoztatása előtt volt.
 • Az alábbi hibaüzenet jelenhet meg a számítógép indításakor:
  A helyi eszköznév már használatban van.
Megjegyzés: Az új eszköz (vagy meghajtó) megjelenhet az Eszközkezelő segédprogramban vagy a Lemezkezelés konzolban.

Oka

A jelenség akkor fordul elő, ha a helyi kötetek és a CD-ROM-meghajtók betűjelei után következő első meghajtóbetűjelet társítja a csatlakoztatott hálózati meghajtóval. Az új eszközök telepítése vagy kötetek üzembe helyezése esetén a meghajtóbetűjeleket kiosztó csatlakoztatáskezelő szolgáltatás nem ismeri fel a csatlakoztatott hálózati meghajtót, és a soron következő elérhető meghajtóbetűjelet társítja az új eszközzel vagy kötettel. Ezáltal ütközés lép fel a létező csatlakoztatott hálózati meghajtóval.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A gyorsjavítás telepítéséhez Windows XP Service Pack 2 rendszernek kell futnia a számítógépen.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítése után újra kell indítani a számítógépet.

Gyorsjavítások helyettesítése

Ez a gyorsjavítás nem helyettesít más, korábban megjelent gyorsjavítást.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A Windows XP SP2 x86-alapú változatai
(Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatformSP requirementService branch
Mountmgr.sys5.1.2600.322242 36825-Sep-200711:23x86SP2SP2QFE
Ntkrnlmp.exe5.1.2600.32222 142 72025-Sep-200712:05x86SP2SP2QFE
Ntkrnlpa.exe5.1.2600.32222 062 84825-Sep-200711:26x86SP2SP2QFE
Ntkrpamp.exe5.1.2600.32222 020 86425-Sep-200711:26x86SP2SP2QFE
Ntoskrnl.exe5.1.2600.32222 185 85625-Sep-200712:07x86SP2SP2QFE
(Tento

Kerülő megoldás

A jelenség elkerülése végett válasszon a csatlakoztatott hálózati meghajtóhoz egy meghajtóbetűjelet az ABC végén lévő betűkből.

Ha az új kötet jelenik meg a Lemezkezelés eszközben, a probléma megkerülése érdekében adjon meg egy másik meghajtóbetűjelet az új eszköznek vagy kötetnek. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép elemre, majd kattintson a Kezelés parancsra.
 2. Kattintson a Számítógép-kezelés (Helyi) pont alatt lévő Lemezkezelés elemre.
 3. A jobb oldali ablaktábla meghajtólistájában kattintson a jobb gombbal az új meghajtóra, majd kattintson a Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása parancsra.
 4. A Módosítás gombra kattintva megjelenik a legördülő lista. Most válassza ki azt a meghajtóbetűjelet az új meghajtó számára, amely nem a csatlakoztatott hálózati meghajtóhoz van társítva.
 5. Kattintson az OK gombra, majd még egyszer az OK gombra.
Ekkor a hálózati meghajtók és a nemrég telepített meghajtó is megjelenik a Windows Intézőben.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A Windows XP alapértelmezés szerint elsőként mindig a Z betűt osztja ki, tehát az ABC végén lévő betűkből választ meghajtóbetűjelet a csatlakoztatott hálózati meghajtókhoz a meghajtóbetűjelek ütközésének elkerülése végett. A Windows 2000 azonban alapértelmezés szerint a helyi kötetek és a CD-ROM-meghajtók betűjelei után elsőként elérhető meghajtóbetűjelet osztja ki a csatlakoztatott hálózati meghajtóknak.

A gyorsjavítás telepítése után az új meghajtókhoz első csatlakoztatáskor a rendszer a foglalt helyi és hálózati meghajtóbetűjelek mellett elérhető első betűjelet társítja. A társítást követően a rendszer az adott meghajtó újracsatlakoztatásakor a korábban társított betűjelet állítja be, még abban az esetben is, ha a betűjel újra fel lett már használva hálózati meghajtóként. Ha tehát a betűjel fel lett már használva hálózati meghajtóként, betűjelütközés lép fel. Az ütközés miatt a meghajtó elérhetetlenné válhat.

Az offline fájlok szinkronizálása az első elérhető meghajtóbetűjelet társítja az ideiglenes meghajtóhoz. Ha egy bejelentkezési parancsfájl a csatlakoztatott hálózati meghajtó meghajtóbetűjelével megegyezőt használ, a következő hibaüzenet jelenik meg:
Hiba: 85: A helyi eszköznév már használatban van.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 297694 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 9.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbfix kbqfe kbhardware kbenv kbnetwork kbpubtypekc kbautohotfix KB297694
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com