A csoportházirend-frissítő segédprogram

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 298444 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk egy új parancssori segédprogram, a Gpupdate.exe ismertetését tartalmazza. Ez az új segédprogram a Microsoft Windows 2000 rendszer Secedit.exe parancssori eszközének /refreshpolicy kapcsolóját váltja fel. Az új segédprogrammal manuálisan frissítheti a csoportházirendek változásait (egyes változások azonnal életbe léptethetők).

További információ

Egyes esetekben a csoportházirendek módosítása után a változások azonnali alkalmazására van szükség az alapértelmezett frissítési időköz (ez tartományi tagokon 90 perc, tartományvezérlőkön pedig 5 perc) kivárása vagy a számítógép újraindítása nélkül. A frissítés végrehajtásához futtassa a parancssorból a Gpupdate.exe segédprogramot. Az alábbiakban a segédprogram és az azzal használható különféle kapcsolók ismertetése található:

A segédprogram ismertetése

Az 5.1-es verziójú csoportházirend-frissítő segédprogram a csoportházirend-beállítások frissítésére szolgál.

Szintaxis

GPUpdate [/Target:{Számítógép | Felhasználó}] [/Force] [/Wait:érték] [/Logoff] [/Boot]

Kapcsolók

/Target:{Számítógép | Felhasználó}

Ez a kapcsoló akkor használható, ha csak a felhasználókra vagy a számítógépre vonatkozó házirend-beállításokat szeretné frissíteni. Ha nem használ kapcsolót, alapértelmezés szerint a felhasználókra és a számítógépre vonatkozó házirend-beállítások is frissülnek.

/Force

E kapcsolóval az összes házirend-beállítás újraalkalmazható. A rendszer alapértelmezés szerint csak a módosított házirend-beállításokat alkalmazza.

/Wait:{érték}

A kapcsolóval megadható, hogy hány másodpercig tartson egy-egy házirend-feldolgozás. Az alapértelmezett érték 600 másodperc. A nulla (0) érték azt jelenti, hogy nincs várakozási idő. A -1 érték azt jelenti, hogy meghatározatlan ideig kell várakozni. A megadott időtartam letelte után ismét megjelenik a parancssor, ám a házirend feldolgozása folytatódik.

/Logoff

E kapcsoló használata esetén előfordulhat, hogy a csoportházirend-beállítások frissítése után a munkamenet kijelentkezik a számítógépről. Erre az ügyfélszámítógépek olyan csoportházirend-bővítményei esetén lehet szükség, amelyek a házirendet nem háttérbeli frissítési ciklusban dolgozzák fel, hanem akkor, amikor egy felhasználó bejelentkezik a számítógépre. Erre a viselkedésre példa többek között a felhasználói igényeket szem előtt tartó szoftvertelepítési és a mappaátirányítási szolgáltatás. Ha nem lettek meghívva a számítógépről való kijelentkezést igénylő bővítmények, a kapcsolónak nincs hatása.

/Boot

E kapcsoló hatására a számítógép újraindul a csoportházirend-beállítások frissítésének befejeztével. Erre az ügyfélszámítógépek olyan csoportházirend-bővítményei esetén van szükség, amelyek a házirendet nem háttérbeli frissítési ciklusban, hanem rendszerindításkor dolgozzák fel. Ez figyelhető meg például a számítógépes környezetet szem előtt tartó szoftvertelepítési szolgáltatásban. Ha nem lettek meghívva a számítógép újraindítását igénylő bővítmények, a kapcsolónak nincs hatása.

A csoportházirend-frissítések Windows 2000 rendszerben történő kényszerítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
227448 Csoportházirend ismételt alkalmazásának kényszerítése a Secedit.exe eszközzel (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 298444 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 10. - Verziószám: 4.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbinfo KB298444
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com