Informatie en technische bronnen voor Windows 2000 DNS en Active Directory

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 298448 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL298448
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel bevat een overzicht van een groot aantal informatiebronnen over het configureren van de DNS (Domain Name System) en Active Directory. Meer informatie over Windows 2000 en Active Directory-services kunt u vinden op de volgende Microsoft-website:
http://www.microsoft.com/netherlands/windows/vorigeversies/windows2000/default.aspx

Meer informatie

Deployment Lab Scenarios

Het document Deployment Lab Scenarios in de Windows 2000 Resource Kit bevat een aantal voorbeeldconfiguraties. Hierin worden Windows 2000-technologieën toegepast op een feitelijk netwerk waarbij een grote organisatie en internet worden gesimuleerd.

Probleemoplossing

Using Dcdiag and NetDiag in Windows 2000 to facilitate Domain Join and DC Creation
In dit document wordt de functionaliteit beschreven die is toegevoegd aan de programma's Domain Controller Diagnostics (Dcdiag.exe) en Network Diagnostics (Netdiag.exe) van Windows 2000. Met deze nieuwe functionaliteit kunt u nagaan welke DNS-infrastructuur is vereist voor het gebruik van de Active Directory-service van Windows 2000.

De sectie Troubleshooting (in de Windows 2000 Resource Kit TCP/IP Core Networking Guide, hoofdstuk 6:Windows 2000 DNS)
In dit document worden een aantal handige hulpprogramma's voor probleemoplossing beschreven. U vindt de beste werkwijzen voor DNS, lijsten met nuttige procedures en een beschrijving van de manier waarop u algemene DNS-problemen kunt analyseren en oplossen.

Technische rapporten

Windows 2000 DNS White Paper
In dit document wordt het DNS (Domain Naming System) van het Windows 2000-besturingssysteem beschreven, inclusief kwesties over het ontwerp, de toepassing en de migratie van het systeem. Het document bevat informatie over de manier waarop DNS is geïmplementeerd in Windows 2000. U vindt voorbeelden van de implementatie van DNS en een beschrijving van de criteria voor architectuur waarmee netwerkarchitecten en beheerders rekening moeten houden bij het ontwerpen van een DNS-naamruimte voor de Active Directory-service, zodat een betrouwbare DNS-service kan worden geboden.

Windows 2000 Deployment Planning Guide
De Deployment Planning Guide biedt belangrijke planninggegevens en technische productinformatie voor teams die Windows 2000 Server en Windows 2000 Professional gaan implementeren.

Gratis hoofdstukken in de Resource Kit

Deze hoofdstukken in de Windows 2000 Professional Resource Kit en de Windows 2000 Server Resource Kit bevatten waardevolle informatie over Active Directory en DNS.
  • Active Directory Diagnostics, Troubleshooting, and Recovery
  • Windows 2000 DNS
  • Introduction to DNS
  • Determining Domain Migration Strategies
  • Active Directory Replication

Support WebCast: DNS in de Active Directory-structuur

In deze WebCast-uitzending komen de beste werkwijzen en concepten over DNS in en voor Active Directory aan de orde. Deze sessie behandelt mogelijke configuratie- en ontwerpproblemen. Verder leert u hoe u kunt controleren of records in Active Directory correct worden vastgelegd in de DNS-database. Ook wordt aandacht geboden aan de manier waarop een incorrect geconfigureerd DNS-systeem van invloed is op uw Active Directory. Klik hier om deze WebCast-uitzending te bekijken.

Mapopties

Windows 2000 Active Directory Migration
Het hulpprogramma Active Directory Migration biedt een gemakkelijke, veilige en snelle manier om de Active Directory-service van Windows 2000 te migreren. Als u systeembeheerder bent, kunt u eventuele problemen met dit hulpprogramma analyseren voordat u begint met de migratie van de Active Directory-service van Windows 2000 Server. Vervolgens kunt u de wizard gebruiken om gebruikers, groepen en computers te migreren, de juiste bestandstoegangen in te stellen en de postbussen van Microsoft Exchange Server te migreren. Met de rapportagefunctie van het programma kunt u de gevolgen van de migratie vaststellen, zowel voor als na de migratiebewerkingen.

Hulpprogramma Microsoft DNSLint
DNSLint is een hulpprogramma van Microsoft Windows waarmee u problemen met DNS-naamomzetting kunt vaststellen. U kunt dit programma downloaden van het Microsoft Downloadcentrum.

Voor meer informatie over het hulpprogramma DNSLint klikt u op de volgende artikelnummers in de Microsoft Knowledge Base:
321045Beschrijving van het hulpprogramma DNSLint
321046DNSLint gebruiken om replicatieproblemen met Active Directory op te lossen

Eigenschappen

Artikel ID: 298448 - Laatste beoordeling: donderdag 20 april 2006 - Wijziging: 12.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows® 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft BackOffice Server 2000
  • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbdownload kbdownload kbinfo KB298448

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com