Hardverabsztrakciós réteg használatának kényszerítése a Windows XP rendszer frissítése vagy telepítése közben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 299340 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETŐ

A cikk arra mutat be egy módszert, hogy miként lehet kikényszeríteni rendszerszintű hardverabsztrakciós réteg (Hardware Abstraction Layer, HAL) használatát Windows XP rendszer üres vagy korábbi Windows-verziót tartalmazó számítógépre telepítésekor.

Megjegyzés A szokásos PC típusú HAL-ről ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) típusú HAL-re váltás módja Windows XP rendszerben más, mint a Microsoft Windows 2000 rendszerben.

További információ

A HAL olyan Windows XP rendszerbeli programkód, amely lehetővé teszi, hogy a Windows XP a legkülönfélébb számítógéptípusokon futtatható legyen. A HAL közvetlenül befolyásolja a számítógép hardverösszetevőit. Amikor teljesen üres számítógépre vagy korábbi Windows rendszert futtató számítógépre telepíti a Windows XP rendszert, „kikényszerítheti” adott típusú HAL használatát azzal, hogy megnyomja az F5 billentyűt, majd kiválaszt egyet a felkínált számítógéptípusok közül.

Rendszerfrissítés Microsoft Windows 2000-ről Windows XP-re

Amikor Windows 2000-ről Windows XP rendszerre frissíti a számítógépet, a használt HAL-típus változatlan marad. Ha például egy Windows 2000-alapú számítógépen szokásos PC típusú HAL van használatban, akkor a Windows XP rendszerre történő frissítés ugyanezt a HAL-t fogja újratelepíteni.

Frissítés Windows XP rendszerre felültelepítéssel

Felültelepítéses frissítés vagy a Windows XP újratelepítése esetén ha a telepítőprogram azt észleli, hogy a számítógépen a gép típusának nem megfelelő típusú hardverabsztrakciós réteg van telepítve, és megállapítja, hogy egy másik, a számítógépen használható HAL-típust kell telepíteni, akkor végrehajtja a megfelelő HAL telepítését. Amikor ez a helyzet áll elő, a HAL megváltozik a korábban telepítetthez képest.

Rendszerszintű HAL kikényszerítése

Annak megakadályozásához, hogy a Windows XP automatikusan megállapítsa a rendszerbeli HAL-t a Windows XP frissítéses vagy első telepítése során, manuálisan kell kikényszeríteni a kívánt rendszerszintű HAL-t. Rendszerszintű HAL Windows XP rendszerre való frissítés, illetve a rendszer első telepítése során történő kikényszerítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. A telepítőprogram csak szöveges fázisa során, amikor az alábbi üzenet jelenik meg a képernyő alján, nyomja meg az F5 billentyűt:
  F6 - Más gyártótól származó SCSI- vagy RAID-illesztőprogram telepítése.
  Megjegyzés Ha az F7 billentyűt nyomja meg, a szokásos PC típusú HAL töltődik be, az ACPI-alkalmasság ellenőrzése pedig elmarad.
 2. Ekkor az alábbi számítógéptípus-lista jelenik meg. Az egyes HAL-típusokat itt néhány szóban bemutatjuk:
  • ACPI többprocesszoros PC
   Több processzorral futó ACPI-számítógépek.
  • ACPI egyprocesszoros PC
   Többprocesszoros alaplapú, ám csak egy processzorral futó ACPI-számítógépek.
  • ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) PC
   Egyprocesszoros alaplapú, egy processzorral futó számítógépek.
  • Compaq SystemPro többprocesszor vagy 100% kompatibilis
   Compaq SystemPro számítógépek.
  • MPS egyprocesszoros PC
   Kétprocesszoros alaplapú, egy processzorral futó, nem ACPI rendszerű számítógépek.
  • MPS többprocesszoros PC
   Két processzorral futó, nem ACPI rendszerű számítógépek.
  • Szabványos PC
   Bármilyen, nem ACPI és nem MPS rendszerű, szokásos számítógép. Lehetséges processzortípusok: 386, 486, Pentium, Pentium II, Pentium III.
  • Szabványos PC C-Step i486 processzorral
  • Egyéb számítógéptípusok
Megjegyzés A képernyőn egyszerre csak két számítógéptípus látható. A lista többi elemének megtekintéséhez a nyílbillentyűkkel görgetheti a képernyőt.
A kapcsolódó témakörökről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
237556 A hardverabsztrakciós réteg Windows 2000 rendszerbeli problémáinak elhárítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
309283 A hardverabsztrakciós réteg (HAL) beállításai a Windows XP vagy Windows Server 2003 telepítését követően

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 299340 - Utolsó ellenőrzés: 2006. augusztus 14. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhardware kbenv kbsetup KB299340
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com