Οι δυνατότητες του υπολογιστή-πελάτη Απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας στα Windows XP

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 300698 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR300698
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις δυνατότητες του υπολογιστή-πελάτη Remote Desktop Protocol (RDP) 5.1, που περιλαμβάνεται στα Windows XP. Οι δυνατότητες αυτές είναι διαθέσιμες όταν ο υπολογιστής-πελάτης συνδέεται σε έναν απομακρυσμένο κεντρικό υπολογιστή με Windows XP χρησιμοποιώντας τη Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (Remote Desktop Connection).

Περισσότερες πληροφορίες

Για να χρησιμοποιήσετε τη Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (Remote Desktop Connection), κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Προγράμματα (Programs), στη συνέχεια στην επιλογή Βοηθήματα (Accessories), κατόπιν στην επιλογή Επικοινωνίες (Communications) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (Remote Desktop Connection).

Οι δυνατότητες είναι οι εξής:

Ανακατεύθυνση εκτυπωτή δικτύουΗ ανακατεύθυνση εκτυπωτή δικτύου σάς δίνει τη δυνατότητα να ανακατευθύνετε τους εκτυπωτές δικτύου που είναι εγκατεστημένοι στον τοπικό υπολογιστή στην περίοδο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε να αποστείλετε εργασίες εκτύπωσης στον εκτυπωτή δικτύου που διαθέτετε χωρίς να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις παραμέτρων ή να εγκαταστήσετε πρόσθετους εκτυπωτές. Η δυνατότητα αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί από την καρτέλα Τοπικοί πόροι (Local Resources) του απομακρυσμένου υπολογιστή-πελάτη.

Ανακατεύθυνση τοπικών μονάδων δίσκωνΕίναι δυνατή η ανακατεύθυνση των μονάδων δίσκων του τοπικού υπολογιστή στην περίοδο λειτουργίας, έτσι ώστε τα αρχεία να μεταφέρονται εύκολα μεταξύ του τοπικού κεντρικού υπολογιστή και του απομακρυσμένου υπολογιστή. Στις μονάδες δίσκων περιλαμβάνονται οι τοπικές μονάδες σκληρού δίσκου, οι μονάδες δισκέτας και οι αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκων δικτύου.

Οι μονάδες δίσκων εμφανίζονται στο φάκελο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) ως "A στον όνομα υπολογιστή " και "C στον όνομα υπολογιστή " για κάθε ανακατευθυνόμενη μονάδα δίσκου. Για παράδειγμα, εάν ο τοπικός υπολογιστής ονομάζεται "WinXP" και γίνεται ανακατεύθυνση της μονάδας δίσκου C στον τοπικό υπολογιστή, τότε η μονάδα δίσκου μπορεί να εμφανιστεί στην απομακρυσμένη περίοδο λειτουργίας ως "C στον WinXP".

Αντιγραφή και επικόλληση αρχείωνΜπορείτε να αντιγράφετε και να επικολλάτε τα αρχεία μεταξύ της απομακρυσμένης περιόδου λειτουργίας και του τοπικού υπολογιστή, ή αντιστρόφως, χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα "Αντιγραφή και επικόλληση" (Copy and Paste).

Υποστήριξη για περισσότερα από 256 χρώματαΤο RDP 5.1 σάς δίνει τη δυνατότητα να έχετε χρώματα 15, 16 και 24 bit, όταν συνδέεστε σε έναν υπολογιστή με Windows XP (με την προϋπόθεση ότι ο προσαρμογέας της τοπικής οθόνης έχει δυνατότητες για τέτοια χρώματα).

Ανακατεύθυνση ήχουΗ ανακατεύθυνση ήχου δίνει τη δυνατότητα στον υπολογιστή-πελάτη να λαμβάνει οποιουσδήποτε ήχους αναπαράγονται σε μια απομακρυσμένη περίοδο λειτουργίας (με την προϋπόθεση ότι ο τοπικός υπολογιστής διαθέτει προσαρμογέα ήχου που λειτουργεί).

Ανακατεύθυνση των συνδυασμών πλήκτρων των WindowsΜπορείτε να ανακατευθύνετε τους συνδυασμούς πλήκτρων των Windows, όπως οι συνδυασμοί ALT+TAB και CTRL+ESC, εάν επιλέξετε την κατάλληλη ρύθμιση. Οι παράμετροι της δυνατότητας αυτής μπορούν να ρυθμιστούν από την καρτέλα Τοπικοί πόροι (Local Resources) του απομακρυσμένου υπολογιστή-πελάτη.

Γραμμή σύνδεσηςΜε τη δυνατότητα "Γραμμή σύνδεσης" (Connection Bar) μπορείτε εύκολα να ελαχιστοποιήσετε και να μεγιστοποιήσετε μια περίοδο λειτουργίας απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας πλήρους οθόνης. Εάν η πινέζα είναι ενεργοποιημένη για τη "Γραμμή σύνδεσης" (Connection Bar), τότε η γραμμή θα εμφανίζεται συνεχώς. Εάν η πινέζα δεν είναι ενεργοποιημένη για τη "Γραμμή σύνδεσης" (Connection Bar), η γραμμή θα εμφανίζεται μόνο όταν μετακινείτε το ποντίκι στο επάνω μέρος της οθόνης. Η δυνατότητα "Γραμμή σύνδεσης" (Connection Bar) εμφανίζεται στην ενότητα Επιλογές οθόνης (Display Options).

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 300698 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 - Αναθεώρηση: 2.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbinfo kbtool δίσκου μονάδα σύνδεσης επιφάνεια γραμμή σύνδεση εργασίας ήχος εκτυπωτής απομακρυσμένη δυνατότητες windowsxp ανακατεύθυνση KB300698

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com