"Gendannelsespunkter" til Systemgendannelse mangler eller er blevet slettet

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 301224 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Denne artikel er tidligere blevet udgivet under DA301224
Udvid alle | Skjul alle

Symptomer

Når du starter værktøjet Systemgendannelse og får vist siden "Marker et gendannelsespunkt", mangler der muligvis nogle af gendannelsespunkterne.

Årsag

Sletning af gendannelsespunkter kan skyldes følgende tilsigtede forhold:
 • Når du ikke har mere diskplads på systemdrevet (eller på nogle af de tilgængelige ikke-system-drev), og Systemgendannelse ikke længere svarer (hænger) og standser overvågningen af systemet.

  Dette får systemet til at fjerne alle gendannelsespunkter i et forsøg på at frigøre diskplads. Forud for dette skulle du dog allerede have modtaget en advarsel om, at der ikke er meget diskplads tilbage. Systemgendannelse begynder at overvåge systemet igen, når der er frigjort tilstrækkelig diskplads. Der oprettes nu et automatisk systemovervågningspunkt.

  Det er vigtigt at bemærke, at hvis du har en computer med flere partitioner og et drev med ikke meget ledig diskplads, kan dette drev få Systemgendannelse til at hænge gennem hele systemet og slette gendannelsespunkter. Dette sker dog kun, hvis du har nået den tilladte minimumgrænse for diskplads og udfører handlinger i forbindelse med overvågede filtyper, f.eks. opgradering, afinstallation eller installation af programmer, flytning, sletning eller omdøbning af filer osv. Hvis der næsten ingen ledig diskplads er, og du kun udfører handlinger i forbindelse med ikke-overvågede filer, får det ikke Systemgendannelse til at hænge.
 • Når du slår Systemgendannelse fra manuelt:
  • Hvis du slår Systemgendannelse fra manuelt på systemdrevet, bevirker det, at alle gendannelsespunkter fjernes, og du vil modtage følgende advarselsmeddelelse:
   Du har valgt at slå Systemgendannelse fra. Hvis du fortsætter, slettes alle gendannelsespunkter, og du vil ikke længere kunne opspore eller fortryde ændringer ved computeren.
   Vil du slå Systemgendannelse fra?
   Ja Nej
  • Hvis du manuelt slår Systemgendannelse fra på et ikke-system-drev, fjernes alle gendannelsespunkter på det specifikke drev, og du vil modtage følgende advarselsmeddelelse:
   Du har valgt at slå Systemgendannelse fra på dette drev. Hvis du fortsætter, vil du ikke længere kunne opspore eller fortryde skadelige ændringer af computerens konfiguration.
   Vil du slå Systemgendannelse fra?
   Ja Nej
  Når du igen slår Systemgendannelse til (på systemdrevet), oprettes der øjeblikkeligt et systemovervågningspunkt. Når du igen slår Systemgendannelse til (på et ikke-system-drev), oprettes der ikke øjeblikkeligt et gendannelsespunkt på det pågældende drev, men overvågningen genoptages straks på drevet.

 • Når du opgraderer fra et operativsystem til et andet, eller du geninstallerer operativsystemet. Bemærk, at opgraderingen kan være fra Microsoft Windows Millennium Edition (Me) til Windows XP eller Windows XP til Windows XP.

  Når installationen er fuldført, skal du først køre systemovervågningspunktet, men de gendannelsespunkter, du havde under det tidligere operativsystem, er væk. I Windows er det ikke muligt at vende tilbage til en ældre version af operativsystemet ved hjælp af Systemgendannelse.

  Det er vigtigt at bemærke, at når du opgraderer, kan du muligvis stadig se nogle filer og mapper med gendannelsespunkter under <drevbogstav>:\System Volume Information på Windows XP eller under <systemdrev>:\_RESTORE på Windows Me. Disse gendannelsespunkter er dog forældede og kan ikke bruges, da de ikke vises på listen Marker et gendannelsespunkt på siden Systemgendannelse.

  Hvis du starter hjælpeprogrammet Diskoprydning og klikker på fanen Diskoprydning, bliver en post til Systemgendannelse: Forældet datalager tilgængelig. Disse filer blev oprettet inden omformateringen eller geninstallationen af Windows, og de er forældede, og det er sikkert at slette dem. Hvis du vælger at rydde op og slette disse filer, vil de ikke længere blive vist under de mapper, der tidligere er nævnt i denne artikel, og muligheden for at slette forældede datalagre vil ikke længere findes i hjælpeprogrammet Diskoprydning.
 • Når du starter hjælpeprogrammet Diskoprydning, skal du klikke på fanen Flere indstillinger og derefter klikke på Ryd op under Systemgendannelse for at fjerne alle gendannelsespunkter (undtagen det seneste punkt).
 • Når der ikke er meget diskplads tilbage (men ikke så lidt, at det får værktøjet til at hænge), fjerner Systemgendannelse nogle af gendannelsespunkterne, dog ikke dem alle. Dette sker, fordi uanset hvor meget diskplads du har, bruger Systemgendannelse en FIFO-proces (First In First Out) til at reducere størrelsen på datalageret til ca. 75 procent af lagerets maksimumstørrelse, når datalageret er nået op på ca. 90 procent af dets maksimumstørrelse.
 • Når et gendannelsespunkt er 90 dage gammelt (standardlevetiden), fjernes det.
 • Når du manuelt reducerer datalagerets størrelse. På en effektiv måde udløser dette FIFO-processen hos nogle gendannelsespunkter, så de kan rumme den nye størrelse datalager.

Status

Denne funktionsmåde er tilsigtet.

Yderligere Information

Systemgendannelse bruger konsekvent FIFO-processen i forbindelse med gendannelsespunkter på tværs af drev og fjerner altid fulde gendannelsespunkter. Systemgendannelse opbevarer oplysninger om gendannelsespunkter på alle drev. Så når et drev får Systemgendannelse til at anvende FIFO-processen på gendannelsespunkter på grund af ikke tilstrækkelig diskplads, fjernes oplysningerne om gendannelsespunkterne på alle drev. Yderligere oplysninger finder du i følgende artikler i Microsoft Knowledge Base:
299904 System Restore Suspended on System Drive Although Enough Disk Space
300044 Værktøjet Systemgendannelse og håndtering af pladsanvendelse på harddisken

Egenskaber

Artikel-id: 301224 - Seneste redigering: 23. september 2003 - Redigering: 1.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Nøgleord: 
kbui kbprb KB301224

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com