Távsegítség elfogadásának beállítása Windows Server 2003 és Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 301527 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Ez a cikk bemutatja a Távsegítség elfogadásának beállításához szükséges lépéseket Microsoft Windows XP és Microsoft Windows Server 2003 rendszerekben.

A Távsegítség eszközzel engedélyezheti, hogy egy szakértő távsegítség-munkafolyamatot létesíthessen a Távsegítség felajánlása szolgáltatás segítségével. A távsegítség-munkafolyamat lehetővé teszi egy szakértőnek, hogy segítséget nyújtson egy kezdő felhasználónak. A szolgáltatás használatához szükséges, hogy a szakértő és a segítséget kérő felhasználó számítógépe egyazon tartományhoz vagy megbízható tartományokhoz tartozzon. A vállalati hálózatokat biztonsági okokból tartományokba szokás szervezni. A tartományokat általában a hálózati rendszergazda kezeli. A Távsegítség felajánlása szolgáltatás elsősorban nem az otthoni hálózatok számára nyújt megoldást. A Távsegítség szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
300546 A Windows XP Távsegítség szolgáltatásának áttekintése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
308013 A „Távsegítség felajánlása” házirend-beállítás használata (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Követelmények

Ahhoz, hogy a segítséget kérő felhasználó számítógépe a távsegítséget elfogadja, az alábbi követelményeknek kell teljesülnie:
 • A segítséget kérő felhasználó számítógépének csoportházirendjében be kell álltani Távsegítség elfogadását.
 • A szakértő és a segítséget kérő felhasználó számítógépeinek egyazon tartományhoz vagy megbízható tartományokhoz kell tartozniuk.
 • Mindkét számítógépnek Windows XP vagy Windows 2003 rendszerűnek kell lennie.
A csoportházirend beállításához listát kell írna arról, hogy mely számítógépeken használják majd a szakértők és a segítséget kérő felhasználók a Távsegítség szolgáltatást. A listának tartalmaznia kell a tartományfelhasználói csoportokat és a tartományfelhasználói fiókokat.

Megjegyzés: Amennyiben a Kért távsegítség házirend le van tiltva, a szakértők Távsegítség felajánlása szolgáltatást futtató számítógépei nem létesíthetnek kapcsolatot a segítséget kérő felhasználók számítógépeivel. (Ez a probléma azonban nem érinti a Microsoft Windows XP Service Pack 2 rendszert futtató számítógépeket.)

Távsegítség felajánlása házirend-beállítás

 1. Indítsa el a Microsoft Management Console (MMC) Csoportházirend beépülő modult. Ehhez kattintson a Start menü futtatás parancsára. A Megnyitás mezőbe írja be a következőt: gpedit.msc. Kattintson az OK gombra.
 2. A Helyi számítógép\Számítógép konfigurációja\Felügyeleti sablonok\Rendszer\Távsegítség mappában kattintson duplán a Távsegítség felajánlása házirendre.
 3. Jelölje be a Távsegítség felajánlása tulajdonságai párbeszédpanel Engedélyezve választógombját.
 4. Jelölje ki a megjelenő listán, hogy a szakértők az alábbi műveletek közül melyeket hajthatnak végre.
  • A segítők csak megtekinthetik a számítógépet
  • A segítők vezérelhetik a számítógépet
  Megjegyzés: Ez a beállítás az egész csoportra vonatkozik. A Távsegítség felajánlása házirend-beállításait nem lehet úgy megadni, hogy a felhasználók egy csoportja csak megtekinthesse a segítséget kérő számítógépét, egy másik csoport viszont vezérelhesse is a számítógépet. Csak egy szakértő csoport lehet.
 5. Kattintson a Megjelenítés parancsra. Megjelenik a Tartalom megjelenítése párbeszédpanel.
 6. Tartományi felhasználók és Tartományi felhasználói csoportok hozzáadásához kattintson a Hozzáadás parancsra.
 7. Kattintson az OK gombra a Tartalom megjelenítése, majd megint az OK gombra a Távsegítség felajánlása tulajdonságai párbeszédpanel bezárásához.
 8. Lépjen ki az MMC Csoportházirend beépülő modulból.
A házirendek azonnal életbe lépnek. Nincs szükség a számítógép újraindítására.

Fontos! Figyelmesen állítsa be a Távsegítség felajánlása csoportházirendet, mert nincs lehetőség a megadott tartományi fiókok ellenőrzésére. Javasoljuk, hogy alaposan tesztelje a csoportházirend beállításait, mielőtt egy nagyobb házirendet vezetne be.

Megjegyzés: A Távsegítség felajánlása házirend nem használható Microsoft Windows XP Home Edition operációs rendszerben.

Megjegyzés: A Távsegítség eszköz DCOM szolgáltatást használ. Windows XP és Windows 2003 rendszerekben a DCOM bejegyzés az alábbi rendszerleíró kulcsban található:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Ole
A DCOM bejegyzés karakterláncértéke EnableDCOM = Y. Ha ez az érték „N”, vagy az érték hiányzik, akkor a Távsegítség szolgáltatás nem működik.

A Windows tűzfal beállítása felajánlás alapú Távsegítség használatára

A Windows tűzfal beállításainak csoportházirend-objektumokkal történő frissítéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen be a Windows XP SP2 alapú számítógépre a Tartománygazdák biztonsági csoport, a Vállalati rendszergazdák biztonsági csoport, vagy a Csoportházirend-létrehozó tulajdonosok biztonsági csoport tagjaként.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a mmc parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Fájl menüben kattintson a Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása parancsra, majd az Egyedülálló lapon kattintson a Hozzáadás gombra.
 4. A Magában álló beépülő modul hozzáadása párbeszédpanelen jelölje ki a Csoportházirendobjektum-szerkesztő elemet, és kattintson a Hozzáadás gombra.
 5. A Csoportházirend-objektum kiválasztása párbeszédpanelen kattintson a Tallózás gombra.
 6. A Tallózás csoportházirend-objektumok között párbeszédpanelen jelölje ki azt a csoportházirend-objektumot, amellyel frissíteni szeretné a Windows tűzfal beállításait, majd kattintson az OK gombra.
 7. A Csoportházirend varázsló befejezéséhez kattintson a Befejezés gombra.
 8. A Magában álló beépülő modul hozzáadása párbeszédpanelen kattintson a Bezárás gombra.
 9. A Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása párbeszédpanelen kattintson az OK gombra.
 10. Bontsa ki a konzolfa Számítógép konfigurációja, majd a Felügyeleti sablonok, ezután a Hálózat és a Hálózati kapcsolatok elemeit, majd kattintson a Windows tűzfal elemre.
 11. A Csoportházirendobjektum-szerkesztő beépülő modul segítségével keresse meg a Windows tűzfal csoportházirend-beállításait. Ehhez kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a gpedit.msc parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: A Csoportházirend-beállítások a Csoportházirendobjektum-szerkesztő alábbi mappáiban találhatóak:
  • Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal
  • Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal/Tartományon belüli profil
  • Számítógép konfigurációja/Felügyeleti sablonok/Hálózat/Hálózati kapcsolatok/Windows tűzfal/Szokásos profil
 12. A Windows tűzfal: Portkivételek definiálása házirend-beállításban létre kell hozni egy
  135:TCP:*:Enabled:Távsegítség felajánlása
  alakú kivételbejegyzést minden olyan beépülő modulhoz tartozó elérési út esetén, melyet a 11. lépésben megadott.
 13. A Windows tűzfal: Programkivételek definiálása házirend-beállításban kivételbejegyzéseket kell létrehozni minden beépülő modulhoz tartozó elérési út esetén, az alábbiak szerint:
  • %WINDIR%\SYSTEM32\Sessmgr.exe:*:Enabled:Távsegítség
  • %WINDIR%\PCHealth\HelpCtr\Binaries\Helpsvc.exe:*:Enabled:Távsegítség felajánlása
  • %WINDIR%\PCHealth\HelpCtr\Binaries\Helpctr.exe:*:Enabled:Távsegítség, Windows Messenger és hangátvitel

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 301527 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 5.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbenv KB301527
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com