Flexibele organisatie diagrammen maken in Visio

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 301576 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

INLEIDING

In dit artikel wordt stapsgewijs beschreven methoden kunt u grafieken in Microsoft Visio 2010, flexibele organisatie maken inMicrosoft Visio 2007, inMicrosoft Visio 2003, of Microsoft 2002. Dit artikel bevat informatie over hoe u het volgende doen:
 • Eenvoudig aan te passen organigrammen maken
 • De rapportage structuur, de functie type en de locatie van shapes wijzigen
 • Twee versies van hetzelfde organigram vergelijken en een rapport maken van de wijzigingen
 • Gegevens in een organigram opslaan en rapporten genereren

Meer informatie

Eenvoudig aan te passen organigrammen maken

Organigrammen eenvoudig aan te passen in de toekomst maken, gebruikt u een of beide van de volgende methoden:
 • Het organigram maken met behulp van de oplossing van het organigram. De oplossing organigram is een verzameling speciale shapes, wizards en andere hulp middelen.

  De sjabloon Organigram openen op deBestandhet menuNieuwe, wijsOrganigram, en klik vervolgens opOrganigram.

  OpmerkingKlik in Visio 2007 en 2010Nieuweop deBestandin het menu selecterenBedrijfs gegevenss, selecterenOrganigram, en klik vervolgens opMaken.
 • Laat de sjabloon organigram automatisch de verbindings lijnen die de rapportage relaties in het organigram.

  Sleep een shape uit om een rapportage relatie automatisch tot stand brengen, deShapes voor organigrammenstencil en vervolgens de shape direct bovenop de positie waarin deze rapporten in de vorm plaatsen.

De rapportage structuur, de functie type en de locatie van shapes wijzigen

Tot de rapportage structuur, het functie type en de locatie van shapes in het organigram, gebruik of meer van de volgende methoden:
 • Sleep snel rapportage relaties tussen een supervisor en verschillende onderliggende shapes maken, ofwel deMeerdere shapesvorm of deDrie positiesvorm van de toezichthouder vorm.
 • Het functie type van een shape converteren naar een andere positie type, rechter muis knop op de shape, klikt u opFunctie Type wijzigen, klik op de positie type dat u wilt gebruiken en klik vervolgens opOK.
 • Positie en de onderliggende shapes toewijzen aan een nieuwe bovenliggende shape, sleept de shape van de ondergeschikte positie van de shape van de toezichthouder positie waarop u de ondergeschikte positie rapport.
 • Een positie met behoud van dezelfde rapportage structuur, klikt u op de vorm die de positie aangeeft, wijst uOnderliggende shapes verplaatsenop deOrganigramin het menu en klik vervolgens opLinks, omhoogofRechts/omlaag.

  OpmerkingIn Visio 2010 'Onderliggende shapes verplaatsen' is nu deLinks, omhoog verplaatsenenRechts/omlaag verplaatsenknoppen in deSchikkengroep van deOrganigramtabblad op het lint.
 • Rechter muis knop op de shape van het bovenste niveau van de rapportage structuur te wijzigen van de indeling van functies in een rapportage structuur, en klik vervolgens opOnderliggende shapes schikken. Klik op het opmaak profiel dat u wilt gebruiken en klik vervolgens opOK.

Twee versies van hetzelfde organigram vergelijken en een rapport maken van de wijzigingen

U kunt twee verschillende versies van hetzelfde organigram vergelijken en vervolgens een rapport genereren van de verschillen tussen de oudere en de nieuwere versie. U kunt de gegevens in het rapport gegevens in een oudere versie van een organigram bijwerken. Twee verschillende versies van hetzelfde organigram met elkaar vergelijken, gaat u als volgt te werk:
 1. Open de nieuwere versie van het organigram of de oudere versie van het organigram.
 2. Op deOrganigrammenu, klikt u opOrganisatie gegevens vergelijken.

  OpmerkingIn Visio 2010, klikt u op deOrganigramtabblad en klik vervolgens opVergelijkenin deOrganisatie gegevensgroep.
 3. In deVergelijken met tekeningklikt u opBladeren, de versie van het organigram dat u wilt vergelijken en klik vervolgens op ZoekenOpen.
 4. OnderType vergelijking, gebruik een van de volgende stappen uit, afhankelijk van uw situatie:
  • Klik opMijn tekening is ouder. Een rapport van de wijzigingen in de andere tekening weer geven.
  • Klik opMijn tekening is nieuwer. Een rapport van de wijzigingen aan mijn tekening weer geven.
 5. OnderRapporttype, geeft u de gewenste optie.
 6. Klik opOK.
Hier volgen enkele voorbeelden van situaties waarin u wilt misschien twee versies van een organigram vergelijken:
 • U hebt twee versies van een organigram afdelingen. Er is één versie voor distributie en de andere versie is bedoeld voor privé-gebruik. De versie die u voor particulier gebruik bijhoudt bevat vertrouwelijke gegevens, zoals werknemer datum van indiensttreding, salarissen en grade niveaus. Wanneer de afdelings organisatie verandert, moet u alleen de openbare versie bijwerken. Door de openbare versie met de persoonlijke versie te vergelijken, kunt u handmatig structurele wijzigingen bijwerken zonder de vertrouwelijke gegevens.
 • U hebt een afdelings organigram recente personeel wijzigingen bijgewerkt. Het bijgewerkte organigram afdelingen nieuwe gegevens bevat en niet is gesynchroniseerd met de algehele organigram voor uw bedrijf. U kunt door de afdelingen grafiek met de totale organigram vergelijken voor uw bedrijf, een rapport met de verschillen genereren en het rapport indienen bij human resources-afdeling zodat het organigram voor uw hele bedrijf kan worden bijgewerkt.
 • U besteed veel tijd opmaken en indelen van een speciale versie van een organigram voor een presentatie. Klik, voordat u de presentatie leert u dat de organisatie is gewijzigd. Door vergelijking van de grafiek opgemaakt met een diagram van de nieuwe organisatie, kunt u gemakkelijker de grafiek opgemaakt bijwerken zonder dat de opmaak verloren gaan.

Gegevens in een organigram opslaan en rapporten genereren

U kunt gegevens, zoals e-mailadressen en telefoonnummers toevoegen aan shapes in het organigram. Hiertoe gaat u als volgt te werk:
 1. Rechter muis knop op de shape waarnaar u wilt gegevens toevoegen en klik vervolgens op in uw organigramEigenschappen.
 2. In deAangepaste eigenschappenhet dialoog venster, type gegevens dat u wilt toevoegen en klik vervolgens opOK.
Opmerking u kunt ook aangepaste eigenschappen bevatten gegevens die u wilt toevoegen aan shapes in het organigram wilt maken. Hier volgen twee voorbeelden van situaties waarin u mogelijk voor het opslaan van gegevens in shapes in het organigram:
 • Wilt u het organigram als een openbare gegevensbron en organisatie structuur vertegenwoordigen. Als u werknemers telefoonnummers en e-mailadressen in organigramshapes opslaat, kunt u het organigram inschakelen in een map communicatie.
 • Wilt u het organigram als centrale opslag plaats voor een openbare of persoonlijke werknemers gegevens. Bijvoorbeeld, u wilt opslaan van telefoonnummers, datum van indiensttreding, salarissen en grade niveaus in het organigram. Bovendien wilt u een rapport genereren op basis van het organigram. U kunt het rapport opslaan als een Microsoft Office Excel-werkblad, een HTML-bestand, als een XML-bestand of als een Excel-werkblad dat is ingesloten in een shape in de tekening.

Referenties

Ga naar de volgende Microsoft-websites voor meer informatie over het gebruik van organigrammen in Visio 2003:
Een korte inleiding tot organigrammen
Slimme organigrammen in Visio maken
Problemen met organigrammen oplossen
Visio-organigrammen van personeels bestanden maken
Wat is verschillend organigrammen in Visio 2003 Service Pack 1

Eigenschappen

Artikel ID: 301576 - Laatste beoordeling: zondag 27 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office Visio Professional 2003
 • Microsoft Office Visio Standard 2003
 • Microsoft Visio 2002 Standard Edition
 • Microsoft Visio 2002 Professional Edition
 • Microsoft Office Visio Professional 2007
 • Microsoft Office Visio Standard 2007
 • Microsoft Visio Premium 2010
 • Microsoft Visio Professional 2010
 • Microsoft Visio Standard 2010
Trefwoorden: 
kborgchart kbhowto kbinfo kbmt KB301576 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:301576

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com