Rendszerindító lemez létrehozása NTFS vagy FAT partícióhoz Windows rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 301680 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk lépésről lépésre ismerteti a Microsoft Windows NT vagy a Microsoft Windows 2000 rendszerindító lemez létrehozását hibás rendszerindítási sorrenddel rendelkező meghajtó eléréséhez Intel alapú számítógépen.

Követelmények

 • Üres hajlékonylemez
 • Windows 2000 vagy Windows NT CD-ROM, illetve egy Windows 2000 vagy Windows NT rendszerű működő számítógép

Rendszerindító hajlékonylemez létrehozása

Az adott eljárás attól függ, rendelkezik-e hozzáféréssel egy Windows NT rendszerű számítógéphez.

Rendszerindító hajlékonylemez létrehozása Windows NT rendszerű számítógép segítségével

Ebben az eljárásban egy Windows NT rendszerű számítógép segítségével hoz létre rendszerindító hajlékonylemezt.
 1. Formázzon meg egy hajlékonylemezt a Windows NT formázó segédprogramjával. A parancssorba írja be például a következő parancsot:
  format a:
 2. Másolja le az Ntldr fájlt a Windows NT telepítő CD-ROM-ról, a Windows NT telepítő hajlékonylemezről vagy egy olyan számítógépről, amely a Windows NT ugyanazon verzióját futtatja, mint amelyiket a rendszerindító hajlékonylemezzel el szeretne érni. Előfordulhat, hogy az Ntldr._ fájlból kell kibontania az Ntldr fájlt a következő paranccsal:
  expand Ntldr._ Ntldr
 3. Másolja át az Ntdetect.com fájlt a lemezre.
 4. Hozzon létre egy Boot.ini fájlt (vagy másoljon át egyet egy Windows NT rendszerű számítógépről), majd módosítsa úgy, hogy megfeleljen a számítógépnek, amelyhez hozzá kíván férni. Az alábbi példa olyan, egy partíciót tartalmazó SCSI meghajtónál működik, amelyen a Windows NT rendszer a \WINNT mappába van telepítve; az [operating systems] szakaszban található pontos érték azonban az elérni kívánt, Windows NT rendszert futtató számítógép konfigurációjától függ:
  [boot loader]
  timeout=30
  Default= scsi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\winnt

  [operating systems]
  scsi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\winnt="Windows NT"
  Amennyiben a számítógép IDE, EIDE vagy ESDI merevlemezről indul, a scsi(0) helyett a multi(0) használandó. Ha az scsi(x) paramétert használja a Boot.ini fájlban, másolja át az SCSI-vezérlőhöz használt megfelelő eszközillesztőt, és nevezze át NTBOOTDD.SYS névre. Amennyiben a Boot.ini fájlban a multi(x) paramétert használja, erre nincs szükség.
 5. Indítsa el a számítógépet a hajlékonylemezről, majd jelentkezzen be a Windows NT rendszerbe.

Rendszerindító hajlékonylemez létrehozása Windows NT rendszerű számítógép nélkül

Ebben az eljárásban egy Windows NT rendszerű számítógép segítsége nélkül hoz létre rendszerindító hajlékonylemezt.
 1. Készítsen másolatot az első Windows NT telepítőlemezről a diskcopy parancs segítségével, majd töröljön minden fájlt az új lemezről.
 2. Másolja át az Ntdetect.com és az Ntldr fájlt a CD-ROM i386 mappájából az új lemezre.
 3. Nevezze át az Ntldr fájlt
  Setupldr.bin
  névre.
 4. Hozzon létre egy Boot.ini nevű fájlt. Az alábbi példa olyan, egyetlen partíciót tartalmazó SCSI meghajtónál működik, amelyen a Windows rendszer a \WINNT mappába van telepítve; az [operating systems] szakaszban található pontos érték azonban a betölteni kívánt Windows rendszer konfigurációjától függ:
  [boot loader]
  timeout=30
  Default= scsi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\winnt

  [operating systems]
  scsi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\winnt="Windows NT"
  Amennyiben a számítógép IDE, EIDE vagy ESDI merevlemezről indul, a scsi(0) helyett a multi(0) használandó. Ha az scsi(x) paramétert használja a Boot.ini fájlban, másolja át az SCSI-vezérlőhöz használt megfelelő eszközillesztőt, és nevezze át Ntbootdd.sys névre. Amennyiben a Boot.ini fájlban a multi(x) paramétert használja, erre nincs szükség.
 5. Indítsa el a számítógépet a hajlékonylemezről, majd jelentkezzen be a Windows NT rendszerbe.

Hibaelhárítás

Ha a rendszerfájlokra mutató elérési út nem megfelelő, vagy tartalmazza a meghajtóbetűjelet, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
A Windows NT nem indítható az ARC belső vezérlőprogram rendszerindítási beállításainak alábbi hibája miatt:
Az ARC-név nem hozható létre a HAL és a rendszer elérési útja számára. Ellenőrizze a Windows NT (TM) dokumentációjában az ARC beállítási lehetőségeit. További információt a hardver használati utasításában talál. Sikertelen rendszertöltés.
Ha nem megfelelő SCSI-illesztőprogramot választott, vagy az Ntbootdd.sys fájl nem létezik, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
A lemezegység valamilyen hardverhibája miatt a Windows NT nem indítható. A megadott rendszerindító lemez nem olvasható. Nézze meg a rendszerindítási elérési utat és a lemezegység hardverét. További információkért olvassa el a Windows NT (TM) futtatásához szükséges lemezkonfigurációról szóló részt az operációs rendszer dokumentációjában, illetve a hardver dokumentációjának ezzel kapcsolatos részét. Sikertelen rendszertöltés.

HIVATKOZÁSOK

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
102873 A BOOT.INI és az ARC Elérési útvonal Meghatározási Szokásai és Használata


Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 301680 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 2. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB301680
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com