A Windows Messenger futtatásának megakadályozása Windows XP rendszerű számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 302089 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és szerkesztéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikkben arról olvashat, hogyan akadályozhatja meg a Windows Messenger program futtatását. Alapértelmezés szerint a Windows XP Professional és Windows XP Home Edition rendszerekkel együtt a Windows Messenger telepítése is megtörténik. A felhasználói felület nem ad lehetőséget a Windows Messenger eltávolítására.

A Windows XP Service Pack 1 (SP1) telepítésekor a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése eszközét a Windows egy „Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései” nevű új szolgáltatással bővíti. Az új szolgáltatás segítségével eltávolíthatja a Windows Messenger programot a Start menüből, az asztalról és egyéb helyekről. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
332003 Az alapértelmezett programok megváltoztatása és a Microsoft Windows rendszerhez, illetve a nem Microsoft programokhoz való hozzáférés engedélyezése vagy tiltása

További információ


A Windows Messenger futtatásának megakadályozásához válassza a Windows és a Windows Messenger számítógépén telepített verziójához alkalmas módszert.

Windows Messenger 4.0-s vagy újabb verzió Windows XP Professional rendszerű számítógépen


A Csoportházirend (gpedit.msc) beépülő modul segítségével kapcsolja be A Windows Messenger futtatásának tiltása beállítást.

Megjegyzés
 • A Csoportházirend beépülő modul használatához rendszergazdai engedélyekkel rendelkező fiókkal kell bejelentkeznie a számítógépre.
 • A módszerrel meg tudja akadályozni, hogy az alkalmazások a Messenger alkalmazásprogramozói felületek (API-k) segítségével használják a Windows Messenger programot. Az említett API-kat használó és a Windows Messenger programtól függő alkalmazások közé tartozik többek között a Microsoft Outlook 2002 és a Microsoft Outlook Express 6, valamint a Windows XP Távsegítség szolgáltatása.

A Windows Messenger futtatásának tiltása beállítás bekapcsolásához hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, válassza a Futtatás parancsot, írja be a gpedit.msc parancsot, majd kattintson az OK gombra
 2. A Csoportházirend ablakban bontsa ki rendre a Helyi számítógép-házirend, a Számítógép konfigurációja, Felügyeleti sablonok, majd Windows-összetevők csomópontokat, majd nyissa meg Windows Messenger mappát
 3. Duplán kattintson A Windows Messenger futtatásának tiltása elemre, majd kattintson az Engedélyezve választógombra
 4. Kattintson az OK gombra
 5. A Fájl menü Kilépés parancsára kattintva lépjen ki a Csoportházirend beépülő modulból

Windows Messenger 4.0-es verzió Windows XP Home Edition rendszerű számítógépen

MEGJEGYZÉS: A módszer nem akadályozza meg, hogy a felhasználók elindítsák a Windows Messenger programot, de automatikusan, a Windows minden indításakor már nem indul el.

Módosítsa a Windows Messenger program beállításait. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:

 1. Indítsa el Windows Messenger programot
 2. Az Eszközök menüben kattintson a Beállítások parancsra, majd válassza a Beállítások lapot
 3. Törölje a jelet A Windows Messenger futtatása a Windows indításakor jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra
Outlook Express vagy Outlook 2002 használata esetén a Windows Messenger az Outlook Express, illetve Outlook program minden futtatáskor automatikusan elindulhat. Amennyiben el szeretné kerülni a Windows Messenger automatikus indítását, hajtsa végre a következő lépéseket:

Outlook Express

 1. Az Eszközök menüben kattintson a Beállítások parancsra, majd válassza az Általános lapot
 2. Törölje a jelet az Automatikus bejelentkezés a következő szolgáltatásba: Windows Messenger jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra

Outlook 2002

 1. Az Eszközök menüben kattintson a Beállítások parancsra, majd az Egyéb fülre
 2. Törölje a jelet az Azonnali üzenetek kezelése az Outlook programmal jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra

Windows Messenger 4.5-ös vagy újabb verzió Windows XP Home Edition vagy Windows XP Professional rendszerű számítógépen


Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatából fakadó problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Megjegyzés: A módszer alkalmazása esetén a Messenger API-kat használó programok nem tudják futtatni a Windows Messenger programot. Ilyen többek között az Outlook 2002 és az Outlook Express 6 alkalmazás, valamint a Windows XP Távsegítség szolgáltatása.

 1. Indítsa el a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt. Ehhez kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit.exe parancsot, majd kattintson az OK gombra.

  Amennyiben létezik a következő rendszerleíró alkulcs, folytassa a 6. lépéssel:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger\Client
 2. Kattintson a következő rendszerleíró alkulcsra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd válassza a Kulcs parancsot. Az új rendszerleíró kulcs számára írja be a Messenger nevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Kattintson a következő rendszerleíró alkulcsra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger
 5. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd válassza a Kulcs parancsot. Az új rendszerleíró kulcs számára írja be a Client nevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Kattintson a következő rendszerleíró alkulcsra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger\Client
 7. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd válassza a Duplaszó parancsot. Az új duplaszó számára írja be a PreventRun nevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 8. Kattintson jobb gombbal a 7. lépésben létrehozott PreventRun értékre, majd válassza a Módosítás parancsot. Az Érték mezőbe írja be az 1 számot, majd kattintson az OK gombra.
 9. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 302089 - Utolsó ellenőrzés: 2005. január 10. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Messenger 4.0
 • Microsoft Windows Messenger 4.5
 • Microsoft Windows Messenger 4.6
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv KB302089
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com