Как да конфигурирате персонализирани съобщения за грешка за вашия уеб сайт в IIS

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 302570
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

КРАТКО ИЗЛОЖЕНИЕ

Това ръководство стъпка по стъпка описва начина на конфигуриране на Интернет информационни услуги (IIS) за изпращане на персонализирани съобщения за грешки вместо съобщенията за грешки от HTTP по подразбиране.


Изисквания

Следните елементи описват препоръчания хардуер, софтуер, мрежова инфраструктура, умения и знания, както и пакетите с необходимите услуги:
 • Internet Information Services 5.0
 • Microsoft Internet Explorer 3.x, 4.x, 5.x

Конфигуриране на персонализирани съобщения за грешки

Когато даден потребител опита да се свърже с даден уеб сайт и се покаже грешка в HTTP, се изпраща съобщение от общ тип до браузъра на клиента с кратко описание на случилото се по време на опита за осъществяване на връзка. Можете да конфигурирате IIS да изпраща персонализирани съобщения за грешки, вместо съобщенията за грешки по подразбиране чрез нанасяне във файл или в URL адрес.


Добавяне на персонализирани съобщения за грешки чрез нанасяне във файл

За да добавите персонализирано съобщение за грешка чрез нанасяне във файл, изпълнете следните стъпки:
 1. Създаване на файл, който съдържа вашето персонализирано съобщение за грешка и го поставя в дадена папка.
 2. В конзолната добавка "Интернет информационни" услуги изберете уеб сайта, виртуалната папка, папката или файла, в който искате да персонализирате съобщенията за грешки в HTTP, след което щракнете върху Свойства.
 3. На страницата със свойства за Персонализирани грешки изберете съобщението за грешка в HTTP, което искате да промените, след което щракнете върху Редактиране на свойства.
 4. В полето Тип съобщение изберете Файл.
 5. Въведете пътя и името на файла, които сочат към персонализираното съобщение за грешка, или използвайте бутона Преглед, за да намерите файла в твърдия диск на компютъра. Щракнете върху OK.

Добавяне на персонализирани съобщения за грешки чрез нанасяне в URL адрес

За да добавите персонализирано съобщение за грешка чрез нанасяне в URL адрес, изпълнете следните стъпки:
 1. Създайте файл, който съдържа вашето персонализирано съобщение за грешка, и го поставете в дадена папка.
 2. В конзолната добавка "Интернет информационни услуги" изберете уеб сайта, виртуалната директория, директорията или файла, в който искате да персонализирате съобщенията за грешки в HTTP, след което щракнете върху Свойства.
 3. На страницата със свойства за Персонализирани грешки изберете съобщението за грешка в HTTP, което искате да промените, след което щракнете върху Редактиране на свойства.
 4. В полето Тип съобщение изберете URL.
 5. Въведете URL адреса, който препраща към персонализираното съобщение за грешка, като въведете пътя до URL адреса, започващ с името на виртуалната папка. Щракнете върху OK.

Разрешаване на подробни персонализирани съобщения за грешки

IIS разполага със собствен набор от персонализирани грешки, които предоставят по-информативна или "удобна" обратна информация, отколкото съобщенията за грешки на HTTP 1.1 по подразбиране. Тези подробни персонализирани съобщения за грешки са зададени по подразбиране в уеб сайта по подразбиране в конзолната добавка IIS.


Конфигуриране на подробни съобщения за грешки

 1. В конзолната добавка "Интернет информационни услуги" изберете уеб сайта, виртуалната директория, директорията или файла, в който искате да персонализирате съобщенията за грешки в HTTP, след което щракнете върху Свойства.
 2. На страницата със свойства за Персонализирани грешки изберете съобщението за грешка в HTTP, което искате да промените, след което щракнете върху Редактиране на свойства.
 3. В полето Тип съобщение изберете Файл.
 4. Щракнете върху Преглед и отидете до <буква на устройство>:\Winnt\Help\Iishelp\Common\File name.

Забележка Това е статия "БЪРЗА ПУБЛИКАЦИЯ", създадена директно в рамките на организацията за поддръжка на Microsoft. Информацията, съдържаща се тук, се ограничава до съдържащото се в нея и е дадена в отговор на появили се проблеми. В резултат на краткия срок до тяхното предлагане, материалите може да съдържат печатни грешки и могат да бъдат преработвани във всеки момент без предизвестие. Вижте Условия на ползване за други съображения.

Свойства

ID на статията: 302570 - Последна рецензия: 31 май 2012 г. - Редакция: 1.0
Ключови думи: 
kbgraphxlink kbhowto kbhowtomaster KB302570
Декларация за отказ от отговорност за съдържание от базата знания (KB), което повече няма да се актуализира
Тази статия е посветена на продукти, за които Microsoft вече не предлага поддръжка. Затова тя се предлата във вида, в който е в момента, и повече няма да бъде актуализирана.

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com