Cum se utilizează instrumentul Sysprep pentru a automatiza o implementare reușită de Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 302577 - View products that this article applies to.

Pentru a primi în continuare actualizări de securitate pentru Windows, asigurați-vă că executați Windows XP cu pachetul Service Pack 3 (SP3). Pentru mai multe informații, consultați această pagină web Microsoft: Asistența se va încheia pentru anumite versiuni de Windows

Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

INTRODUCERE

Acest articol descrie etapă cu etapă cum se utilizează instrumentul Sysprep (System Preparation Tool) pentru a automatiza implementarea reușită a Microsoft Windows XP. Sysprep este un instrument proiectat pentru administratorii de sistem, producători OEM și pentru alte persoane care trebuie să implementeze automat sistemul de operare Windows XP pe mai multe computere. După ce efectuați pașii inițiali de instalare pe un singur computer, aveți posibilitatea să executați instrumentul Sysprep pentru a pregăti computerul mostră pentru clonare.

Informații suplimentare

Cerințe pentru executarea instrumentului Sysprep

Înainte să utilizați instrumentul Sysprep, hardware-ul computerului și serviciile asociate trebuie să respecte următoarele cerințe:
 • Computerul referință și computerele destinație trebuie să aibă HAL-uri compatibile. De exemplu, sistemele multiprocesor (MPS) bazate pe APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) trebuie să utilizeze același HAL APIC. Un sistem bazat pe un HAL PIC (Programmable Interrupt Controller) nu este compatibil nici cu HAL APIC și nici cu HAL MPS.
 • Computerul referință și computerele destinație trebuie să aibă același suport ACPI (Advanced Configuration and Power Interface)
 • Dispozitivele Plug and Play de pe computerul referință și computerele destinație, cum ar fi modemurile, plăcile de sunet, adaptoarele de rețea și plăcile video nu trebuie neapărat să provină de la același producător. Însă driverele pentru aceste dispozitive trebuie să fie disponibile.
 • Sunt necesare produse software terțe pentru crearea de imagini pe disc sau dispozitive hardware de replicare a discurilor. Aceste produse creează imagini binare ale hard diskului unui computer și fie dublează imaginea pe alt hard disk, fie stochează imaginea într-un fișier pe un disc separat.
 • Dimensiunea hard diskului de pe computerul destinație trebuie să fie cel puțin egală cu cea a hard diskului de pe computerul referință. În cazul în care computerul destinație are un hard disk mai mare, diferența nu este inclusă în partiția primară. Însă, aveți posibilitatea să utilizați cheia ExtendOemPartition din fișierul Sysprep.inf pentru a extinde partiția primară, dacă a fost formatată utilizând sistemul de fișiere NTFS.

Pregătirea unui computer de referință pentru implementarea Sysprep

Pentru a pregăti un computer de referință pentru implementarea Sysprep în Windows XP, urmați pașii:
 1. Pe un computer referință, instalați sistemul de operare și orice programe pe care doriți să le instalați pe computerele destinație.
 2. Faceți clic pe Start, pe Executare, tastați cmd, apoi faceți clic pe OK.
 3. La promptul de comandă, treceți la folderul rădăcină al unității C, apoi tastați md Sysprep.
 4. Introduceți CD-ul sistemului de operare Windows XP în unitatea potrivită CD-ROM sau DVD-ROM, apoi deschideți fișierul Deploy.cab file în folderul \Support\Tools.

  Notă Pentru a vă asigura că utilizați versiunea corectă a fișierului Deploy.cab pentru pachetul dvs. service pack, utilizați fișierul Deploy.cab care este distribuit cu acel pachet service pack. Vizitați următorul site web Microsoft Web pentru a descărca versiunea de pachet Service Pack corectă:
  http://windows.microsoft.com/ro-ro/windows/xp-downloads#2TC=featured
 5. Copiați fișierul Sysprep.exe și Setupcl.exe în folderul Sysprep.

  Notă Dacă utilizați fișierul Sysprep.inf, copiați și acest fișier în folderul Sysprep. Pentru ca instrumentul Sysprep să funcționeze corect, fișierele Sysprep.exe, Setupcl.exe și Sysprep.inf trebuie să se afle toate în același folder.
 6. Scoateți CD-ul cu sistemul de operare Windows XP.
 7. La promptul de comandă, tastați cd Sysprep pentru trece la folderul Sysprep.
 8. Pentru a executa instrumentul Sysprep, tastați următoarea comandă la promptul de comandă:
  Sysprep /parametru opțional
  Notă Pentru o listă de parametri, consultați secțiunea „Parametri Sysprep”.

  Dacă executați fișierul Sysprep.exe din folderul %systemdrive%\Sysprep, fișierul Sysprep.exe elimină tot folderul și conținutul său după ce termină.
 9. Microsoft recomandă ca, după ce executați fișierul Sysprep.exe pe un computer referință, să izolați computerul referință de rețeaua locală unde imaginea se va implementa ulterior, pentru a evita orice conflicte NetBIOS. Acest lucru permite instrumentului Sysprep să termine programul de instalare, să se asocieze domeniului specificat și să utilizeze noul nume de computer care este specificat în fișierul de răspunsuri Sysprep.inf.

Crearea fișierului de răspunsuri Sysprep.inf

Fișierul de răspunsuri Sysprep.inf este un fișier text care creează un script cu răspunsuri pentru o serie de casete de dialog GUI. Pentru a crea un fișier de răspunsuri Sysprep.inf care este utilizat de instrumentul Sysprep, aveți posibilitatea să utilizați un editor de text sau instrumentul Setup Manager care este inclus pe CD-ul Windows XP și care este inclus și în Microsoft Windows XP Resource Kit. Fișierul de răspunsuri trebuie să fie redenumit Sysprep.inf și trebuie să se afle în folderul Sysprep din rădăcina unității în care este instalat Windows XP, sau aceste fișiere se pot afla pe o dischetă. Dacă folderul Sysprep este denumit diferit, programul de instalare îl ignoră. Nu există un parametru pentru specificarea fișierului de răspunsuri Mini-Setup Wizard.

Parametrii și formatul fișierului de răspunsuri Sysprep.inf

 • Parametrii și formatul fișierului de răspunsuri Sysprep.inf sunt aceiași ca ai fișierului Unattended.txt pentru Windows XP, dar se acceptă numai următoarele secțiuni și următorii parametri:

  [Unattended]
  ExtendOemPartition
  OemPnPDriversPath
  OemSkipEula
  InstallFilesPath
  KeepPageFile
  ResetSourcePath
  UpdateHAL
  UpdateUPHAL
  UpdateInstalledDrivers
  TapiConfigured

  [GuiUnattended]
  AdminPassword
  Autologon
  AutoLogonCount
  OEMDuplicatorString
  OEMSkipRegional
  OEMSkipWelcome
  TimeZone

  [UserData]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [LicenseFilePrintData]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [GuiRunOnce]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [Display]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [RegionalSettings]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [Networking]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [Identification]
  Acceptă același set de intrări ca fișierul Unattend.txt.
  [TapiLocation]
  [Sysprep]
  Generează automat intrările din secțiunea [SysprepMassStorage].
  [SysprepMassStorage]
  Permite utilizarea aceleiași imagini pe computere cu dispozitive de stocare în masă diferite.

Utilizarea instrumentului Setup Manager pentru a crea fișierul de răspunsuri Sysprep.inf

Pentru a instala instrumentul Setup Manager și a crea un fișier de răspunsuri, urmați pașii:
 1. Deschideți Computerul meu, apoi deschideți folderul Support\Tools pe CD-ul Windows XP.
 2. Faceți dublu clic pe fișierul Deploy.cab pentru a-l deschide.
 3. În meniul Editare, faceți clic pe Selectare totală.
 4. În meniul Editare, faceți clic pe Copiere în folderul.
 5. Faceți clic pe Creare folder nou.

  Tastați numele dorit pentru folderul Setup Manager, apoi apăsați ENTER. De exemplu, tastați setup manager, apoi apăsați ENTER.
 6. Faceți clic pe Copiere.
 7. Deschideți folderul nou pe care l-ați creat, apoi faceți dublu clic pe fișierul Setupmgr.exe. Va porni Windows Setup Manager Wizard.
 8. Urmați instrucțiunile din expert pentru a crea un fișier de răspunsuri.
Pentru informații suplimentare despre cum se creează un fișier de răspunsuri, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
308662 Resurse: Utilizarea Setup Manager pentru crearea unui fișier de răspunsuri în Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză) (Poate fi în engleză)

Parametri Sysprep

Aveți posibilitatea să utilizați următorii parametrii opționali cu comanda Sysprep în Windows XP:
 • -activated - Nu se reinițializează perioada de grație pentru activarea produsului Windows. Utilizați acest parametru numai dacă ați activat instalarea Windows în fabrică.

  Important Cheia de produs pe care o utilizați pentru activarea instalării Windows trebuie să se potrivească cu cheia de produs care se află pe autocolantul COA atașat pe acel computer.
 • -audit - Repornește computerul în modul Factory, fără a trebui să regenereze ID-uri noi de securitate (SID) sau să proceseze elemente în secțiunea [OEMRunOnce] din fișierul Winbom.ini. Utilizați acest parametru în linia de comandă numai în cazul în care computerul este deja în modul Factory.
 • -bmsd - Populează toate dispozitivele de stocare în masă disponibile în secțiunea [SysprepMassStorage].
 • -clean - Golește baza de date a dispozitivelor critice care este utilizată de secțiunea [SysprepMassStorage] din fișierul Sysprep.inf.
 • -factory - Repornește într-o stare activată pentru rețea, fără a afișa Windows Welcome sau mini-Setup. Acest parametru este util pentru actualizarea driverelor, executarea enumerației Plug and Play, instalarea de programe, testări, configurarea computerului cu date particularizate sau efectuarea altor modificări de configurație în mediul de fabrică. Pentru firmele care utilizează software de creare de imagini de disc (sau clonare), modul Factory poate reduce numărul de imagini necesare.

  Când toate activitățile din modul Factory sunt terminate, executați fișierul Sysprep.exe utilizând parametrul -reseal pentru a pregăti computerul pentru livrarea către utilizatorul final.
 • -forceshutdown - Închide computerul după ce se termină fișierul Sysprep.exe.

  Notă Utilizați acest parametru cu computerele care au un BIOS ACPI care nu se închide corect pentru comportamentul implicit al fișierului Sysprep.exe.
 • -mini - Configurează Microsoft Windows XP Professional pentru a utiliza Mini-Setup în loc de Windows Welcome. Acest parametru nu afectează Microsoft Windows XP Home Edition, unde la prima executare apare întotdeauna Windows Welcome.

  Rețineți că, dacă plănuiți să utilizați fișierul Sysprep.inf pentru a automatiza Mini-Setup, trebuie să executați instrumentul Sysprep utilizând argumentul -mini sau să faceți clic pentru a bifa caseta de selectare MiniSetup din interfața GUI. În mod implicit, dacă nu alegeți să executați Mini-Setup, Windows XP Professional va executa Windows Welcome.
 • -noreboot - Modifică intrările de registry (SID, OemDuplicatorString și alte intrări de registry) fără să se repornească computerul sau să se pregătească pentru dublare. Acest parametru este utilizat mai ales pentru testare, în special pentru a vedea dacă registry-ul este modificat corect. Microsoft nu recomandă această opțiune, deoarece efectuarea de modificări pe un computer după ce fișierul Sysprep.exe a fost executat poate invalida pregătirea terminată de fișierul Sysprep.exe Nu utilizați acest parametru într-un mediu de producție.
 • -nosidgen - Execută fișierul Sysprep.exe fără a genera SID-uri noi. Trebuie să utilizați acest parametru dacă nu dublați computerul unde executați fișierul Sysprep.exe sau dacă preinstalați controlleri de domeniu.
 • -pnp - Execută enumerația completă a dispozitivelor Plug and Play și instalarea dispozitivelor anterioare în timpul Mini-Setup. Acest parametru de linie de comandă nu are efect dacă la prima executare apare Windows Welcome.

  Utilizați parametrul de linie de comandă -pnp numai atunci când trebuie să detectați și să instalați dispozitive mai vechi, care nu sunt Plug and Play. Nu utilizați parametrul în linia de comandă sysprep -pnp pe computerele care utilizează numai dispozitive Plug and Play. Altfel va crește timpul pentru prima executare, fără a furniza beneficii suplimentare utilizatorului.

  Notă Când nu se pot evita driverele nesemnate, utilizați parametrul UpdateInstalledDrivers=yes împreună cu OemPnPDriversPath= și DriverSigningPolicy=ignore în loc de parametrul de linie de comandă -pnp, pentru a furniza o instalare mai cursivă.
 • -quiet - Execută fișierul Sysprep.exe fără a afișa mesaje vizuale de confirmare. Acest lucru este util dacă automatizați fișierul Sysprep.exe. De exemplu, dacă plănuiți să executați fișierul Sysprep.exe imediat după ce se termină programul de instalare nesupravegheat, adăugați comanda sysprep -quiet la secțiunea [GuiRunOnce] a fișierului Unattend.txt.
 • -reboot - Forțează computerul să repornească automat, apoi pornește Windows Welcome Mini-Setup sau modul Factory, după cum este specificat. Acest lucru este util când doriți să auditați computerul și să verificați dacă funcționează corect la prima executare.
 • -reseal - Golește jurnalele din Vizualizator evenimente și pregătește computerul pentru livrare către client. Windows Welcome sau Mini-Setup este setat să pornească la următoarea repornire a computerului. Dacă executați comanda sysprep -factory, trebuie să sigilați instalarea ca ultim pas din procesul de preinstalare. Pentru aceasta, executați comanda sysprep -reseal sau faceți clic pe butonul Reseal din caseta de dialog Sysprep.

Referințe

Pentru mai multe informații despre cum se utilizează fișierul Sysprep.inf pentru suport multilingv, consultați Ajutorul online.

Pentru explicații detaliate despre fișierele de răspunsuri și valorile valide ale parametrilor acestora, consultați fișierul Ref.chm din folderul \Support\Tools\Deploy.cab care se află pe CD-ul Windows XP Professional.

Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 302577 - Ultima examinare: 31 mai 2013 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhowtomaster kbsetup KB302577

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com