При стартиране на програма от Office с инсталирана добавка Adobe PDFMaker се появява съобщение за грешка: "Версия на Adobe Acrobat PDFMaker, която може да предизвика нестабилна работа"

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 302596 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

СИМПТОМИ

При стартиране на или излизане от една от упоменатите в раздела "Отнася се за" програми на Microsoft Office може да се появи съобщение за грешка, подобно на някое от следните:

2007 Microsoft Office system
Microsoft име на програма откри, че на компютъра ви има версия на Adobe Acrobat PDFMaker, която може да предизвика нестабилна работа на име на програма. За да решите този проблем, изтеглете си актуализация от уеб сайта на Adobe Systems.
За да определите уникалния номер, свързан с полученото от вас съобщение, натиснете клавишите CTRL+SHIFT+I. Следният номер се появява в долния десен ъгъл на това съобщение:
101463
Microsoft Office 2003 и по-стари версии
Microsoft име на програма откри, че на компютъра ви има версия на Adobe Acrobat PDFMaker, която може да предизвика нестабилна работа на име на програма. Можете да изтеглите безплатна актуализация, която коригира проблема, от уеб сайта на Adobe.
В това съобщение за грешка име на програма е програмата от Microsoft Office, с която сте работили при възникването на грешката.

ПРИЧИНА

Adobe PDFMaker е включен към Adobe Acrobat 5.0.5. Издаден е през декември 2001 г. Тази версия на PDFMaker е създадена да работи с Microsoft Office XP. Тя е несъвместима с Office 2003 и 2007 Office system.

ЗАОБИКАЛЯНЕ

За да отстраните този проблем, изтрийте всички налични екземпляри на добавката Adobe Acrobat PDFMaker за вашата програма от Office.

Забележка Преименуването на всички налични екземпляри на добавката Adobe Acrobat PDFMaker не води до решение на проблема. Преименуването на добавките Adobe Acrobat PDFMaker само не ви позволява да ги използвате.

За да изтриете всички налични екземпляри на добавката Adobe Acrobat PDFMaker, следвайте тези стъпки:

Windows Vista
 1. Щракнете върху Старт
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  бутона "Старт"
  , въведете pdfmaker.dot (за Microsoft Office Word), pdfmaker.xla (за Microsoft Office Excel) или pdfmaker.ppa (за Microsoft Office PowerPoint), след което натиснете ENTER.
 2. С десния бутон на мишката щракнете върху файла и след това щракнете върху Изтрий.
Windows XP, Windows Server 2003 и Microsoft Windows 2000
 1. Щракнете върху Старт и след това върху Търсене.
 2. Щракнете върху Всички файлове и папки.
 3. В полето Цялото име или част от името на файла въведете pdfmaker.dot (за Microsoft Office Word), pdfmaker.xla (за Microsoft Office Excel) или pdfmaker.ppa (за Microsoft Office PowerPoint), след което натиснете ENTER.
 4. С десния бутон на мишката щракнете върху файла и след това щракнете върху Изтрий.

РАЗРЕШЕНИЕ

Инсталиране на Adobe Acrobat PDFMaker версия 6.0 или по-нова. За повече информация как да инсталирате Adobe Acrobat PDFMaker версия 6.0 или по-нова, посетете следната уеб сайт на Adobe:
http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=1&platform=Windows
Забележка Възможно е от Adobe да променят местоположението на своя сайт за изтегляне на файлове за Acrobat за Windows. Ако това стане, посетете началната страница на уеб сайта на Adobe:
http://www.adobe.com/bg/

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За допълнителна информация относно тази добавка и отстраняването на неизправности с други помощни програми щракнете върху следните номера на статии в базата знания на Microsoft:
276001 Бутоните на Adobe Acrobat липсват или получавате съобщение за грешка след надстройване до Word (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
820919 Отстраняване на проблеми, които възникват при стартирането или използването на Word 2003 или Word 2002 (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
Продуктите на други разработчици, обсъждани в тази статия, са произведени от независими от Microsoft фирми. Microsoft не дава никакви гаранции – нито подразбиращи се, нито явни, за работата или надеждността на тези продукти.

Microsoft предоставя информация за контакти с други производители, за да ви помогне да намерите техническа поддръжка. Тази информация за контакти може да се променя без уведомяване. Microsoft не гарантира точността на информацията за контакти с други производители.

Свойства

ID на статията: 302596 - Последна рецензия: 12 септември 2011 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА:
 • Microsoft Office Visio Professional 2007
 • Microsoft Office Visio Standard 2007
 • Microsoft Office Project Professional 2007
 • Microsoft Office Project Standard 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Visio Professional 2003
 • Microsoft Office Project Standard 2003
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2000 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Ключови думи: 
kbresolve kbexpertisebeginner kbaddin kbstartprogram kbprb kberrmsg kbinvalidpagefault kbprod2web KB302596

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com