Τρόπος απεγκατάστασης των Windows XP και επιστροφή σε προηγούμενο λειτουργικό σύστημα

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 303661 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR303661
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο απεγκατάστασης των Windows XP μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση αναβάθμισης (χρησιμοποιώντας μια εγκεκριμένη διαδρομή αναβάθμισης). Αυτό συμπεριλαμβάνει την επιτυχή δημιουργία των αρχείων απεγκατάστασης των Windows XP (Backup.cab και Boot.cab) κατά την αρχική αναβάθμιση.

Περισσότερες πληροφορίες

Σημαντικές σημειώσεις • Αν υπάρχει αρκετός χώρος διαθέσιμος, τα αρχεία απεγκατάστασης των Windows XP αποθηκεύονται αυτόματα κατά τη διαδικασία αναβάθμισης.
 • Αν έχουν καταργηθεί τα αρχεία απεγκατάστασης των Windows XP από τον υπολογιστή σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία απεγκατάστασης που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο.
 • Θα διατηρηθούν τα προγράμματα που είχαν εγκατασταθεί πριν από την αναβάθμιση σε Windows XP. Επιπλέον, τα προγράμματα που είχαν εγκατασταθεί μετά από την αναβάθμιση σε Windows XP δεν θα είναι διαθέσιμα μετά την επανεγκατάσταση των Windows XP. Ίσως χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε αυτά τα προγράμματα.
 • Για να μπορείτε να απεγκαταστήσετε επιτυχώς τα Windows XP, πρέπει να έχετε κάνει αναβάθμιση από τα Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Δεύτερη Έκδοση (Second Edition) ή Microsoft Windows Millennium Edition (Me).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν έχετε κάνει αναβάθμιση από τα Microsoft Windows 2000 ή τα Windows NT 4.0, τότε δεν είναι δυνατή η απεγκατάσταση των Windows XP.

Τρόπος απεγκατάστασης των Windows XP 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία (Safe mode). Για να γίνει αυτό, πιέστε το πλήκτρο F8 κατά την εκκίνηση των Windows.
 2. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το λογαριασμό Administrator.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και στη συνέχεια διπλό κλικ στο εικονίδιο Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Add or Remove Programs).
 4. Στη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης των Windows XP (Uninstall Windows XP).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν υπάρχει η επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης των Windows XP (Uninstall Windows XP) στη λίστα των εγκατεστημένων προγραμμάτων, πρέπει να επανεγκαταστήσετε τα Windows 98 ή Windows Me με μη αυτόματο τρόπο. Σε αυτήν την περίπτωση, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των κρίσιμων δεδομένων σας πριν από την απεγκατάσταση των Windows 98 ή των Windows Me.
 5. Όταν παρουσιαστεί το μήνυμα "Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε την εγκατάσταση των Windows XP και να επαναφέρετε το προηγούμενο λειτουργικό σας σύστημα;" (Are you sure you want to uninstall Windows XP and restore your previous operating system?), κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) για να ξεκινήσει η διαδικασία απεγκατάστασης των Windows XP.
 6. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία απεγκατάστασης των Windows XP, θα γίνει τερματισμός και επανεκκίνηση του υπολογιστή σας στο προηγούμενο λειτουργικό σύστημα.
Για πρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά σχετικά θέματα, κάντε κλικ στους αριθμούς των άρθρων παρακάτω, για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
303160 Η επιλογή κατάργησης εγκατάστασης δεν είναι διαθέσιμη στα Windows XP
292607 Υποστηριζόμενες διαδρομές αναβάθμισης για Windows XP
308008 Τρόπος κατάργησης των αρχείων απεγκατάστασης των Windows XP
308233 Τρόπος εκκίνησης της διαδικασίας απεγκατάστασης των Windows XP από μια γραμμή εντολών
303661 Τρόπος απεγκατάστασης των Windows XP και επιστροφή σε προηγούμενο λειτουργικό σύστημα

Αν σκοπεύετε να επιστρέψετε στα Windows 95, Windows NT ή στα Windows 2000Αν σκοπεύετε να καταργήσετε τα Windows XP και να επιστρέψετε στα Microsoft Windows 95, Microsoft Windows NT ή στα Windows 2000, πρέπει να επανεγκαταστήσετε τα Windows 95, Windows NT ή τα Windows 2000. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία (Safe mode) και μετά δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας για όλα τα κρίσιμα δεδομένα σας πριν από την επανεγκατάσταση των Windows 95, Windows NT ή των Windows 2000.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 303661 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2004 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbtool kbenv kbsetup KB303661

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com