Как да стартирате инструмента за Възстановяване на системата чрез опция за безопасен режим с командна среда, подкана за (въвеждане на) команда в Windows XP

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 304449
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

ВЪВЕДЕНИЕ

Тази статия описва как да стартирате инструмента за Възстановяване на системата в безопасен режим с помощта на командния ред (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)). Тази опция се използва, когато не можете да стартирате Windows XP.

възстановяване на системата е инструмент, който автоматично следи и записва всички промени, които се правят на основните Windows системни файлове и системния регистър. Ако промяна причинява си системата да стане нестабилна, възстановяване на системата може да отмени (или "победи") системата към момент, когато компютърът ви е известно да функционира правилно.

Допълнителна информация

Как да стартирате Възстановяване на системата с помощта на командния ред

Бележка Трябва да сте влезли Windows с потребителски сметка за плащане, който е администратор на компютъра, за да изпълните тези стъпки. За да проверите, че сте влезли в Windows с потребителски сметка за плащане, който е администратор на компютъра, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://support.Microsoft.com/GP/Admin
Ако нова назначена програма е направила компютъра се държи непредвидимо и деинсталиране на новата назначена програма не помогне, можете да опитате инструмента Windows XP за Възстановяване на системата.

Важно Ако предварително не сте задали на точка на възстановяване Възстановяване на системата не можете да възстановите вашия компютър към предишно състояние. Ако не сте сигурни, или ако не сте предварително определени точка на възстановяване, се свържете с поддръжката.

За да стартирате системата възстановяване с използване на командния ред, следвайте тези стъпки:
  1. Рестартирайте компютъра и след това натиснете и задръжте F8 по време на първоначалното стартиране за да стартирате компютъра в безопасен режим с командна среда, подкана за (въвеждане на) команда.
  2. Използвайте клавишите със стрелки, за да изберете безопасен режим с командна среда, подкана за (въвеждане на) команда опция.
  3. Ако се появи подкана да изберете операционната система, използвайте клавишите със стрелки, за да изберете желаната операционна система за компютъра и след това натиснете ENTER.
  4. Влезте като администратор или с сметка за плащане, притежаващ администраторски права.
  5. В командния ред въведете %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe, след което натиснете ENTER.
  6. Следвайте инструкциите, които се появяват на екрана, за да възстановите вашия компютър до функционално състояние.
Бележка За да стартирате инструмента за Възстановяване на системата, използвайки друга опция за безопасен режим, посетете сайта на Microsoft за помощ и разширена поддръжка и вижте статията "Описание на опциите на Windows XP в безопасен режим на зареждане."За допълнителна информация относно безопасния режим с командна среда, подкана за (въвеждане на) команда щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
315222Описание на опциите за стартиране на безопасен режим на Windows XP

СЛЕДВАЩИ СТЪПКИ

Ако тези методи не е отстранило проблема ви, можете да помолите някого, вие знаете за помощ, или може да искате да се свържете с вашия интернет доставчик услуга или мрежов администратор за помощ. Можете да използвате Microsoft клиент разширена поддръжка услуги уеб сайт да намерите други решения на проблема си. Някои услуги, които предоставя сайтът на Microsoft клиент разширена поддръжка услуги включват следното:
  • транзитна база събиране на данни знания: Търсене на информация за техническа разширена поддръжка и инструменти, помагащи за продукти на Microsoft.
  • Центрове за решения: Преглед продукт-специфични често задавани въпроси и разширена поддръжка акценти.
  • Други опции за разширена поддръжка: Използвайте уеб да задам един въпрос, се свържете с услугите за разширена поддръжка на клиенти на Microsoft или обратна връзка.
Ако продължавате да имате проблеми, след като използвате тези уеб сайтове на Microsoft, или ако не можете да намерите обосновано решение на проблема на Microsoft разширена поддръжка услуги уеб сайт, щракнете върху следния линк за да се свържете с поддръжката.
http://support.microsoft.com/contactus

Библиография

За допълнителна информация относно възстановяването на системата инструмент, щракнете върху следните номера на статии в базата знания на Microsoft:
302796Отстраняване на неизправности в Windows XP за възстановяване на системата
306084 Как да възстановите Windows XP към предишно състояние

Свойства

ID на статията: 304449 - Последна рецензия: 28 юни 2013 г. - Редакция: 3.0
Ключови думи: 
kbenv kbhowtomaster kbmt KB304449 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 304449

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com