Javítás: Az e-mail küldés leáll, amikor a személyes vagy a kapcsolat nélküli mappafájl megtelik

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 304863 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Az Outlook program Küldés/Fogadás parancsának végrehajtásakor a levelek kézbesítéséhez használt személyes munkafájl vagy kapcsolat nélküli mappafájlok nem fogadnak új elemeket.

Oka

A problémát az Outlook 2002 program egy módosítása okozhatja, amely 2 gigabájtnál kisebbre korlátozza a személyes mappafájlok (.pst) és kapcsolat nélküli mappafájlok méretét a fájlok sérülésének elkerülésére. A fájlba történő levélkézbesítés leáll anélkül, hogy annak okát hibaüzenet jelezné.

A megoldás

A probléma elhárításához szerezze be a legfrissebb Microsoft Office XP szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
307841 Az Office XP szoftver legújabb szervizcsomagjainak beszerzése
A javítás angol nyelvű verziója a következő fájltulajdonságokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik:
  Fájlnév    Verzió
  --------------------------
  Exsec32.dll  10.0.3117.0
  Outllib.dll  10.0.3124.0
  Outlph.dll   10.0.3124.0
  Rm.dll     10.0.3012.0
				

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. Ezt a problémát először a Microsoft Office XP Service Pack 1 csomagban javították ki.

További információ

Amikor a javítás alkalmazása után megpróbál levelet kézbesíteni egy megtelt .pst fájlba (amely megközelítőleg 1,82 GB, 1 957 052 416 bájt vagy 1 911 184 kilobájt [KB] méretű), az Outlook 2002 program az alábbi hibaüzenetet jeleníti meg a küldés és fogadás állapotát jelző párbeszédablakban:
A(z) 'Microsoft Exchange Server - Receiving' feladat hibát jelzett (0x8004060C): 'Ismeretlen hiba: 0x8004060C'
A 0x8004060C egy egyedi hibakód, amely beérkezett üzeneteket tároló mappafájlba (.pst) irányuló kézbesítés sikertelenségét jelzi a .pst fájl megtelése miatt. Ha további elemet (találkozót, feladatot vagy névjegyet) próbál meg menteni a .pst fájlba, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
A(z) fájlnév fájl elérte megengedett legnagyobb méretét. A benne tárolt adatmennyiség csökkentéséhez jelölje ki azokat az elemeket, amelyekre már nincs szüksége, és törölje őket végleg (SHIFT + DEL).
Amikor megtelt .ost fájlba próbál kézbesíteni, a következő üzenet jelenik meg az Outlook programban, a küldés és fogadás állapotát jelző párbeszédpanelben:
A(z) 'Microsoft Exchange Server' feladat hibát jelzett (0x00040820): 'Hiba történt a háttérben folyó szinkronizálás közben. A legtöbb esetben a Törölt elemek mappában lévő szinkronizálási naplóból további információkat tudhat meg.'
Ha ellenőrzi a Törölt elemek mappát, az nem tartalmaz szinkronizálási naplót a hibára vonatkozóan.

Azok az Outlook 2002 felhasználók, akik Exchange Server vagy Exchange 2000 Server alapú számítógéphez kapcsolódnak, és akiknél a levelkézbesítés .pst fájlba irányul, nem kapnak értesítést a .pst fájl megteléséről. A levelek kézbesítése egyszerűen leáll, és azok felhalmozódnak a kiszolgálón.

288283 A kapcsolat nélküli fájlok és a személyes mappafájlok adatfogadása is leáll az Outlook 2002 és az Outlook 2003 programokban (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
286038 OL2002: A kapcsolat nélküli mappák ismertetése és használata (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
289987 PST és OST fájlok tömörítése az Outlook 2002 és Outlook 2003 alkalmazásban a törölt elemek helyének felszabadításához
290857 OL2002: Váltás .PST fájl használatáról .OST fájl használatára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 304863 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbofficexppresp1fix kbqfe kbemail kbofficexpsp1fix kbreceivemail KB304863
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com