A Microsoft Windows előtelepítési környezet távtelepítési kiszolgálóról történő telepítése PXE technológiát támogató ügyfélszámítógépeken

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 304992 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Microsoft Windows előtelepítési környezet (Windows PE) központi telepítését ismerteti egy távtelepítési kiszolgálóról (RIS) a távoli rendszerindításra alkalmas (PXE) technológiájú számítógépeken.

További információ

A Windows előtelepítési környezet távtelepítési kiszolgálóról való központi telepítésének két módja van. Az első módszer használatával a Windows előtelepítési környezet központi telepítését RAM-lemez segítségével végezheti a távtelepítési kiszolgálóról. A második módszerrel a Windows előtelepítési környezete a Microsoft Windows XP vagy a Microsoft Windows Server 2003 CD-alapú lemezképéről telepíthető. A második módszer csak akkor használható, ha a Windows előtelepítési környezetének korábbi verzióját használja, vagy ha nem rendelkezik Windows Server 2003 rendszerrel működő távtelepítési kiszolgálóval. A második módszerrel számos fájlleíró nyílik meg a távtelepítési kiszolgálóról. Ha azonban a módszer használata során a Windows előtelepítési környezet több példányát indítja el, azzal csökkenti a távtelepítési kiszolgáló teljesítményét. Ezenkívül időtúllépési hibák is előfordulhatnak.

A Windows előtelepítési környezet távtelepítési kiszolgálóról való központi telepítésével kapcsolatban további információt a legfrissebb Winpe.chm fájlban talál. A fájl a Windows előtelepítési környezet CD-jén és a számítógép-gyártói előtelepítési készlet (OPK) CD-jén is megtalálható.

A cikkben ismertetett módszerek használata előtt ellenőrizze, hogy rendelkezik-e az alábbiakkal:
 • A Windows előtelepítési környezet ISO-szabványnak megfelelő, testreszabott lemezképe, amelyet a Windows előtelepítési környezet CD-je vagy a számítógép-gyártói előtelepítési készlet CD-je segítségével hoztak létre
 • Service Pack 1 (SP1) szervizcsomaggal frissített Windows Server 2003 rendszerrel működő távtelepítési kiszolgáló
 • A Windows előtelepítési környezet CD-je vagy számítógép-gyártói előtelepítési készlet CD-je

1. módszer: A Windows előtelepítési környezet központi telepítése távtelepítési kiszolgálóról RAM-lemez segítségével

 1. A távtelepítési kiszolgálón keresse meg a \RemoteInstall\Setup\Nyelv\Images mappát.
 2. Hozzon létre egy almappát a Windows előtelepítési környezet számára. Írja be például az alábbit a parancssorba:
  meghajtó:\Cd \RemoteInstall\Setup\English\Images md winpe
  Megjegyzés: A meghajtó annak a merevlemeznek a betűjele, amelyen a távtelepítési szolgáltatás telepítve van. A Nyelv a Windows előtelepítési környezet lemezképének nyelve.
 3. Hozzon létre egy almappát a \Windows PE mappában a platform nevével, ahol a platform i386 és amd64 lehet. A parancssorba írja be például a következő parancsot: md winpe\i386
 4. Másolja a Windows előtelepítési környezet korábban létrehozott, testreszabott .iso lemezképfájlját a Windows PE\Platform mappába, ahol a platform i386 vagy amd64 lehet. Írja be például az alábbi parancsot a parancssorba:
  copy meghajtó:\Work\Winpex86.iso meghajtó 1:\RemoteInstall\Setup\English\Images\Winpe\i386
  Megjegyzés: A meghajtó a Windows előtelepítési környezet lemezképfájlját tartalmazó merevlemez betűjele. A meghajtó 1 pedig annak a merevlemez-partíciónak a betűjele, amelyen a távtelepítési szolgáltatás telepítve van.
 5. Hozzon létre egy almappát a \Windows PE\Platform mappában Templates névvel. A parancssorba írja be például a következő parancsot:
  md winpe\i386\templates
 6. Keresse meg a Windows előtelepítési környezet lemezképfájljához tartozó, platformnevet viselő mappát, és másolja az Ntdetect.com és a Startrom.com fájlt a Windows PE\Platform\Templates mappába. Írja be például az alábbi parancsokat a parancssorba:
  meghajtó:\ cd \winpe\i386 copy ntdetect.com
  meghajtó 1:\RemoteInstall\Setup\English\Images\winpe\i386\templates copy startrom.com
  meghajtó 1:\RemoteInstall\Setup\English\Images\winpe\i386\templates


  Megjegyzés: A meghajtó a Windows előtelepítési környezet lemezképfájlját tartalmazó merevlemez betűjele, a meghajtó 1 pedig a távtelepítési szolgáltatás telepítési partíciójának betűjele.
 7. Másolja a \Platform\Setupldr.exe (nem a Setupldr.bin) fájlt a Windows előtelepítési környezet lemezképfájljából a \Windows PE\platform\templates mappába, és nevezze át a Setupldr.exe fájlt a következőre: Ntldr. Írja be például az alábbi parancsot a parancssorba:
  copy setupldr.exe meghajtó 1:\RemoteInstall\Setup\English\Images\winpe\i386\templates\ntldr


  Megjegyzés: A meghajtó 1 annak a merevlemez-partíciónak a betűjele, amelyen a távtelepítési szolgáltatás telepítve van.
 8. A \Windows PE\Platform\Templates mappában hozzon létre egy szövegfájlt Winnt.sif névvel, az alábbi szöveggel.
  [SetupData]
  BootDevice = "ram-lemez(0)"
  BootPath = "\platform\System32\"
  OsLoadOptions = "/noguiboot /fastdetect /minint /rdexportascd /rdpath=%INSTALLPATH%\%MACHINETYPE%\<rendszerindítási_lemezkép>"
  
  Architecture = "platform"
   
  [RemoteInstall]
  Repartition = No
   
  [OSChooser]
  Description = "rövid leírás"
  Help = "hosszabb leírás"
  LaunchFile = "%INSTALLPATH%\%MACHINETYPE%\templates\startrom.com"
  ImageType = Flat
  Version = "5.2 (0)"
  
 9. Indítsa el a távtelepítési szolgáltatás ügyfelét, és jelölje ki az operációs rendszer létrehozott lemezképfájlját.
Megjegyzések
 • A RAM-lemezt használó módszer csak a Windows előtelepítési környezet x86- vagy x64-alapú, ISO-szabványnak megfelelő lemezképfájljait támogatja. A Windows előtelepítési környezet Itanium-alapú (IA-64-alapú), ISO-szabványú lemezképfájljai esetében használja a 2. módszert.
 • Az i386 és az amd64 mappa a távtelepítési kiszolgálókon ugyanabban a mappában is tárolható. Létrehozhatja például az alábbi mappastruktúrát:
  \RemoteInstall\Setup\English\Images\Winpe\i386 \RemoteInstall\Setup\English\Images\Winpe\Amd64
 • A Winnt.sif fájlnak tetszőleges nevet adhat, de .sif kiterjesztéssel kell rendelkeznie.
 • A Winnt.sif fájl „Repartition = No” bejegyzése megakadályozza, hogy az Ügyféltelepítő varázsló (OSChooser) figyelmeztetést küldjön a lemez törléséről.
 • A „Description” és a „Help” bejegyzés szövege tetszőleges lehet.
 • A „LaunchFile” és az „ImageType” bejegyzést ne módosítsa.
 • Indítsa újra az ügyfélszámítógépet, majd kezdje el a PXE-alapú rendszerindítást. A bejelentkezést követően válassza a Main (Rendszer) menü Maintenance and Troubleshooting (Karbantartás és hibaelhárítás) pontját. Beállításként a .sif fájlban szereplő leírás, például a „Windows PE RAM-lemezen" jelenik meg. Jelölje ki ezt a beállítást, és nyomja le az ENTER billentyűt.

  A számítógép a RAM-lemez segítségével elindítja a Windows előtelepítési környezetet.

2. módszer: A Windows előtelepítési környezet központi telepítése távtelepítési kiszolgálóról örökölt lemezképfájlból

 1. A távtelepítési kiszolgálón írja be az alábbi parancsot a parancssorba:
  RISetup.exe –add
  Amikor az RISetup a forrás megadását kéri, mutasson a használni kívánt Windows operációs rendszert tartalmazó CD-re. A kiválasztott Windows operációs rendszer a távtelepítési kiszolgálóhoz hozzáadott Windows előtelepítési környezet verziójától függ. Ha a Windows PE 2004 környezetet használja, a Windows XP Professional Service Pack 2, a Windows PE 2005 esetében pedig a Windows Server 2003 Standard Edition Service Pack 1 rendszert kell használnia.
 2. Keresse meg azt a helyet, ahová a távtelepítési szolgáltatás telepítője a lemezképfájlt telepítette. A hely például az alábbihoz hasonló lehet:
  \\Kiszolgáló_neve\Megosztás_neve\REMINST\Setup\Nyelv\Images
  Megjegyzés: A Kiszolgáló_neve a távtelepítési kiszolgáló neve. A Megosztás_neve a lemezképet tartalmazó megosztott mappa neve. A Nyelv a lemezkép nyelvi verziója.
 3. Nyissa meg a létrehozott lemezkép platform almappáját, ahol a platform i386, amd64 vagy IA-64 lehet.
 4. Nyissa meg a Windows előtelepítési környezet fájljait tartalmazó CD vagy hálózati megosztás Platform mappáját, ahol a platform i386, amd64 vagy IA-64 lehet.
 5. Másolja a Windows előtelepítési környezet Platform mappájának tartalmát a megnyitott lemezkép platform mappájába.
 6. Amikor megjelenik a fájlok felülírására vonatkozó kérdés, kattintson az Igen, mindet gombra.
 7. Nyissa meg annak a Platform mappának a Templates mappáját, amelybe a Windows előtelepítési környezet Platform mappájának tartalmát másolta.
 8. Nyissa meg az RIStndrd.sif fájlt egy szövegszerkesztő programban. Az OSLoadOptions kezdetű sorban adja hozzá a /minint kapcsolót.
 9. Másolja a hálózati adapter illesztőprogramjait (*.inf és *.sys) a távtelepítési szolgáltatás telepítőprogramja által létrehozott Platform mappába.
 10. Állítsa le, majd indítsa el a távtelepítési kiszolgálón a BinlSvc szolgáltatást. A parancssorba írja be például a következő parancsokat:
  net stop binlsvc
  net start binlsvc
 11. Indítsa el a távtelepítési szolgáltatás ügyfelét, majd jelölje ki az operációs rendszer 1. lépésben létrehozott lemezképét.
Megjegyzések
 • Ha a hálózati illesztőprogramokat nem másolja a Platform mappába, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
  A kiválasztott rendszerkép nem tartalmazza a hálózati kártyához szükséges illesztőprogramokat. Próbáljon másik rendszerképet választani. Ha a probléma továbbra is fennáll, kérje a rendszergazda segítségét. A telepítés nem folytatható. A kilépéshez nyomjon le egy billentyűt.
 • Ha a Windows előtelepítési környezet lemezképein engedélyezve van a Windows Management Instrumentation (WMI) szolgáltatás, győződjön meg arról, hogy a Windows előtelepítési környezet lemezképét tartalmazó megosztás csak olvasható. Ha a lemezkép nem írásvédett, a Windows Management Instrumentation (WMI) tesztelőprogramja (WBEMTest) 0x80041014 jelű hibát jelezhet. Ennek következtében a többi kapcsolódó ügyfél nem kap hibaüzenetet a WMI engedélyezésekor.
 • A távtelepítési kiszolgálóról egyidejűleg végrehajtható telepítések maximális száma 75.
 • A módszer használatakor javasolt letiltani a Setupapi naplózását. A Setupapi naplózásának letiltásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  822570 A WinPE távtelepítési kiszolgálóval történő indítása hosszú időt vesz igénybe (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A Windows előtelepítési környezet hozzáadása a távtelepítési szolgáltatás karbantartási és hibaelhárítási eszközeihez

A Windows előtelepítési környezetet hozzáadhatja az Ügyféltelepítő varázsló karbantartási és hibaelhárítási szakaszában található eszközök listájához. Amikor a Windows előtelepítési környezetet hozzáadja a távtelepítési szolgáltatás eszközeinek listájához, megadhatja, hogy a rendszer a Windows előtelepítési környezetet asztali operációs rendszerként történő használat helyett a telepítéshez, a karbantartáshoz és a hibaelhárításhoz alkalmazza.

Ha a Windows előtelepítési környezetet hozzá szeretné adni a távtelepítési szolgáltatás eszközeinek listájához, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. A Windows előtelepítési környezet lemezképének Templates mappájában keresse meg az RIStndrd.sif fájlt.
 2. Nyissa meg az RIStndrd.sif fájlt egy szövegszerkesztő programban.
 3. Az [OSChooser] szakaszban módosítsa az ImageType = "Flat" bejegyzést ImageType = "winpe" értékre.
 4. Helyezze át a Winbom.ini fájlt a Windows előtelepítési környezet lemezének Platform mappájából a lemezkép gyökérmappájába.

  Megjegyzés: Ha nem hajtja végre ezt a lépést, és a factory.exe parancsot a -minint vagy a -winpe kapcsolóval futtatja, egy párbeszédpanel a Windows előtelepítési környezet újraindítását kéri az indítást követően.
 5. Nyissa meg a csoportházirend-kezelő konzolt (GPMC), kattintson a jobb gombbal a használni kívánt tartományra vagy szervezeti egységre, majd kattintson a Create and Link a GPO Here (Csoportházirend-objektum létrehozása és csatolása) parancsra.
 6. A New GPO (Új csoportházirend-objektum) párbeszédpanelen írja be az objektum nevét, majd kattintson az OK gombra.
 7. Kattintson a jobb gombbal a csoportházirend-objektumra, majd válassza az Edit (Szerkesztés) parancsot.
 8. A csoportházirendobjektum-szerkesztőben keresse meg a következő tárolót, és kattintson rá:
  User Configuration\Windows Settings\Remote Installation Services
 9. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán a Választási lehetőségek elemre.
 10. A Választási lehetőségek tulajdonságai párbeszédpanel Eszközök csoportjában válassza az Engedélyezve lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.
 11. Zárja be a csoportházirendobjektum-szerkesztőt.
 12. A csoportházirend-kezelő konzolon kattintson arra a tartományra vagy szervezeti egységre, amelyhez a korábban létrehozott csoportházirend-objektum tartozik.
 13. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a létrehozott objektumra, majd kattintson a Move Link Up (Hivatkozás mozgatása felfelé) elemre mindaddig, amíg a csoportházirend-objektum sorszáma kisebb nem lesz az ütköző beállításokkal rendelkező csoportházirend-objektumokénál.

  A legkisebb sorszámmal rendelkező hivatkozás elsőbbséget élvez a nagyobb sorszámúakkal szemben.
Megjegyzések
 • A fenti eljárást csak a Windows Server 2003 rendszerrel működő távtelepítési kiszolgálók támogatják.
 • Bár a Windows előtelepítési környezet lemezképe megjelenik az Ügyféltelepítő varázsló karbantartási és hibaelhárítási szakaszában, a távtelepítési kiszolgáló Távtelepítési szolgáltatások tulajdonságai párbeszédpanelének Eszközök lapján nem.
 • Ha egy Windows Server 2003 rendszerű tartományban az alapértelmezett tartományi házirend csoportházirend-objektumának alapértelmezett beállításai vannak érvényben, akkor a Választási lehetőségek tulajdonságai párbeszédpanel Automatikus telepítés beállítása kivételével az összes beállítás le van tiltva. Az alapértelmezett beállítások felülbírálásához a felhasználó által létrehozott csoportházirend-objektumnak kisebb hivatkozási sorszámmal kell rendelkeznie, mint az alapértelmezett tartományi házirend csoportházirend-objektuma.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 304992 - Utolsó ellenőrzés: 2007. február 21. - Verziószám: 10.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbsetup KB304992
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com