Een verbinding met internet configureren in Windows XP Professional

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 305549 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL305549
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel worden de stappen beschreven voor het configureren van een Internet-verbinding in Windows XP Professional. U kunt het hulpprogramma Netwerkverbindingen in het Configuratiescherm gebruiken om een verbinding tot stand te brengen tussen uw computer en internet, een netwerk of een andere computer.Meer informatie

Een nieuwe inbelverbinding maken

 1. U opent het hulpprogramma Netwerkverbindingen als volgt: klik op Start, klik op Configuratiescherm, dubbelklik op Netwerkverbindingen en klik op Een nieuwe verbinding maken in het linkerdeelvenster.
 2. Klik op Ik wil handmatig een verbinding instellen, klik op Volgende, klik op Verbinding maken via een inbelmodem en klik nogmaals op Volgende.
 3. Voer een beschrijvende naam in voor de internetprovider die u voor deze verbinding gebruikt en klik op Volgende.
 4. Voer het telefoonnummer in dat de internetprovider heeft opgegeven. Raadpleeg de internetprovider voor de gehanteerde telefoonkosten. Klik op Volgende.
 5. Geef op of u deze verbinding wilt delen met alle gebruikers van deze computer (Alle gebruikers) of dat u de verbinding alleen voor uzelf wilt gebruiken (Alleen mijzelf).
 6. Typ in het volgende scherm de aanmeldingsgegevens die de Internet-provider heeft opgegeven voor toegang tot de service.
 7. Klik op Volgende en op Voltooien om de procedure af te sluiten.

Een bestaande inbelverbinding wijzigen

Wellicht moet u sommige parameters in de inbelverbinding wijzigen om succesvol verbinding te kunnen maken met internet. Maak gebruik van de volgende informatie voor het aanbrengen van wijzigingen:
 • Klik op Start, klik op Configuratiescherm, dubbelklik op Netwerkverbindingen, klik op de verbinding die u wilt wijzigen en klik op Instellingen van deze verbinding wijzigen.
 • Klik op Alternatieven op het tabblad Algemeen om extra telefoonnummers op te geven voor het geval het eerste telefoonnummer bezet is of de verbinding verbroken wordt.
 • Controleer op het tabblad Netwerk of het juiste type inbelserver voor verbinding is geselecteerd.
 • Op het tabblad Geavanceerd kunt u de beveiliging Firewall voor Internet-verbinding of Windows Firewall inschakelen om toegang tot de computer via internet te voorkomen.

Eigenschappen

Artikel ID: 305549 - Laatste beoordeling: dinsdag 24 januari 2006 - Wijziging: 2.3
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
Trefwoorden: 
kbhowtomaster kbfirewall KB305549

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com