TCP/IP configureren om DNS te gebruiken in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 305553 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL305553
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven hoe u TCP/IP in Windows XP kunt configureren voor het gebruik van DNS (Domain Name Service).

TCP/IP configureren

Ga als volgt te werk om TCP/IP te configureren:
 1. Klik op Start en klik achtereenvolgens op Configuratiescherm, Netwerk- en Internet-verbindingen en Netwerkverbindingen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding die u wilt configureren en klik op Eigenschappen.
 3. Open het tabblad Algemeen (voor een LAN-verbinding) of het tabblad Netwerk (voor alle overige verbindingen), klik op Internet-protocol (TCP/IP) en klik op Eigenschappen.
 4. Als u een DNS-serveradres wilt laten toewijzen via een DHCP-server, klikt u op Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen.
 5. Als u DNS-serveradressen handmatig wilt configureren, klikt u op De volgende DNS-serveradressen gebruiken en typt u het IP-adres van de voorkeurs-DNS-server en de alternatieve DNS-server in de vakken Voorkeurs-DNS-server en Alternatieve DNS-server.

Geavanceerde DNS-eigenschappen configureren

Ga als volgt te werk om de geavanceerde DNS-eigenschappen te configureren:
 1. Klik op Geavanceerd en open het tabblad DNS.
 2. Configureer de DNS-eigenschappen aan de hand van de procedures in de volgende secties:

Een extra IP-adres configureren voor een DNS-server

Ga als volgt te werk om een extra IP-adres te configureren voor een DNS-server:
 1. Klik onder DNS-serveradressen op Toevoegen in de volgorde waarin ze worden gebruikt.
 2. Typ in het vak TCP/IP DNS-server het IP-adres van de DNS-server en klik op Toevoegen.

De omzettingsmethode voor niet-gekwalificeerde DNS-namen wijzigen

Ga als volgt te werk om de omzettingsmethode voor niet-gekwalificeerde DNS-namen te wijzigen:
 1. Als u een niet-gekwalificeerde naam wilt omzetten door het primaire DNS-achtervoegsel en het DNS-achtervoegsel van elke verbinding toe te voegen, klikt u op Primaire en verbindingsspecifieke DNS-achtervoegsels toevoegen. Hiertoe moet elke verbinding worden geconfigureerd. Als u ook wilt zoeken naar de bovenliggende achtervoegsels van het primaire DNS-achtervoegsel tot op het domein van het tweede niveau, schakelt u het selectievakje Bovenliggende achtervoegsels van het primaire achtervoegsel toevoegen in.
 2. Als u een niet-gekwalificeerde naam wilt omzetten door de achtervoegsels toe te voegen uit een lijst met geconfigureerde achtervoegsels, klikt u op Deze DNS-achtervoegsels toevoegen (op volgorde) en klikt u vervolgens op Toevoegen om achtervoegsels aan de lijst toe te voegen.
 3. Als u een verbindingsspecifiek DNS-achtervoegsel wilt configureren, typt u het achtervoegsel in het vak DNS-achtervoegsel voor deze verbinding.

De methode voor dynamische DNS-updates wijzigen

Ga op een van de volgende manieren te werk om de methode voor dynamische DNS-updates te wijzigen:
 • Als u een dynamische DNS-update wilt gebruiken om de IP-adressen van deze verbinding en de primaire domeinnaam van de computer te registreren, schakelt u het selectievakje De adressen van deze verbinding in DNS registreren in. Het selectievakje is standaard uitgeschakeld. De primaire domeinnaam van de computer is het primaire DNS-achtervoegsel dat is toegevoegd aan de computernaam. Als u deze domeinnaam en het DNS-achtervoegsel samen wilt weergeven als de volledige computernaam, klikt u op Start, Configuratiescherm, Prestaties en onderhoud, Systeem en tot slot op het tabblad Computernaam.
 • Als u een dynamische DNS-update wilt gebruiken om de IP-adressen en de verbindingsspecifieke domeinnaam van deze verbinding te registreren, schakelt u het selectievakje Het DNS-achtervoegsel van deze verbinding gebruiken in DNS-registratie in. Het selectievakje is standaard uitgeschakeld. De verbindingspecifieke domeinnaam van deze verbinding is het DNS-achtervoegsel, toegevoegd aan de computernaam.

Probleemoplossing

Als u de dynamische DNS-update wilt uitschakelen voor alle namen op de computer, schakelt u op het tabblad DNS de selectievakjes De adressen van deze verbinding in DNS registreren en Het DNS-achtervoegsel van deze verbinding gebruiken in DNS-registratie uit voor alle verbindingen in Netwerkverbindingen.

Opmerking U moet zijn aangemeld als beheerder of als lid van de groep Administrators om deze procedure te kunnen gebruiken. Als uw computer is verbonden met een netwerk, kan het zijn dat netwerkbeleidsinstellingen u verhinderen om deze procedure te gebruiken.

Eigenschappen

Artikel ID: 305553 - Laatste beoordeling: maandag 13 juni 2005 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden: 
kbenv kbnetwork kbhowtomaster KB305553

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com