Sådan analyseres og defragmenteres en disk i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 305781 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

I denne vejledning beskrives det trin for trin, hvordan du udfører vedligeholdelse af diskenheder på Windows XP-baserede computere. Analyse og defragmentering af diske kan hjælpe med at bevare systemets ydeevne og generelle funktion.

Analyser en diskenhed

Da en defragmentering af en diskenhed kan tage lang tid (afhængigt af diskenhedens størrelse, antallet af filer, fragmenteringsgraden og systemressourcerne), skal du analysere diskenhederne, før du defragmenterer dem, for at beslutte, om det kan betale sig at udføre defragmenteringen.

Sådan kontrolleres det, om der er fragmenterede filer og mapper på en diskenhed:
  1. Klik på Start, peg på Alle programmer, peg på Tilbehør, peg på Systemværktøjer, og klik derefter på Diskdefragmentering.
  2. Klik på den diskenhed, du vil analysere.
  3. Klik på Analyser for at begynde analysen.
  4. Gennemse resultaterne af analysen, når den er afsluttet, ved at klikke på Vis rapport. Hvis analyseværktøjet anbefaler, at diskenheden defragmenteres, skal du følge trinnene i næste afsnit.

Defragmenter en diskenhed

  1. Hvis værktøjet Diskdefragmentering ikke allerede kører, skal du klikke på Start, pege på Alle programmer, pege på Tilbehør, pege på Systemværktøjer og derefter klikke på Diskdefragmentering.
  2. Klik på den diskenhed, du vil defragmentere.
  3. Klik på Defragmenter for at begynde operationen.
  4. Se status for operationen i vinduet med defragmenteringsoversigten. Fragmenterede filer på disken vises med rødt, sammenhængende filer er blå, og systemfiler er grønne. Målet er at eliminere de fleste af de røde filer i vinduet.

Fejlfinding

Selvom alle brugere har adgang til værktøjet Diskdefragmentering, skal man have administratorrettigheder for at analysere eller defragmentere en diskenhed. Hvis du udføre en defragmentering, skal du være logget på som administrator eller som medlem af den lokale administratorgruppe.Egenskaber

Artikel-id: 305781 - Seneste redigering: 24. februar 2006 - Redigering: 1.1
Oplysningerne i denne artikel gælder:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøgleord: 
kbhowto kbhowtomaster KB305781

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com