Levyn analysoiminen ja eheyttäminen Windows XP:ssä

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 305781 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä vaiheittaiset ohjeet sisältävässä artikkelissa kuvataan, miten levyasemien ylläpito tehdään Windows XP -tietokoneissa. Levyjen analysoiminen ja eheyttäminen voi auttaa ylläpitämään järjestelmän suorituskykyä ja yleistä toimintaa.

Levyaseman analysoiminen

Koska levyaseman eheyttäminen voi kestää kauan (aseman koon, tiedostojen määrän, pirstoutumisprosentin ja järjestelmäresurssien käytettävyyden mukaan), sinun kannattaa analysoida asemat ennen niiden eheyttämistä, jotta voit päättää, kannattaako eheyttämisprosessiin käyttää aikaa.

Voit tarkistaa aseman pirstoutuneet tiedostot ja kansiot seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kaikki ohjelmat, valitse Apuohjelmat, valitse Järjestelmätyökalut ja valitse sitten Levyn eheytys.
  2. Valitse analysoitava asema.
  3. Aloita analysointi valitsemalla Analysoi.
  4. Tarkastele analyysin tuloksia sen valmistumisen jälkeen valitsemalla Näytä raportti. Jos analysointityökalu suosittelee aseman eheyttämistä, toimi seuraavan osan ohjeiden mukaisesti.

Levyaseman eheyttäminen

  1. Jos Levyn eheytys -apuohjelma ei jo ole käynnissä, napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kaikki ohjelmat, Apuohjelmat ja Järjestelmätyökalut ja valitse sitten Levyn eheytys.
  2. Valitse eheytettävä asema.
  3. Aloita toimenpide valitsemalla Eheytä.
  4. Tarkastele toimenpiteen etenemistä eheytyksen tilaikkunassa. Levyn pirstoutuneet tiedostot näkyvät punaisina, yhtenäiset tiedostot sinisinä ja järjestelmätiedostot vihreinä. Tavoite on päästä eroon suurimmasta osasta ikkunan punaista väriä.

Vianmääritys

Vaikka kuka tahansa käyttäjä pystyy käyttämään Levyn eheytys -työkalua, aseman analysoiminen tai eheyttäminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeudet. Jotta voit suorittaa eheytystoimenpiteen, sinun pitää olla kirjautuneena järjestelmänvalvojana tai paikallisen Järjestelmänvalvojat-ryhmän jäsenenä.Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 305781 - Viimeisin tarkistus: 24. helmikuuta 2006 - Versio: 1.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbhowtomaster KB305781

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com