Een schijf analyseren en defragmenteren in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 305781 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In deze stapsgewijze handleiding wordt beschreven hoe u onderhoud op schijfvolumes kunt uitvoeren op Windows XP-computers. Het analyseren en defragmenteren van schijven kan helpen de prestaties en de algemene werking van het systeem te garanderen.

Een schijfvolume analyseren

Aangezien het defragmenteren van een schijfvolume lang kan duren (afhankelijk van de grootte van het volume, het aantal bestanden, het fragmentatiepercentage en de beschikbaarheid van systeembronnen), moet u volumes analyseren voordat u ze defragmenteert om te beslissen of het de moeite waard is om het defragmentatieproces uit te voeren.

Controleren op gefragmenteerde bestanden en mappen op een volume:
  1. Klik op Start, wijs achtereenvolgens Alle programma's, Bureau-accessoires en Systeemwerkset aan en klik op Schijfdefragmentatie.
  2. Klik op het volume dat u wilt analyseren.
  3. Klik op Analyseren om met de analyse te beginnen.
  4. Bekijk de resultaten van de analyse nadat deze is voltooid door te klikken op Rapport weergeven. Als wordt aanbevolen dat het volume wordt gedefragmenteerd, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

Een schijfvolume defragmenteren

  1. Als het hulpprogramma voor schijfdefragmentatie nog niet wordt uitgevoerd, klikt u op Start, wijst u achtereenvolgens Alle programma's, Bureau-accessoires en Systeemwerkset aan en klikt u op Schijfdefragmentatie.
  2. Klik op het volume dat u wilt defragmenteren.
  3. Klik op Defragmenteren om met de bewerking te beginnen.
  4. Bekijk de voortgang van de bewerking in het venster Schijfdefragmentatie. Gefragmenteerde bestanden op de schijf worden rood weergegeven, aaneengesloten bestanden blauw en systeembestanden groen. Het doel is om zo veel mogelijk rood in het venster te verwijderen.

Problemen oplossen

Hoewel alle gebruikers toegang kunnen krijgen tot het hulpprogramma voor schijfdefragmentatie, zijn beheerdersrechten vereist voor het analyseren en defragmenteren van een volume. Als u de defragmentatiebewerking wilt uitvoeren, moet u zijn aangemeld als beheerder of als lid van de lokale groep Administrators.Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 305781 - Laatste beoordeling: woensdag 8 januari 2014 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster KB305781

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com