Lisää Windows XP:n sammutukseen kuluvaa aikaa niin, että prosessit voidaan lopettaa oikein

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 305788 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI305788
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Kun Windows sammutetaan, jokaiselle käynnissä olevalle prosessille annetaan oletusarvoisesti 20 sekuntia aikaa suorittaa lopputoimet. Jos prosessi ei vastaa tämän aikakatkaisuajan kuluessa, Windows tuo näyttöön prosessin Odota, lopeta tehtävä tai peruuta -valintaikkunan, jossa voit valita, odotetaanko vielä 20 sekuntia, lopettaa prosessin tai peruuttaa sammuttamisen.

Aikakatkaisuajan pidentäminen

VAROITUS: Rekisterieditorin virheellinen käyttö saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia, joiden vuoksi käyttöjärjestelmä on ehkä asennettava uudelleen. Microsoft ei voi taata, että Rekisterieditorin virheellisestä käytöstä aiheutuvat ongelmat voidaan ratkaista. Käytät Rekisterieditoria omalla vastuullasi.

Lisätietoja rekisterin muokkaamisesta on Rekisterieditorin (Regedit.exe) ohjeaiheessa "Avaimien ja arvojen muuttaminen" tai Regedt32.exe-ohjelman ohjeaiheissa "Rekisteritietojen lisääminen ja poistaminen" ja "Rekisteritietojen muokkaaminen". Muista varmuuskopioida rekisteri ennen sen muokkaamista. Jos tietokoneessasi on Windows NT- tai Windows 2000 -käyttöjärjestelmä, päivitä myös korjauslevyke (ERD).

Jos haluat pidentää tätä aikakatkaisuaikaa, voit muokata rekisterin arvoa. Oletusarvoisen aikakatkaisuajan arvo (20 sekuntia) tallennetaan WaitToKillAppTimeout-arvoon seuraavassa rekisteriavaimessa:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Tämä arvo ilmoitetaan millisekunteina. Voit muokata tätä arvoa Rekisterieditorilla ja käynnistää sitten tietokoneen niin, että muutos tulee voimaan.

HUOMAUTUS: Yleensä sammutusaikaa ei kannata pidentää. Jos esimerkiksi tapahtuu sähkökatkos, UPS (Uniterruptible Power Supply) ei välttämättä pysty tarjoamaan tietokoneelle varavirtaa tarpeeksi kauan, jotta kaikki prosessit ja käyttöjärjestelmä pystyttäisiin sammuttamaan oikein.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 305788 - Viimeisin tarkistus: 10. syyskuuta 2001 - Versio: 1.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kbhowto kbhowtomaster KB305788

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com