DVD-toiston vianmääritys Windows XP:n Windows Media Playerissa

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 306318 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI306318
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Windows Media Playerin DVD-toiston tuki vaatii joko laitteiston tai ohjelmallisen koodauksen purkamisen sekä tuetun DVD-aseman. Kun nämä ovat olemassa, Windows Media Player tarjoaa DVD-ominaisuudet ja kokoonpanomääritykset käyttöliittymässä.

DirectShow'n DVD-toisto käyttää videolaitteiston kehittyneitä ominaisuuksia, kuten Video Mixing Rendereriä (VMR).

Enemmän tietoa

Vianmääritys

Voit suorittaa DVD-toiston vianmäärityksen seuraavasti:
 1. Varmista, että asennettuna on yhteensopiva koodauksen purkuohjelma: Valitse Windows Media Playerin Työkalut-valikosta Asetukset ja tarkista, onko DVD-välilehti käytettävissä. Jos yhteensopivaa koodauksen purkuohjelmaa ei ole asennettu oikein, DVD-välilehti ei ole käytettävissä.

  Lisätietoja yhteensopivan koodauksen purkuohjelman asennuksen varmistamisesta on artikkelissa Q306331, joka tämän artikkelin Lisätietoja-kohdassa olevassa luettelossa.
 2. Jos et pysty toistamaan jotakin DVD-levyä onnistuneesti, kokeile jonkin muun levyn toistamista varmistaaksesi, että ongelma ei johdu DVD-levystä.
 3. Jos ongelmat jatkuvat, testaa DVD-koodauksen purkuohjelman mukana toimitettua toisto-ohjelmaa (jos sellainen on). Jos tämä ohjelma ei toimi, myöskään Windows Media Player ei toimi. Muuta vianmääritystä ei kannata suorittaa, ennen kuin koodauksen purkuohjelman mukana toimitettu toisto-ohjelma toimii oikein. Kysy lisätietoja koodauksen purkuohjelman toimittajalta.
 4. Kun olet varmistanut, että koodauksen purkuohjelman mukana toimitettu toisto-ohjelma toimii oikein, kokeile DVD-koodauksen purkuohjelman uudelleenasentamista ja mahdollisten ohjelmakorjausten asentamista.
 5. Yritä toistaa jotain muuta DirectShow'ta käyttävää mediatiedostoa, kuten .wmv-tiedostoa, Mplayer2.exe-ohjelmalla. Käynnistä MPlayer2.exe napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Suorita, kirjoittamalla mplayer2 ja valitsemalla OK.
 6. Yritä vähentää videolaitteiston kiihdytystä Windows Media Playerissa seuraavasti:

  • Valitse Windows Media Playerin Työkalut-valikosta Asetukset.
  • Siirrä Suorituskyky-välilehden Videokiihdytys-kohdan liukusäädin lähemmäksi Ei mitään -asetusta ja valitse sitten OK.
  Jos tämän tekeminen antaa mahdollistaa DVD-levyjen toistamisen, se ilmaisee, että näyttösovittimessa tai näytönohjaimessa on ongelma. Saatat pystyä hankkimaan päivitetyn ohjaimen näyttösovittimen valmistajalta.
 7. Seuraava vianmääritystoimi on pienentää näytön asetuksia seuraavasti:

  • Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita ja kirjoita Avaa-ruutuun desk.cpl. Voit myös napsauttaa työpöydän tyhjää aluetta hiiren kakkospainikkeella ja valita Ominaisuudet.
  • Siirrä Asetukset-välilehdessä näytön tarkkuuden liukusäädin kohtaan 800 X 600.
  • Valitse värilaaduksi 16-bittinen väri ja valitse sitten OK.
  Jotkin näytönohjaimet eivät pysty tukemaan DVD-toistoa suurilla tarkkuuksilla ja värien määrillä. Jos tämä ratkaisu toimii, saatat pystyä toistamaan DVD-levyn suuremmilla tarkkuuksilla ja värien määrillä päivitetyn ohjaimen kanssa.
Yleisesti ottaen toisto-ongelmat aiheutuvat ongelmista asennetun koodauksen purkuohjelman kanssa. Koodauksen purkuohjelma ei välttämättä ole yhteensopiva Windows XP:n kanssa, joten kysy lisätietoja yhteensopivuudesta ja päivityksistä koodauksen purkuohjelman valmistajalta.

Seuraavassa Microsoft Windows Hardware Compatibility List -luettelossa ovat hyväksytyt DVD-koodauksen purkuohjelmat:
http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx
Saat lisätietoja napsauttamalla alla olevaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
306331 Windows XP:n Windows Media Playerin tukemat MPEG-2-DVD-koodauksen purkuohjelmat (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Tässä artikkelissa mainitut kolmansien osapuolten tuotteet ovat Microsoftista riippumattomien yritysten valmistamia. Microsoft ei anna näiden tuotteiden suorituskykyä tai luotettavuutta koskevaa takuuta.
Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
283658 Laitteiden hallinta Windows XP:ssä

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 306318 - Viimeisin tarkistus: 30. syyskuuta 2004 - Versio: 5.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows Media Player 8.01
 • Microsoft Windows Media Player 8.01
Hakusanat: 
kbinfo kbtshoot KB306318
Tätä KB-artikkelia ei enää päivitetä
Tämä artikkeli koskee tuotteita, joille Microsoft ei enää tarjoa tukea. Tämän vuoksi artikkeli tarjotaan sellaisenaan, eikä sitä enää päivitetä.

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com