A DVD-lejátszással kapcsolatos problémák elhárítása a Windows Media Player for Windows XP programban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 306318 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows Media Player DVD-lejátszási támogatásához támogatott hardveres vagy szoftveres dekóder és támogatott DVD-meghajtó szükséges. Ha ezek rendelkezésre állnak, a Windows Media Player felhasználói felületén megjelennek a DVD-vel kapcsolatos szolgáltatások és beállítások.

A DirectShow által nyújtott DVD-lejátszás kihasználja a videokártyák speciális szolgáltatásait, például a videokeverő-leképezőeszközt.

További információ

Hibaelhárítás

A DVD-lejátszással kapcsolatos hibák elhárítása:
 1. A megfelelő dekóder telepítésének ellenőrzése: A Windows Media Player programban kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, és ellenőrizze, hogy megjelenik-e a DVD lap. Ha nincs megfelelően telepített kompatibilis dekóder, a DVD lap nem áll rendelkezésre.

  A telepített kompatibilis dekóder ellenőrzéséhez a jelen cikk további információkat tartalmazó részének végén található listában felsorolt, 306331. számú cikk nyújt segítséget.
 2. Ha nem sikerül a DVD-lejátszás, próbáljon lejátszani egy másik lemezt, hogy kizárja a hibás lemeztartalom lehetőségét.
 3. Ha továbbra is jelentkezik a hiba, próbálkozzon a lejátszással a DVD-dekóderrel kapott lejátszóprogramban (ha kapott ilyet). Ha ez a kombináció nem megfelelő, a Windows Media Player sem lesz képes a lejátszásra. További hibaelhárítás nem biztosítható, amíg a natív lejátszó nem működik megfelelően a dekóderrel. További felvilágosításért forduljon a dekóder forgalmazójához.
 4. Miután meggyőződött arról, hogy a natív lejátszó megfelelően működik a dekóderrel, próbálkozzon a DVD-dekóder újratelepítésével és a szükséges javítások telepítésével.
 5. Kíséreljen meg lejátszani más, olyan médiafájlokat, amelyekhez szintén szükséges a DirectShow, próbálkozzon például egy .wmv fájlnak az Mplayer2.exe programmal való lejátszásával. Az Mplayer2.exe program indításához kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az mplayer2 parancsot, és kattintson az OK gombra.
 6. Próbálkozzon a videohardver-gyorsítás szintjének csökkentésével a Windows Media Player programban:

  • A Windows Media Player programban kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára.
  • A Teljesítmény lapon a Videogyorsítás csoportban húzza a csúszkát a Nincs beállítás felé, majd kattintson az OK gombra.
  Ha ezzel lehetővé válik a DVD-lejátszás, az azt jelzi, hogy a videokártya vagy annak illesztőprogramja hibás. Elképzelhető, hogy a videokártya gyártójától beszerezhető egy frissebb illesztőprogram.
 7. A hibaelhárítás következő lépése a megjelenítési beállítások szintjének csökkentése:

  • Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, és írja be a desk.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe. Kattintson a jobb gombbal az asztal egy üres területére, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  • A Beállítások lapon húzza a képernyőfelbontás csúszkáját a 800 x 600 értékhez.
  • A színminőségnél válassza a 16 bites beállítást, majd kattintson az OK gombra.
  Bizonyos képernyőillesztők nem támogatják a DVD-lejátszást nagyobb felbontásoknál és színmélységeknél. Ha ez megoldja a problémát, egy frissített illesztőprogrammal nagyobb színmélység és felbontás mellett is működhet a DVD-lejátszás.
A hibákat általában a telepített dekóder okozza, de az is előfordulhat, hogy a dekóder nem kompatibilis a Windows XP rendszerrel. A kompatibilitással és a frissítéssel kapcsolatos információkat a gyártótól kaphatja meg.

A Microsoft Windows alábbi hardverkompatibilitási listája tartalmazza a jóváhagyott DVD-dekódereket.
http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
306331 A Windows XP és a Windows Vista rendszerhez készült Windows Media Player programban támogatott szoftveres MPEG-2 DVD-dekóderek
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
283658 Útmutató: Eszközkezelés Windows XP rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306318 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 12. - Verziószám: 5.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Media Player 8.01
 • Microsoft Windows Media Player 8.01
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot KB306318
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com