Útmutató: A Kért távsegítség házirend beállítása vagy letiltása Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 306496 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU306496
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft Windows XP rendszer Kért távsegítség szolgáltatásával segítséget lehet kérni a megadott személytől e-mail vagy a Windows Messenger alkalmazás használatával. Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként lehet beállítani vagy letiltani a Kért távsegítség szolgáltatást csoportházirend-beállítások segítségével.

Megjegyzés: Az alábbi műveleteket azon a számítógépen kell végrehajtani, amelyet a távsegítséget kérő személy használ.


A Kért távsegítség házirend letiltása

A rendszergazdák letilthatják a Kért távsegítség házirendet, ha nem szeretnék, hogy a felhasználók igénybe vehessék ezt a szolgáltatást.
 1. Jelentkezzen be helyi rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóként.
 2. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be a gpedit.msc parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a Kért távsegítség házirendet a
  Házirend: Helyi számítógép\Számítógép konfigurációja\Felügyeleti sablonok\Rendszer\Távsegítség
  útvonalon.
 4. Kattintson duplán a Kért távsegítség elemre.
 5. Jelölje be a Kért távsegítség tulajdonságai párbeszédpanel Letiltva választógombját, kattintson az Alkalmaz gombra, végül pedig az OK gombra.
 6. Zárja be a Csoportházirendobjektum-szerkesztő beépülő modult.
Ha ez a beállítás van megadva, akkor a Távsegítség szolgáltatás indításakor a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
A jelenlegi rendszerbeállítás nem teszi lehetővé távsegítségre vonatkozó meghívás küldését.
Megjegyzés: Amennyiben a Kért távsegítség házirend le van tiltva, a szakértők Távsegítség felajánlása szolgáltatást futtató számítógépei nem létesíthetnek kapcsolatot a segítséget kérő felhasználók számítógépeivel. A szakértők Távsegítség felajánlása szolgáltatást futtató számítógépei és a segítséget kérők számítógépei közötti kapcsolatlétesítés engedélyezéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
826088 Nem nyújthat segítséget kezdő felhasználók számítógépének, ha a Kért távsegítség házirend le van tiltva (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)A Kért távsegítség házirend engedélyezése és beállítása

Ha a Kért távsegítség szolgáltatás engedélyezve van a számítógépen, akkor a felhasználó segítséget kérhet másoktól, és engedélyezheti nekik, hogy kapcsolatot létesítsenek számítógépével. A Kért távsegítség házirendhez további beállítások is megadhatók.

A Kért távsegítség házirend engedélyezése és beállítása

 1. Jelentkezzen be helyi rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóként.
 2. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be a gpedit.msc parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a Kért távsegítség házirendet a
  Házirend: Helyi számítógép\Számítógép konfigurációja\Felügyeleti sablonok\Rendszer\Távsegítség
  útvonalon.
 4. Kattintson duplán a Kért távsegítség elemre.
 5. Jelölje be a Kért távsegítség tulajdonságai párbeszédpanel Engedélyezve választógombját.
 6. A számítógép távvezérlésének engedélyezése listában az alábbi lehetőségek közül választhat.
  • A segítők csak megtekinthetik a számítógépet
  • A segítők vezérelhetik a számítógépet

   Megjegyzés: Miután a segítséget nyújtó személy kapcsolatot létesített a segítséget kérő felhasználó számítógépével, az előbbinek lehetősége van a számítógép vezérlésére. Ezt a lehetőséget A segítők csak megtekinthetik a számítógépet listaelemmel tilthatja le.
 7. A két Jegy maximális ideje (érték és egység) mezőben adja meg, hogy legfeljebb mennyi ideig érvényes a jegy. Ez a beállítás felülírja a számítógép összes egyéb vonatkozó beállítását.
 8. Kattintson a Kért távsegítség tulajdonságai párbeszédpanel Alkalmaz, majd OK gombjára.
 9. Zárja be a Csoportházirendobjektum-szerkesztő beépülő modult.

  Megjegyzés: Ha a Nem konfigurált választógombot jelöli be, a felhasználóknak továbbra is lehetőségük van távsegítségre vonatkozó meghívásokat küldeni. A Kért távsegítség házirend szükség esetén a Vezérlőpulton is beállítható: ehhez nyissa meg a Rendszertulajdonságok párbeszédpanelt, majd kattintson a Távoli használat fülre. Az alapértelmezett beállítások az alábbiak.
  • A Kért távsegítség szolgáltatás engedélyezve van.
  • A Távvezérlés szolgáltatás engedélyezett. A Speciális gombra kattintva megtekintheti a vonatkozó beállítást.
  • A felkérések érvényességének időkorlátja 30 nap.

Hivatkozások

A Távsegítség szolgáltatásról a Windows XP rendszer Távsegítség szolgáltatását ismertető cikkben olvashat bővebben. (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306496 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 22. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Messenger 4.6
 • Microsoft Windows Messenger 4.5
 • Microsoft Windows Messenger 4.0
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbnetwork KB306496
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com