Artikkelin tunnus: 306524 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Jos tietokoneessasi on tallentava CD-asema, voit varmuuskopioida tiedostot tai kansiot CD-R- tai CD-RW-levylle. Tässä artikkelissa kuvataan, miten tiedostot tai kansiot varmuuskopioidaan CD-R- tai CD-RW-levylle.


Tiedostojen ja kansioiden kopioiminen CD-levylle

Voit kopioida tiedostot ja kansiot CD-levylle seuraavasti:
 1. Aseta tyhjä kirjoitettava CD-levy CD-asemaan.
 2. Kaksoisnapsauta Oma tietokone -kuvaketta ja valitse sitten tiedostot tai kansiot, jotka haluat kopioida CD-levylle. Jos haluat valita useita tiedostoja, pidä CTRL-näppäintä painettuna ja napsauta haluamiasi tiedostoja.
 3. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:
  • Kopioi tämä tiedosto
  • Kopioi tämä kansio
  • Kopioi valitut kohteet
 4. Valitse Kopioi kohteita -valintaikkunassa tallentava CD-asema ja valitse Kopioi.
 5. Kaksoisnapsauta Oma tietokone -toiminnossa tallentavan CD-aseman kuvaketta.

  Windows tuo näyttöön alueen, jossa tiedostot ovat väliaikaisesti ennen niiden kopioimista CD-levylle. Tarkista, että ne tiedostot, jotka aiot kopioida CD-levylle, näkyvät CD-levylle tallennettavat tiedostot -kohdassa.
 6. Valitse CD-tallennustehtävät-kohdassa Tallenna CD-levylle.
 7. Kun ohjattu CD-levylle tallentaminen käynnistyy, noudata ohjatun toiminnon ohjeita.
 8. Kun toiminto on valmis, näyttöön tulee valintaikkuna, jossa voit valita toisen samanlaisen CD-levyn luomisen. Jos haluat luoda useita kopioita samasta CD-levystä, valitse Kyllä, tee kopio tästä CD-levystä ja aseta uusi, tyhjä CD-levy CD-asemaan. Noudata ohjatun toiminnon ohjeita. HUOMAUTUS: Kun olet kopioinut tiedostot tai kansiot CD-levylle, kannattaa tarkistaa CD-levyn sisältö ja varmistaa, että tiedostot kopioitiin.

Tallentavan CD-aseman väliaikaisten tiedostojen poistaminen

Voit poistaa tiedostot ja kansiot tallentavan CD-aseman väliaikaisten tiedostojen alueelta seuraavasti:
 1. Kaksoisnapsauta Oma tietokone -kuvaketta ja kaksoisnapsauta sitten tallentavaa CD-asemaa.

  Windows tuo näyttöön alueen, jossa tiedostot ovat väliaikaisesti ennen niiden kopioimista CD-levylle. Tällä alueella olevat tiedostot näkyvät CD-levylle tallennettavat tiedostot -kohdassa.
 2. Valitse CD-tallennustehtävät-kohdassa Poista väliaikaiset tiedostot.

  Windows poistaa väliaikaisten tiedostojen alueella olevat tiedostot ja kansiot ja siirtää ne Roskakoriin. HUOMAUTUS: Kun poistat tämän alueen sisällön, uusia tiedostoja ja kansioita voidaan kopioida alueelle CD-levylle kopioimista varten. Tiedostoja ei poisteta niiden alkuperäisestä sijainnista tietokoneessa tai CD-levyllä.

Vianmääritys

 • Vanhat tallentavat CD-asemat eivät välttämättä pysty tallentamaan tietoja CD-RW-levyille (eli polttamaan CD-RW-levyjä). Voit korjata ongelman käyttämällä tallentavassa CD-asemassa CD-R-levyjä.
 • Voit poistaa CD-RW-levyjen tiedot ja tallentaa niihin tietoa uudelleen, mutta levyt eivät välttämättä toimi muissa laitteissa (kuten CD-soittimissa). Voit korjata ongelman kirjoittamalla tiedot tallentavassa CD-asemassa CD-R-levyille. Näille levyille voi tallentaa tiedot vain yhden kerran, mutta ne toimivat useimmissa CD-soittimissa ja -asemissa.
 • Tallentaminen CD-levylle voi epäonnistua aika ajoin. Voit ratkaista tämän ongelman jollakin seuraavista tavoista:
  • Eheytä kiintolevy säännöllisesti. Voit käynnistää Levyn eheytys -apuohjelman napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Kaikki ohjelmat, Apuohjelmat ja Järjestelmätyökalut ja valitsemalla sitten Levyn eheytys.
  • Tarkista kiintolevyn virheet säännöllisesti. Voit tarkistaa kiintolevyn tiedostojärjestelmävirheet ja vioittuneet sektorit virheentarkistustyökalun avulla seuraavasti:
   1. Kaksoisnapsauta Oma tietokone -kuvaketta ja valitse sitten tarkistettava paikallinen kiintolevy.
   2. Valitse Tiedosto-valikosta Ominaisuudet.
   3. Valitse Työkalut-välilehden Virheentarkastus-kohdassa Etsi.
   4. Valitse Levyn tarkistuksen asetukset -kohdassa Etsi ja yritä korjata virheelliset sektorit -valintaruutu.
  • Vapauta tarpeeksi kiintolevytilaa tiedostoille, jotka haluat tallentaa CD-levylle. Voit vapauttaa kiintolevytilaa Levyn siivous -apuohjelmalla. Voit käynnistää Levyn siivous -apuohjelman napsauttamalla Käynnistä-painiketta, valitsemalla Kaikki ohjelmat, Apuohjelmat ja Järjestelmätyökalut ja valitsemalla sitten Levyn siivous.
  • Ennen kuin käynnistät tallennuksen, sulje kaikki muut ohjelmat (kuten näytönsäästäjät ja virustentorjuntaohjelmat) ja vältä käynnistämästä ohjelmia, jotka saattavat keskeyttää tallennusprosessin.
Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 306524 - Viimeisin tarkistus: 15. toukokuuta 2011 - Versio: 2.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Hakusanat: 
kbbackup kbhowto kbhowtomaster KB306524

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com