Adatok CD-re írása Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 306524 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ha a számítógép rendelkezik CD-íróval, biztonsági mentést készíthet fájlokról vagy mappákról úgy, hogy átmásolja azokat egy írható CD-re (CD-R) vagy újraírható CD-re (CD-RW). Ez a cikk a fájlok vagy mappák CD-re, illetve újraírható CD-re történő biztonsági mentését ismerteti.


Fájlok és mappák CD-re írása

Fájlok és mappák CD-re írásához tegye a következőket:
 1. Helyezzen be egy üres, írható CD-t a CD-íróba.
 2. Kattintson duplán a Sajátgép ikonra, majd jelölje ki a CD-re írandó fájlokat és mappákat. Több fájl kijelöléséhez tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, miközben a kívánt fájlokat kijelöli.
 3. Kattintson az alábbi lehetőségek valamelyikére:
  • A fájl másolása
  • A mappa másolása
  • A kijelölt elemek másolása
 4. Az Elemek másolása párbeszédpanelen kattintson a CD-íróra, majd a Másolás gombra.
 5. A Sajátgép ablakban kattintson duplán a CD-íróra.

  A Windows megjelenít egy ideiglenes területet, ahol a fájlokat tartja, mielőtt átmásolja őket a CD-re. Ellenőrizze, hogy a CD-re írandó fájlok és mappák láthatók-e A fájlok készen állnak a CD-re írásra területen.
 6. A CD-írási feladatok területen kattintson a CD-re írás gombra.
 7. A CD-írás varázsló elindulása után kövesse annak utasításait.
 8. A művelet befejeztével a varázsló megjelenít egy jelölőnégyzetet, amelynek bejelölésével az előbb megírt CD még egyszer felírható. Ha egy CD-ből több példányt is létre kíván hozni, kattintson az Igen, még egy CD-re kiírom ezeket a fájlokat lehetőségre, majd helyezzen be egy másik üres, írható CD-t a CD-íróba, és kövesse a varázsló utasításait. MEGJEGYZÉS: A fájlok, illetve mappák CD-re írását követően érdemes megtekinteni a CD tartalmát, hogy a rendszer valóban átmásolta-e a fájlokat.

A CD-író ideiglenes fájljainak törlése

A CD-író ideiglenes tárolóterületén lévő fájlok és mappák törléséhez tegye a következőket:
 1. Kattintson duplán a Sajátgép ikonra, majd kattintson duplán a CD-íróra.

  A Windows megjelenít egy ideiglenes tárolóterületet, ahol a fájlokat tartja, mielőtt átmásolja őket a CD-re. Az ezen a területen tartózkodó fájlok és mappákA fájlok készen állnak a CD-re írásra szöveg alatt láthatók.
 2. A CD-írási feladatok területen kattintson Az ideiglenes fájlok törlése parancsra.

  A Windows törli az ideiglenes tárolóterületen lévő fájlokat és mappákat, majd a Lomtárba helyezi azokat. MEGJEGYZÉS: Az ideiglenes tárolóterületen lévő fájlok és mappák törlésével területet biztosít egy újabb, CD-re írandó fájl- és mappakészlet számára. A rendszer csak az ideiglenes területről törli a fájlokat, az eredeti és a CD-n lévő fájlok sértetlenül maradnak.

Hibaelhárítás

 • Régebbi CD-írók esetleg nem képesek CD-RW-lemezek írására. A probléma megkerüléséhez a CD-írót CD-R-lemezek írására használja.
 • Az újraírható CD-k törölhetők, majd ismét használhatók, de előfordulhat, hogy bizonyos eszközök, például audió CD-lejátszók, nem tudják azokat kezelni. A probléma megkerüléséhez a CD-írót CD-R-lemezek írására használja. Ezek a CD-k csak egyszer írhatóak, viszont csaknem minden CD-lejátszó és CD-ROM-meghajtó képes a lejátszásukra.
 • Időnként előfordulhat, hogy a CD-írás nem sikerül. A probléma az alább ismertetett módszerekkel oldható meg:
  • Rendszeresen töredezettségmentesítse a merevlemezt. A Lemeztöredezettség-mentesítő indításához mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök menüpontjára, végül pedig kattintson a Lemeztöredezettség-mentesítő parancsra.
  • Rendszeresen ellenőrizze, hogy van-e hiba a merevlemezen. A Hibaellenőrzés eszközzel fájlrendszer-hibákat és hibás szektorokat kereshet a merevlemezen:
   1. Kattintson duplán a Sajátgép ikonra, és kattintson az ellenőrizni kívánt merevlemezre.
   2. Kattintson a Fájl menü Tulajdonságok parancsára.
   3. Kattintson az Eszközök lapon a Hibaellenőrzés szakasz Ellenőrzés gombjára.
   4. Jelölje be a Lemezellenőrzés beállításai szakasz Szektorhibák keresése és kísérlet a javításukra jelölőnégyzetét.
  • Győződjön meg arról, hogy elegendő merevlemez-terület áll rendelkezésre a fájlok CD-re írásához. A Lemezkarbantartó eszközzel helyet szabadíthat fel a merevlemezen. A Lemezkarbantartó indításához mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök menüpontjára, végül pedig kattintson a Lemezkarbantartó parancsra.
  • Az írási folyamat megkezdése előtt zárjon be minden más programot (például képernyőkímélő programot és vírusellenőrző szoftvert), és mellőzze olyan alkalmazások futtatását, amelyek megszakíthatják az írási műveletet.
Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306524 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 17. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbhowto kbtshoot kbbackup KB306524
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com