Gegevens kopiëren naar een CD in Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 306524 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Als uw computer is uitgerust met een compact disc (CD)-recorder, kunt u bestanden of mappen terug naar een compact disc-recordable (CD-R) of herschrijfbare cd (CD-RW). In dit artikel wordt beschreven hoe u back-up van bestanden of mappen naar een CD-R of CD-RW.


Bestanden en mappen naar een CD kopiëren

Bestanden en mappen naar een CD kopiëren:
 1. Plaats een lege beschrijfbare CD in de cd-recorder.
 2. Dubbel klik opMijn Computer, en klik vervolgens op bestanden of mappen die u wilt kopiëren naar de cd-rom. Meer dan één bestand wilt selecteren, houdt u CTRL ingedrukt terwijl u op de gewenste bestanden klikt.
 3. Klik op een van de volgende opties:
  • Dit bestand kopiëren
  • Deze map kopiëren
  • De geselecteerde items kopiëren
 4. In deItems kopiërenhet dialoog venster, klikt u op de cd-recorder en klik vervolgens opKopiëren.
 5. Dubbel klik op de cd-recorder in deze Computer.

  Windows geeft een tijdelijk gebied waar de bestanden worden bewaard voordat ze naar de CD worden gekopieerd. Controleer of de bestanden en mappen die u wilt kopiëren naar de CD worden weer gegeven onderBestanden zijn voorbereid om op cd te Zetten.
 6. OnderCd-R-taken, klik opSchrijven naar CD.
 7. Nadat de Wizard CD branden is gestart, volgt u de instructies in de wizard.
 8. Wanneer het proces is voltooid, geeft de wizard een selectie vakje voor u maken, zoals u zojuist hebt gemaakt een andere CD kiezen. Als u meerdere kopieën van dezelfde CD maken wilt, klikt u opJa, deze bestanden op een andere CD zettenen plaats een lege, beschrijfbare CD in de cd-recorder. Volg de aanwijzingen in de wizard.OPMERKING: Nadat u bestanden of mappen naar de CD kopieert, is het handig om de CD bekijken om te controleren of de bestanden zijn gekopieerd.

Verwijder tijdelijke bestanden van cd-recorder

Bestanden en mappen uit het tijdelijke opslag gebied voor cd-recorder verwijderen:
 1. Dubbel klik opMijn Computer, en dubbel klik op de cd-recorder.

  Windows geeft een tijdelijk opslag gebied waar de bestanden worden bewaard voordat ze naar de CD worden gekopieerd. Bestanden of mappen in het tijdelijke opslag gebied worden vermeld onderBestanden zijn voorbereid om op cd te Zetten.
 2. OnderCd-R-taken, klik opTijdelijke bestanden verwijderen.

  Windows de bestanden en mappen uit het tijdelijke opslag gebied verwijderd en naar de Prullenbak verplaatst.OPMERKING: Als u de inhoud van het tijdelijke opslag gebied verwijdert, maakt u het gebied beschikbaar voor andere bestanden en mappen die u wilt kopiëren naar de cd-rom. De bestanden worden niet verwijderd uit de oorspronkelijke locatie op uw computer of vanaf de CD.

Problemen oplossen

 • Oudere cd-recorders kunnen niet maken (of "branden") CD-RW-schijven. Gebruik de cd-recorder back-up van gegevens naar CD-R's dit probleem op te lossen.
 • U kunt wissen en opnieuw gebruiken van CD-RW-schijven, maar de schijven wordt niet afgespeeld in andere apparaten (zoals cd-spelers voor audio). Gebruik de cd-recorder back-up van gegevens op CD-R's dit probleem op te lossen. Deze schijven kunnen slechts eenmaal worden geschreven, maar ze in de meeste cd-spelers en cd-romstations worden afgespeeld.
 • Cd-opname kan met tussenpozen mislukken. Dit probleem wilt oplossen, gebruikt u een van de volgende methoden:
  • Defragmenteer de vaste schijf regelmatig. Om Defragmentatie te starten, klikt u opStart, wijsAlle programma's, wijsAccessoires, wijsSysteem werk set, en klik vervolgens opSchijfdefragmentatie.
  • Controleer regelmatig uw vaste schijf op fouten. Het hulp programma fout controle kunt u controleren op fouten in het bestands systeem en beschadigde sectoren op de vaste schijf:
   1. Dubbel klik opMijn Computer, en klik vervolgens op de lokale vaste schijf die u wilt controleren.
   2. Op deBestandmenu, klikt u opEigenschappen.
   3. Klik op deHulp programma'stabblad en klik vervolgens opNu controlerenin deFout controlesectie.
   4. In deOpties voor schijf controlesectie, selecteer deZoeken en repareren van beschadigde sectorenselectie vakje.
  • Zorg ervoor dat u voldoende schijfruimte voor de bestanden die u wilt branden naar CD vrij. Schijfopruiming kunt u ruimte vrijmaken op de vaste schijf. Open Schijfopruiming, klikt u opStart, wijsAlle programma's, wijsAccessoires, wijsSysteem werk set, en klik vervolgens opSchijfopruiming.
  • Voordat u de opname start, sluit alle andere programma's (zoals schermbeveiligingen en anti virus software) en geen programma's die kunnen onderbreken.
Eigenschappen

Artikel ID: 306524 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbhowtomaster kbhowto kbtshoot kbbackup kbmt KB306524 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:306524

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com