HOW TO: Kopiere informasjon til en CD-ROM i Windows XP

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 306524 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Hvis datamaskinen er utstyrt med en CD-brenner, kan du lagre sikkerhetskopier av filer og mapper på en CD-R eller CD-RW. Denne artikkelen beskriver hvordan du tar sikkerhetskopier av filer eller mapper på en CD-R eller en CD-RW.


Kopiere filer og mapper til en CD-ROM

Slik kopierer du filer og mapper til en CD-ROM:
 1. Sett inn en tom, skrivbar CD-ROM i CD-brenneren.
 2. Dobbeltklikk Min datamaskin, og klikk deretter filene eller mappene du vil kopiere til CD-ROMen. Hold nede Ctrl mens du klikker filene du vil ha med, for å velge flere enn én fil.
 3. Klikk et av følgende alternativer:
  • Kopier denne filen
  • Kopier denne mappen
  • Kopier de merkede elementene
 4. I dialogboksen Kopier elementer klikker du CD-brennerstasjonen og deretter Kopier.
 5. I Min datamaskin dobbeltklikker du CD-brennerstasjonen.

  I Windows vises et midlertidig område der filene holdes før de kopieres til CD-ROMen. Kontroller at filene og mappene du vil kopiere til CD-ROMen, vises under Filer som er klare til å legges på CDen.
 6. Under CD-brenningsoppgaver klikker du Skriv til CD.
 7. Når CD-brenningsveiviseren har startet, følger du instruksjonene i veiviseren.
 8. Når prosessen er fullført, viser veiviseren en avmerkingsboks der du kan velge å opprette en ny CD-ROM lik den du akkurat opprettet. Hvis du vil opprette flere kopier av samme CD-ROM, klikker du Ja, brenn de samme filene på en annen CD og setter inn en tom, skrivbar CD-ROM i CD-brenneren. Følg instruksjonene i veiviseren. Obs! Når du har kopiert filer eller mapper til CD-ROMen, er det lurt å vise CD-ROMen for å få bekreftet at filene er kopiert.

Slette midlertidige filer for CD-brenneren

Slik sletter du filer og mapper fra det midlertidige lagringsområdet for CD-brenneren:
 1. Dobbeltklikk Min datamaskin, og dobbeltklikk deretter CD-brennerstasjonen.

  I Windows vises et midlertidig lagringsområde der filer holdes før de kopieres til CD-ROMen. Filer eller mapper som finnes på det midlertidige lagringsområdet, vises under Filer som er klare til å legges på CDen.
 2. Under CD-brenningsoppgaver klikker du Slett midlertidige filer.

  Filene og mappene i det midlertidige lagringsområdet slettes og flyttes til papirkurven. Obs! Når du sletter innholdet på et midlertidig lagringsområde, gjør du området tilgjengelig for et nytt sett med filer og mapper som du vil kopiere til CD-ROMen. Filene slettes ikke fra sin opprinnelige plassering på datamaskinen eller fra CD-ROMen.

Feilsøking

 • Eldre CD-brennere oppretter (eller "brenner") kanskje ikke CD-RW-plater. Bruk CD-brenneren til å lage sikkerhetskopi av informasjonen på CD-R-plater for å løse dette problemet.
 • Du kan slette og bruke CD-RW-plater på nytt, men det kan være platene ikke kan spilles av på andre enheter (for eksempel lyd-CD-spillere). Bruk CD-brenneren til å lage sikkerhetskopi av informasjonen på CD-R-plater for å løse dette problemet. Disse platene kan bare skrives til én gang, men de kan spilles av med de fleste CD-spillere og CD-ROM-stasjoner.
 • CD-brenningen kan mislykkes midlertidig. Bruk en av følgende metoder for å løse dette problemet.
  • Defragmenter harddisken regelmessig. Du starter Diskdefragmentering ved å klikke Start og peke på Alle programmer. Velg Tilbehør, pek på Systemverktøy, og klikk deretter Diskdefragmentering.
  • Se etter feil på harddisken regelmessig. Du kan bruke feilsøkingsverktøyet for å se etter filsystemfeil og ugyldige sektorer på harddisken:
   1. Dobbeltklikk Min datamaskin, og klikk deretter den lokale disken du vil kontrollere.
   2. Klikk EgenskaperFil-menyen.
   3. Klikk kategorien Verktøy og deretter Kontroller i delen Feilsøking.
   4. I delen Alternativer for diskkontroll klikker du for å merke av for Søk etter og forsøk å reparere skadede sektorer.
  • Sørg for å ha nok ledig harddiskplass til filene du vil brenne til CD-ROM. Du kan bruke Diskopprydding til å frigjøre plass på harddisken. Du åpner Diskopprydding ved å klikke Start og peke på Alle programmer. Velg Tilbehør, pek på Systemverktøy, og klikk deretter Diskopprydding.
  • Før du starter brenningen, lukker du alle andre programmer (for eksempel skjermbeskyttere og antivirusprogrammer) og unngår å starte programmer som kan forstyrre brenningen.
Egenskaper

Artikkel-ID: 306524 - Forrige gjennomgang: 20. mars 2003 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
kbhowto kbhowtomaster kbbackup KB306524

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com