Útmutató: Képernyőn megjelenő betűtípusok élesítése a Windows XP rendszer ClearType szolgáltatásával

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 306527 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a részletes útmutató bemutatja a ClearType szolgáltatás engedélyezésének módját: ezzel a módszerrel tehetők élesebbé a Windows XP rendszer által megjelenített betűtípusok. A ClearType a képernyőn látható betűtípusok széleinek simításával javítja az olvashatóságot: a ClearType különösen a folyadékkristályos megjelenítőeszközökön, például a TFT-monitorokon és a hordozható számítógépek képernyőjén hatékony.

A ClearType szolgáltatás engedélyezése

A ClearType funkciót az alábbi módon engedélyezheti a képernyőn megjelenő betűtípusokhoz.
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Megjelenés és témák, végül pedig a Képernyő hivatkozásra.
  2. Kattintson a Megjelenés lap Hatások gombjára.
  3. Jelölje be A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása jelölőnégyzetet, és válassza a legördülő lista ClearType elemét.

A ClearType szolgáltatás testreszabása

A ClearType szolgáltatás kontrasztbeállítását tetszés szerint meg is változtathatja. Noha a Windows XP rendszerben nincs erre szolgáló eszköz vagy beállítás, a Microsoft következő webhelyéről letölthető a ClearType be- és kikapcsolására, valamint a kontraszt beállítására alkalmas segédprogram:
http://www.microsoft.com/typography/cleartype/cleartypeactivate.htmHibaelhárítás

Homályos kép látható a képernyőn

A ClearType technológia kifejezetten a folyadékkristályos megjelenítőeszközökhöz készült, de egyes asztali monitorokon és TFT-képernyőkön homályos képet eredményezhet. Ezt elkerülendő érdemes megpróbálkozni a ClearType testreszabásával „A ClearType szolgáltatás testreszabása” című részben leírtak szerint.

Ritka esetben, de mégis előfordul, hogy a képernyő homályosságát gyártási hiba okozza a TFT-képernyőkön: ilyenkor a szokásos vörös-zöld-kék sávsorrend kék-zöld-vörös sorrendre változik. A Windows XP ClearType szolgáltatása jelenleg nem képes elhárítani ezt a rendellenességet. Ez lehet az oka annak, hogy a ClearType egyik kontrasztbeállítása sem eredményez elfogadható képet a kérdéses TFT-képernyőn. Ha ezt tapasztalja, a ClearType letiltásával megoldhatja a problémát.

A színbeállításnak támogatnia kell a ClearType szolgáltatás használatát

A ClearType csak a legalább 256 színt megjeleníteni képes videokártyával és monitorral felszerelt számítógépeken használható, de a legjobb eredmények végett ajánlott a High Color (24 bites) vagy a True Color (32 bites) beállítást alkalmazni. A színmélységet az alábbi módon változtathatja meg.
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Megjelenés és témák, végül pedig a Képernyő hivatkozásra.
  2. A Beállítások lap Színminőség listájában válasszon egy másik színbeállítást.Hivatkozások

A Microsoft ClearType szolgáltatásról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://www.microsoft.com/typography/cleartype/default.htm


Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306527 - Utolsó ellenőrzés: 2006. szeptember 12. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbui KB306527
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com