Cikk azonosítója: 306550 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU306550
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a részletes útmutatást tartalmazó cikk azt írja le, hogy miként telepíthető és állítható be a Microsoft Windows XP operációs rendszer faxszolgáltatása, amely teljes körű faxolási lehetőségeket biztosít a rendszer használata során: segítségével faxok elküldésére, fogadására, nyomon követésére és figyelésére nyílik lehetősége.

Követelmények

 • Faxolást lehetővé tévő modemmel rendelkező, Windows rendszert futtató számítógép

A faxszolgáltatás telepítése

A Windows rendszer telepítője alapértelmezés szerint nem telepíti a faxszolgáltatást, ezért a telepítéshez az alábbi műveleteket kell végrehajtani.
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd kattintson duplán a Válasszon kategóriát csoport Programok telepítése és törlése elemére.
 2. A Windows-összetevők hozzáadása vagy eltávolítása gombra kattintva indítsa el a Windows-összetevők varázslót.
 3. Jelölje be az Összetevők lista Faxszolgáltatások jelölőnégyzetét, majd kattintson a Tovább gombra. A telepítő telepíti a faxszolgáltatást. Ha a rendszer kéri, helyezze a meghajtóba a Microsoft Windows XP rendszer CD-jét, majd kattintson az OK gombra.
 4. Kattintson a Befejezés, majd a Bezárás gombra.

A faxszolgáltatás beállítása

A Windows XP rendszer faxszolgáltatását az alábbi műveletsor végrehajtásával állíthatja be.
 1. Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, Kommunikáció, Fax pontjára, és kattintson a Faxkonzol parancsra.

  Ekkor elindul a Faxkonfiguráló varázsló.
 2. Kattintson a Tovább gombra, írja be a faxok fedőlapján megjeleníteni kívánt adatokat, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. A Jelölje ki a faxok küldésére használandó eszközöket listában válassza a használni kívánt faxeszközt.
 4. Amennyiben nem szeretné, hogy faxot lehessen küldeni a számítógépről, törölje a Küldés engedélyezése négyzet jelölését.

  Megjegyzés: A Küldés engedélyezése jelölőnégyzet alapértelmezés szerint be van jelölve.
 5. Ha engedélyezni szeretné a faxok fogadását, jelölje be a Fogadás engedélyezése jelölőnégyzetet.

  Megjegyzés: Ha be van jelölve a négyzet, a Kézi válasz választógomb bejelölésével megadhatja, hogy nem szeretné automatikusan fogadni a faxokat a számítógéppel. Az automatikus hívásfogadás alapértelmezés szerint engedélyezve van.
 6. Kattintson a Tovább gombra.
 7. A TSID mezőbe írja be a küldő előfizető azonosítóját (TSID).

  Megjegyzés: Egyes országokban kötelező megadni ezt az azonosítót, és az rendszerint a beérkező faxok fejlécterületén jelenik meg. Segítségével azonosítható a faxot küldő faxkészülék, hiszen általában a küldő faxszámát és üzleti nevét tünteti fel.
 8. Kattintson a Tovább gombra.
 9. Írja be a hívott előfizető azonosítóját (CSID) a CSID mezőbe.

  Megjegyzés: Ez az azonosító a faxküldéshez használt faxkészüléken jelenik meg, és segítségével ellenőrizhető, hogy valóban a kívánt címzettnek küldi-e a faxkészülék a faxot.
 10. Kattintson a Tovább gombra.
 11. A Nyomtatás a következőn négyzet bejelölésével megadhatja, hogy a rendszer automatikusan nyomtassa ki valamennyi beérkező faxüzenetet. A négyzet bejelölésekor megadhatja a használni kívánt nyomtatót.
 12. A Fájlként mentés e mappába négyzetet bejelölve azt adhatja meg, hogy az összes faxról készüljön archivált másolat. A négyzetet bejelölve megadhatja, hogy a program hova mentse a faxok másolatát.
 13. Kattintson a Tovább gombra.
 14. Ellenőrizze a beállítások helyességét A beállítások összegzése listában, majd kattintson a Befejezés gombra.

  A rendszer bezárja a Faxkonfiguráló varázslót, majd megnyitja a Faxkonzol ablakot – ezzel készen áll arra, hogy faxokat küldhessen és fogadhasson.

A faxszolgáltatás beállításainak megváltoztatása

Az alábbi lépések végrehajtásával a Faxkonfiguráló varázsló a Faxkonzol ablakból is elindítható.
 1. Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, Kommunikáció, Fax pontjára, és kattintson a Faxkonzol parancsra.
 2. A Faxkonfiguráló varázsló elindításához kattintson a Faxkonzol ablak Eszközök menüjének A faxszolgáltatás konfigurálása parancsára.

Hivatkozások

Ha többet szeretne tudni a faxok fogadásáról, a cikk számára kattintva tanulmányozza a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
306662 Hogyan fogadhat faxot a Windows XP-ben
Amennyiben a számítógéppel beolvasott dokumentumok vagy képek faxként történő elküldéséről szeretne többet megtudni, a következő cikk számára kattintva olvassa el a Microsoft Tudásbázis vonatkozó cikkét:
306663 Hogyan faxoljunk egy beszkennelt dokumentumot vagy képet

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306550 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 3.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbenv kbhowtomaster KB306550
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com