Het systeem reageert niet meer bij gebruik van een modem

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 306580 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL306580

BELANGRIJK: dit artikel bevat informatie over het bewerken van het register. Voordat u het register gaat bewerken, moet u weten hoe u het register kunt herstellen als er een probleem optreedt. Zie het Help-onderwerp 'Het register herstellen' in Regedit.exe of 'Een registersleutel herstellen' in Regedt32.exe voor meer informatie.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u een notebook-computer gebruikt die is uitgerust met de Intel 440MX-chipset en een interne modem van het type AC'97, kan zich het volgende probleem voordoen in Windows XP:
 • Wanneer u de interne modem van de notebook-computer gebruikt, reageert Windows XP niet meer (loopt vast).
Microsoft heeft vastgesteld dat dit probleem alleen optreedt op computers met de Intel 440MX-chipset en een interne modem van het type AC'97. Op dit type computers moet het systeem-BIOS worden bijgewerkt en moet een bijgewerkt stuurprogrammabestand (P3.sys) worden geïnstalleerd. Hierdoor kan Windows XP de energiebesparende functies van de Intel SpeedStep Technology bij modemgebruik volledig ondersteunen. Sinds november 2001 wordt deze configuratie doorgaans alleen nog aangetroffen op een klein aantal subcompacte laptops die zijn uitgerust met de Intel 440MX-chipset ter ondersteuning van de Mobile Intel Pentium III processor-M CPU.

Oplossing

U kunt het probleem oplossen door de volgende drie stappen uit te voeren:
 1. Haal bij de fabrikant van uw notebook-computer een bijgewerkt BIOS op. Informeer bij de fabrikant naar de procedure voor het bijwerken van het BIOS.
 2. Pas de onderstaande update toe.
 3. Werk het register bij volgens de aanwijzingen in het onderstaande gedeelte 'Het nieuwe stuurprogramma instellen voor SpeedStep Technology'.
Microsoft heeft nu een correctie beschikbaar gesteld. Deze correctie is echter alleen bestemd voor het probleem dat in dit artikel wordt beschreven en uitsluitend voor systemen die met dit specifieke probleem kampen. Deze correctie wordt later aan extra tests onderworpen om de kwaliteit verder te verhogen. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u derhalve aan te wachten op het volgende Windows XP Service Pack waarin deze correctie is opgenomen.

Als u het probleem onmiddellijk wilt verhelpen, downloadt u de correctie volgens de aanwijzingen hieronder of neemt u contact op met Microsoft Product Support Services om de correctie op te halen. Een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Product Support Services en informatie over de kosten van ondersteuning vindt u op het volgende adres op het World Wide Web:
http://support.microsoft.com/directory/overview.asp
OPMERKING: in speciale gevallen kunnen kosten die normaal verbonden zijn aan ondersteuningsoproepen, worden geannuleerd als een medewerker van Microsoft Productondersteuning van mening is dat een specifieke update de oplossing van uw probleem is. Normale ondersteuningskosten blijven gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor de specifieke update in kwestie.

Deze update is beschikbaar op de website Microsoft Windows Update.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen

Downloaden
De 'Intel Pentium III Processor Update' nu downloaden
De Engelse versie van deze correctie moet de volgende (of latere) bestandskenmerken hebben:
  Datum    Tijd  Versie     Grootte  Bestandsnaam
  ----------------------------------------------------------
  29-Aug-2001 15:57 5.1.2600.10  37,248   P3.sys
  29-Aug-2001 16:20         1,521   P3qfe.inf

Het nieuwe stuurprogramma instellen voor SpeedStep Technology

WAARSCHUWING: onjuist gebruik van de Register-editor kan ernstige problemen veroorzaken die ertoe kunnen leiden dat u het besturingssysteem opnieuw moet installeren. Microsoft kan niet garanderen dat problemen die voortkomen uit een onjuist gebruik van de Register-editor, kunnen worden opgelost. Het gebruik van de Register-editor is dan ook voor uw eigen risico.

Raadpleeg het Help-onderwerp 'Sleutels en waarden wijzigen' in de Register-editor (Regedit.exe) of de Help-onderwerpen 'Registergegevens toevoegen en verwijderen' en 'Registergegevens bewerken' in Regedt32.exe voor aanwijzingen bij het wijzigen van het register. Maak een reservekopie van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Als u werkt met Windows NT of Windows 2000, moet u ook de hersteldiskette bijwerken.

Na installatie van de correctie die u hebt opgehaald van de website Microsoft Windows Update, brengt u de volgende wijziging aan in het register:
 1. Start de Register-editor (Regedit.exe).
 2. Selecteer de volgende sleutel in het register:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\P3\Parameters
  Mogelijk moet u de sleutel Parameters maken als deze nog niet aanwezig is.

 3. Mogelijk moet u de sleutel Klik op Waarde toevoegen in het menu Bewerken en voeg de volgende registerwaarde toe:
  Naam: HackFlags
  Type: REG_DWORD
  Grondtal: Hexadecimaal
  Gegevens: 1
 4. Mogelijk moet u de sleutel Sluit de Register-editor af.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die worden genoemd in de sectie "De informatie in dit artikel is van toepassing op:" worden vermeld.

Eigenschappen

Artikel ID: 306580 - Laatste beoordeling: vrijdag 7 april 2006 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden: 
kbqfe kbhotfixserver kbdownload kbdownload kbbug kbfix kbwinxppresp1fix kbwinxpsp1fix KB306580

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com